Лятна рутина - грижа за кожата

Лятото е противоречиво по отношение на нашата кожа. Слънчевите лъчи дават приятен загар, но в същото време изсушават кожата ни и по този начин тя е предразположена към образуването на бръчки.

Вижте към какви бюти ритуали да се придържаме, за да постигнем усещането за перфекна кожа през горещите дни

Почистване и пилинг​


Редовното измиване на лицето, както сутрин, така и вечер, е от изключително значение за красивата ти кожа през лятото. То помага за почистване на мръсотията, която се натрупва върху, дори когато не носим грим. Независимо от високото качество на продуктите за грижа които използваш, нито един не може да ти гарантира максимален ефект ако се нанася на не добре почистено лице. Затова, превърни в навик измиването сутрин и вечер! Добави към рутината си и пилинг на кожата, който да правиш 2-3 пъти седмично.

За ежедневно почистване на лицето, най-добре е да използваш мицеларна вода, почистващи гелове или мляко, които ще прамахнат остатъците от грим, мръсотия и изпотяване без да изсушават кожата. При избора на почистващ продукт задължително трябва да се съобразиш с типа кожа.

Хидратация


След старателно почистването на лицето е важно да нанесем съответно дневния си или нощния си хидратиращ крем.  Не трябва да подценяваме нуждата от хидратация и то лятото, когато слънцето изсушава кожата ни непрестанно, дори когато стоим на плажа под сянката на някой приятен коктейл бар.

Слънцезащитен крем


Нека не забравяме, колко важно е за нашето здраве да нанасяме слънцезащитен продукт на лицето си. SPF 30 и по-висок е един от най-надежните варианти на пазара. Слънцезащитните кремове е добре да нанасяш както върху лицето, така и върху шията и дори ушите, и то 15-30 минути преди излагане на слънце. Важно е да нанасяш продукта повторно всеки път след плуване, брисане с кърпа или спорт.   Ако превърнеш нанасянето на слънцезащитен крем в навик си гарантираш прелестна, еластична и здрава кожа за есенния сезон.

Мицеларна вода


Не можем да живеем без нея! Наистина! Мицеларната вода освежава и хидратира кожата докато премахва грима, който прекарва часове върху лицето ни. Тя успокоява кожата, особено през лятото, когато раздразненията ни дебнат отвсякъде, почиства в дълбочина порите и отстранява излищния себум. Това се дължи на съдържащи се в нея мицели, които като магнит привличат мръсотията.

Маски


Маските са религия за всички жени, които не спират да поддържат кожата си в перфектен вид независимо от сезона. Препоръчваме ти Pure Clay маските с глина на L’Oréal. Маските са три и към всяка от тях са добавени различни съставки които да се справят с различни проблеми на кожата. Първо е важно да знаеш точно каква е кожата ти и какви са нейните нужди, а след това да си зададеш въпроса: какво искам да подобря в състоянието на кожата си? Прави си различни маски, дори можеш да изпробваш една маска и след това втора. Просто не забравяй да си наложиш използването на маска а лице като правило, без което твоята кожа през лятото няма да изглежда толкова добре, колкото всъщност може.

Повече за: Слънцезащита за начинаещи

За този външен вид препоръчваме

 • L’Oréal Paris Pure Clay Illuminating Wash Gel

  Поръчайте веднага
 • L’Oréal Paris Pure Clay Purifying Wash Gel

  Поръчайте веднага
 • L’Oréal Paris Pure Clay Exfoliating Wash Gel

  Поръчайте веднага
 • L'Oreal Paris Dermo Extraordinary Clay Brightng Mask

  Поръчайте веднага
 • L'Oreal Paris Dermo Extraordinary Clay Purify Mask

  Поръчайте веднага
 • L'Oreal Paris Dermo Extraordinary Clay Exfoliat Mask

  Поръчайте веднага
 • L'Oreal Paris BI-PHASE Micellar Water

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грижа, лице

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Лек летен грим:Тези 4 продукта са всичко, което ти е необходимо за визията „грим без грим“, в която ще се влюбиш

Летният грим трябва да бъде различен...