Как да направим фон дьо тенът ни устойчив на пот и горещина? by @makeupbuthow

Не би ли било прекрасно ако можеше да се наслаждаваме на летните горещини без да се налага гримът ни да се разтича и размазва? Ако ви предстои специално събитие, където искате да имате перфектната основа и фон дьо тен, които да издържат часове и да устоят на жега и пот – ето къде се крие решението:

Подготовка на кожата

Преди нанасянето на фон дьо тен, от съществено значение е и подготовката на кожата. Започнете с основа, която минимизира омазняването и създава заглаждащ ефект на лицето – това ще спомогне фон дьо тенът ви да издържи по-дълго и да изглежда по-добре върху кожата.

Изберете правилната формула

Ако искате да имате дълготраен и устойчив грим, на първо място трябва да обърнете внимание и какъв фон дьо тен използвате. Леките, хидратиращи формули като cushion фон дьо тен, ББ или СС крем не осигуряват много покривност или издръжливост. Ако кожата ви е склонна към омазняване или търсите продукт за специално събитие или снимки, доверете се на матиращ фон дьо тен, който по принцип е и по-издръжлив върху кожата. Нашият фаворит в тази категория е Loreal Infallible 24 Hour

Пудрата е най-добрият ви приятел в горещините

Пудрата създава матов вид на кожата и служи за фиксиране на фон дьо тена – да така е, но това не е единственото и приложение. Има и един много ефективен метод за поддържане на матиран завършек на лицето, който също включва нанасяне на пудра, но не само след фон дьо тена, а преди. Да – звучи странно, но действа! След като сте сложили основа за грим, използвайте гъбичка или пухче, с което притиснете малко пудра на прах в Т-зоната (прозрачна или с цвят – не е от значение). Оставете я да действа за 20-30 секунди, след което премахнете излишното количество с помощта на четка. След това преминете към нанасянето на фон дьо тена. Много е важно да слагате леки и тънки слоеве грим – това ще ви спаси в горещините, не само че ще изглежда по-натурално, но и ще издържа по-дълго.
След като сте сложили един пласт фон дьо тен, вземете салфетка и леко притиснете върху лицето – това ще премахне и попие излишното количество грим. Веднага след това можете да преминете и към същинското фиксиране с пудра. За допълнителна издръжливост можете да ползвате и фиксиращ спрей.

Следвайки тези стъпки ще получите матиран вид на кожата, който издържа с часове и устоява на летните горещини.

Споделете и какви са вашите хитринки за дълготраен грим през лятото.

Ели

Повече за: 10 правила за нанасяне на фон дьо тен

За този външен вид препоръчваме

  • Infallible Matte 24H by Loreal Paris

    Поръчайте веднага
  • L'Oreal Paris True Match Genious

Свързани теми: фон дьо тен , пудра, Елица Димитрова, Elitsa Dimitrova, Makeupbuthow, лято

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Maybelline i Puma: Makeup спортна елегантност

Пригответе се, защото идва  "сблъсъкa на световетe"! Две престижни марки, два гиганта - единия козметичен, другия спортен - се обединиха, за да направ...