Новата мания: стробингът

След като контурирането се превърна в най-актуалната техника за гримиране, която ни позволява да играем със светлосенките, вече на дневен ред е друга макиаж магия, която дава в ръцете ни силата да играем със светлината.

 

Така наречената техника стробинг е изключително нашумяла сред бюти блогърите и влогърите, които се впускат в трикове и съвети към последователите си, за да им помогнат да овладеят магията на бляскавите скули.

Какво представлява стробингът?

Това е техника, която се старае деликатно да подчертае лицето, с фокус върху скулите, веждите, върха на носа, брадичката. Строубингът дава възможността да създадем усещане за ангелско лице обляно в блясък без да иглежда, че имаме мазна кожа. Името на техниката идва от английската дума strobing, която в буквален превод означаваме „мигане.


За разлика от контурирането, което може да се използва преди да започнем да нанасяме хайлайтърите, стробингът е техника, която оставя усещане за натуралност и сияние, което автоматично създава илюзията за здрава, отпочинала и подмладена кожа.

Какви продукти можем да използваме за стробинга?

 

Козметичният пазар тепърва се залива с всевъзможни вариации на продукти подходящи за техниката. От прахообразни пудри, през стикове за нанасяне до кремообразни пудри, всички предпочитания могат да бъдат задоволени.

Как да станем специалисти в стробинга?

Сигурни сме, че можеш да почерпиш вдъхновение и да откраднеш няколко техники от любимите си влогъри.

И все пак… Бъди сигурна, че кожата ти е добре хидратирана и тонизирана. Акцентирай , използвайки стrобинг стика на Maybelline, центъра на челото ти, крайчетата на веждите ти, горната част на скулите ти. Важно правило е да не прекаляваш с хайлайтърите в Т-зоната на лицето ти, за да не създадеш усещане за мазна кожа.

Повече за: Как правилно да оформим чертите си?

Свързани теми: грим , фон дьо тен , контуриране , тенденция, тенденция, скулптуриране, видео урок, стробинг

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Тези прически ще бележат пролетта

Спокойната атмосфера, която хубавото време носи ни вдъхновява да се обърнем към семплите, но шик прически...