Лесно и бързо скулптуриране на лице by@makeupbuthow [Видео]

Покрай нашумяването на тенденциите за контур и хайлайт и всевъзможните начини и трикове да се постигне скулптуриран ефект на лицето, реших и аз да се включа с едно видео по темата.

Днес ще ви покажа как сами да скулптурирате лицето си в няколко лесни стъпки, както и как да комбинирате ружа и червилото за най-благоприятен ефект.

Често продуктите за контур изглеждат заплашително с тъмните си цветове и много от вас се объркват от това къде и как да ги нанесат за да подчертаят структурата на лицето, но същевременно да изглеждат натурално.

Затова и днес реших да демонстрирам как аз контурирам лицето си с новите палитри Infallible Sculpt, които съдържат кремообразни контур и хайлайтър в едно – точно такъв тип продукт според мен е най-лесен за употреба както от начинаещи, така и напреднали.
В палитрата освен това, можете да намерите брошура с подробно описание къде и как да нанесете продуктите в зависимост от формата на лицето ви и желания ефект.

Удобното при кремообразните продукти е, че могат да се нанесат и разнесат  както с почти всяка четка, гъбичка за грим, така и с пръсти, просто имайте предвид да работите с чисти ръце.

Контур

Нанесете тъмния цвят под скулите, на местата, където искате да създадете натурално-изглеждаща сянка и да подчертаете структурата на лицето.

Това, което ми харесва най-много в този продукт е цвета – има хладен подтон, който го прави да изглежда изключително натурално. Текстурата е лека и кремообразна без да е мазна, а по-скоро нещо като хибрид между пудра и крем.

Ако имате дълго лице можете да нанесете малко от контура под брадичката и в краищата на челото. Нанасянето на сянка под долната устна я прави да изглежда по-обемна.

А за да подчертаем челюстта е хубаво да нанесем тънка линия контур по дължината и.

За контуриране на нос имайте предвид да следвате линиите започвайки от началото на веждите и следвайки линията по дължината му, за да го скъсите оптически добавете цвят и върху връхчето.

Просветляване

Следващата стъпка е просветляването – хайлайтърите, включени в палитрите не съдържат блестящи частици, имат матиран завършек. За да направим контура да изпъкне следва да добавим светъл цвят, само че този път върху горната част на скулите, като го свържем със зоната под очите, оформяйки нещо като триъгълник.

Нанесете хайлайтъра и в центъра на лицето – брадичката, над горната устна, което акцентира извивката, тънка линия в средата на носа за да завършим контура, както и малко между веждите.
Ако има нужда можете да почистите и линията на контура с малко от матовия хайлайтър за по-изострен вид.

Руж

След нанасянето на контур и хайлайт винаги обичам да завърша и с малко руж

Ще използвам новите Blush Sculpt Trios, които съдържат два цвята руж и перлен хайлайтър.

Избрах да използвам прасковения нюанс от двата като първоначално смесих трите цвята за нежен перлен ефект върху скулите.

Нанасям цвета между контура и хайлайтъра като  леко ги застъпвам за създаването на по-натурално-изглеждащ ефект.

Можете да съсредоточите четката и директно в хайлайтъра и да го нанесете в горната част на скулите, средата на носа и горната устна за бляскав вид и допълнителен акцент.

Повече за: Как да освежим уморено лице by @MakeUpButHow

Червило

Накрая идва ред и на довършителните щрихи на грима.

Един грим изглежда най-уравновесен и завършен, когато ружът и червилото са в една гама.

Във видеото използвам палитрата La Palette Nude, от която смесих два телесни цвята с лек прасковен подтон, който да се комбинират с ружа, който нанесох. В палитрата ще намерите шест цвята червила с гланциран завършек, които да носите индивидуално или да смесвате по ваше желание.

Така изглежда завършеният грим, надявам се видеото да е било полезно и да ви вдъхнови и вие вкъщи да пробвате тенденцията за скулптуриране.

До скоро!

Повече за: Цветни и през есента by @makeupbuthow

 

За този външен вид препоръчваме

  • Infallible Sculpt by L'Oreal Paris

    Поръчайте веднага
  • Color Rich Lip Palette Nude

  • Infallible Blush Sculpt L'Oreal Paris

    Поръчайте веднага

Свързани теми: контуриране , фризура

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

5 грим техники, които трябва да овладееш преди 30 години

Колкото и станно да звучи, някои грешки са недопустими в тази възраст...