Драматичен вечерен грим by@makeupbuthow [Видео]

Не знам за вас, но мен мрачното и студено есенно време ме вдъхновява да експериментирам с тъмни, наситени нюанси и да нося една идея по-драматичен грим.

Не случайно такива са и тенденциите – подобни тонове присъстват в почти всяка колекция козметика.

В днешното видео ще видите едно предложение за точно такъв вечерен грим, който е лесен за изпълнение, но същевременно ефективен и с него гарантирам, че ще съберете всички погледи.

Основа

Започнете с перфектна основа – нанесете фон дьо тен за да изравните тена на лицето. Добавете коректор на местата, където имате нужда от допълнително покритие или искате да просветлите. Любимият ми в момента за тази цел е Maybelline Instant Age Rewind Eraser. Обичам да го нанасям и върху клепачите, където да ми послужи и като основа за сенките, които ще нанеса по-късно. По този начин прикривам и всички вени и неравности по клепача.

Ако кожата ви е склонна към омазняване препоръчвам да фиксирате основата с малко пудра.

Вежди

Като следваща стъпка преминавам към веждите и ги подчертавам съвсем леко с молив или сенки, ако имате натурално плътни и оформени вежди можете да пропуснете това.

Сенки за очите

За сенките използвах изцяло палитрата Maybelline The Rock Nudes като избрах нюанси в лилавата гама.

Исках да направя опушен грим, който да не е прекалено тъмен, затова и добавих светли, перлени сенки в средата на клепачите, които да просветлят погледа и акцентират очите.

Очната линия в случая е важно да е тънка и деликатна за да може да се виждат сенките, и когато очите са отворени.

Мигли

За да подчертая миглите използвах новата спирала Maybelline Lash Sensational Luscious Mascara, която добави обем и дължина, така че дори да не се налага употребата на изкуствени мигли.
Ако пък решите да направите грима с една идея по-драматичен, можете да добавите и няколко единични мигли в края на очите за издължен котешки вид.

За да създам малко блясък и сияен вид на кожата използвах и Maybelline Master Strobing Stick в розовия нюанс, след което преминах директно към устните.

Устни

Новата колекция червила Color Sensational Loaded Bolds е точно това, което търсех за този грим – наситени и дръзки нюанси с матова текстура. Спрях се на винения тон, номер 885 Midnight Merlot, който мисля, че се съчета прекрасно с лилавите тонове на очите, като създаде контраст и акцент на целия грим.

Ще се радвам да разбера дали и вие бихте носили подобен грим – бихте ли съчетали опушени очи с тъмни устни или предпочитате да носите едното или другото? 

До скоро!

Ели

Повече за: Лесно и бързо скулптуриране на лице by@makeupbuthow [Видео]

За този външен вид препоръчваме

  • Color Sensational Loaded Bolds

    Поръчайте веднага
  • Maybelline Strobing Stick

    Поръчайте веднага
  • Lash Sensational Luscious

    Поръчайте веднага
  • Maybelline Rock Nudes

Свързани теми: грим , спирала , сенки за очи , официален грим, очна линия, очи, червило, руж , фон дьо тен , устни, тенденция, стил , мода , опушен грим, вежди, вечерен грим, Елица Димитрова, Elitsa Dimitrova, Makeupbuthow, зима, есен

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Как да предпазиш кожата си през зимата?

Ако през този сезон искаш да осигуриш хидратация на кожата си, подготвили сме ти феноменални продукти, с които не можеш да сбъркаш...