Запознайте се с новата Инстаграм обсесия – инстасепшън

Всичко започна от интересна идея и мигновено се превърна в световно предизвикателство в Инстаграм, в което се включиха страстните любители на грима. Само за няколко седмици новото предизвикателство завладя социалната мрежа и цяла армия последователи, които споделят снимки с хаштаг: инстасепшън!

Идеята се заражда от нашумелия автралийски грим инфлуенсър с името domm.ski. През юли месец тази година, той качва в мрежата снимка с тази интересна интервенция на лицето, която по това време все още не бе известна под името инстасепшън.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NYX Professional Makeup BG (@nyxcosmetics_bg) on

Как се заснема инстасепшън снимка?

Уловката е в гримиране на една част от лицето, която да наподобява инстаграм пост – включвайки и рамката, характерна за тази мрежа. С други думи казано, рамката обхваща перфектно гримирана част от лицето, докато останалата част е изцяло без капка грим. На фона на негримираната част изпъква pop-up ефекта на инстасепшън, поради който той се превърща в световна тенденция.

Да, да, направо скрийншот върху лицето ти. И бутоните харесвам и сподели, или името ти, защо не?

Инстасепшън е забавление!

Строго зададена тема няма, важно е да развихриш въображението и да се забавляваш. Инстасепшън е страхотен начин грим артистите да изразят себе си и да покажат своите умения. Той е перфектен избор за всички любители на грима, за които гримирането е нещо повече от разкрасяване (такива сме, нали?)

Появиха се най-различни модификации, дори и удвояване на инстаграм пост върху ливето.

 

Както и най-различни форми, в които гримът наподобява употреба на филтри за снимане.

Когато гримът и съвремените технологии се срещнат, възможностите са безброй.  Всичко е вдъхновяващо, уникално, призоваващо на участие. И просто ново, защото всички си мислим че вече всичко сме виждали. Всичките тези качества превърщат тенденцията в модна философия, властваща социалните мрежи.

Сигурни сме, че ни очакват безброй изненади и може би някое бюти приложение (или пък съществува такова?) което ти дава възможност лесно и удобно, с няколко клика да изпълниш своето инстасепшън задължение. Давай, по-бързо, защото така или иначе някоя нова тенденция се задава зад ъгъла.

Повече за: K beauty makeup - Тайните на корейската красота

За този външен вид препоръчваме

  • NYX Professional Makeup Jumbo Eye Pencil Milk

    Поръчайте веднага
  • NYX Professional Makeup Matte Lipstick Lolita

    Поръчайте веднага
  • NYX Professional Makeup Illuminating Duo Chromatic Twilight Powder

    Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , очи, тенденция

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Искаш ли перфектната грим визия за Хелоуин? Ние знаем как

Гримът е неизменна част от почти всеки костюм, така че е просто задължителен за Хелоуин, а ние ти даваме предложения за продуктите, с които можеш да п...