За или против: цепнати вежди, тенденция, която се завръща

Звучи невероятно, но е вярно – популярната тенденция сред хип хоп изпълнителите от началото на деветдесетте, която от време на се разпространяваше и при нас, простосмъртните, отново заживя в Инстаграм, и то благодарение на млади, готови да експериментират с формите жени.

 

Можеш и сама вкъщи да постигнеш тази ретро тенденция, ползвайки ножче за бръснене и ножици за вежди, молив за запълване на вежди и коректор. Но преди да се решиш да ѝ дадеш шанс, виж кои са най-безопасните стъпки за правенето ѝ.

Как да направим цепка?

- Започни с обичайното за теб оформяне, с пинсета или ножче за бръснене,

- Ако правиш цепка за пръв път, вземи малко гъст коректор с добра покривна способност и с ъглова четка изрисувай мястото, на което искаш да бъде пресеченото място. Изпробвай всичко, докато не бъде напълно доволна от позицията, ширината и изобщо вида му.

- Когато най-сетне се решиш как най-много ще ти отива, отстрани коректора, среши косъмчетата надолу с чиста четка от спирала или гребенче.

- Срежи косъмчетата на мястото, на което искаш да ти бъде обръсната веждата, среши нагоре, след което с бавно и внимателно движение обръсни желаната зона.

- Използвай любимия си молив за вежди, за да изравниш цвета и да запълниш онези места, на които косъмчетата са по-редки, след което завърши гримирането както го правиш обикновено.

Дизайн и място на цепката

Най-популярните места за обръсване са непосредствено до чупката, на самата чупка или в края. Тези места са подходящи, защото така не се нарушават чертите на лицето и външният вид не се променя коренно.

За или против: цепнати вежди, тенденция, която се завръща

Обръснатото може да бъде вертикално или леко диагонално, някои обичат да имат една цепка, други повече, а някои дори си правят във форма на Х.

Ключовият въпрос: Ще израснат ли отново косъмчетата?

Преди да отговорим на този въпрос, едно малко предупреждение: веждите и очите заемат централно място на лицето, поради което е хубаво да имаш едно на ум, че всяка грешка и невнимание струват скъпо! Ако не можеш да устоиш на новата-стара тенденция, и ако подхожда на чувството ти за естетичност – давай смело! Важно е внимателно да следваш упътването за бръснене и няма от какво да се притесняваш. Косъмчетата ще започнат да никнат само след няколко дни, а след най-много месец-два ще бъдат както преди.

За или против: цепнати вежди, тенденция, която се завръща

От друга страна, ако ги отскубнеш с пинсета (от корен), няма гаранция! Дори и да имаш късмет и да ти израснат отново, ще им трябва много повече време, отколкото в първия случай – ще бъдат по-редки и тънки, и ще им се промени ъгълът на растеж. Затова горещо препоръчваме да не ползваш пинсета при за постигането на тази визия.

Прочети повече за: Ламиниране на веждите: всичко, което ви интересува

За този външен вид препоръчваме

 • Maybelline New York Instant Anti Age Eraser Nude

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Fit Me Concealer

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris infaillible More Than Concealer

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Infallible Matte 24H

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Brow Precise Fiber Fill Soft Brown

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Brow Precise Micro Pencil Soft Brown

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Brow Artist Xpert 102 Cool Blond

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Brow Artist Pomade Chatain

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , спирала , очи, тенденция, стил , мода , коректор, лице, Loreal Paris, Maybelline New York

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

10 пъти* повече обем и дълги мигли? С тази нова спирала всички ще те питат истински ли са миглите ти!

Новата спирала от марката Maybelline New York е тук, за да ти разкрие една изцяло нова перспектива, в която нереалното става реално. Надникни в една и...