Trend of the season

Плисетата завладяха котешките пътеки по време на четирите седмици на модата. Те вече са готови да влязат и в нашите гардероби, но трябва да знаем как да ги съчетаваме с макиажа си…

Има толкова много видове и размери плисета, колкото са и възможните обяснения за произхода и появата им. От първите египетски орнаменти в облеклата, през Мариано Фортуни, чийто толкова съвършен метод все още не е повторен от друга човешка ръка, до днешното безкрайно изобилие от дизайни – пищността на плисираните тъкани е неповторима по своята пленителност.

В сезона, в който рядко се сещаме за вечерни тоалети, Valentino обливат в разточителство и деликатност цялото същество.


С излючително семпли и плавни форми постигат неповторимата грация, която може да произлезе само от опушения блясък на разливащото се копринено кадифе в съчетание с безкомпромисна прецизност на изработката.

 


От моделите на Celine също струи подобно усещане, но се носи и едва доловима носталгия по отминалия сезон. Прекрасните ефирни драперии е бежовите нюанси отнасят в топла пустинна безбрежност, на бледия фон, който все пак приземява в градси условия. С тази си колекция Джонатан Андерсън окончателно триумфира и затвърди позицията на Loewe като един от най-изтънчените и шлифовани брандове, запазващ също толкова добре и ограничната си същност.


От моделите му струи многопластова смесица от чист авангард, нетрадиционна елегантност и привързаност към детайла в суров вид, която е привична само на същинското майсторство. За Bottega Veneta абсолютният връх винаги е означавал превъзходна простота, декорирана само с най-добрия завършек на качеството. Достойнство е в отлежалия и утвърден стил, който не познава възраст и няма понятие за съвремие, защото той е вечен. Новостите тази година всички очакваха със затаен дъх от Balenciaga.


Наследникът на Алекзандър Уанг – грузинецът Демна Гвасалия, повелително се обърна към историческия отпечатък на гения на Кристобал Баленсиага. А той именно се състои в силуета. Гвасалия успя да постигне скулптрираните очертания и извайването на цялостния вид чрез модернистични обеми и гънки от плисета с почти архитектурна точност.


Още много имена насочиха творческата си мисъл в посока към тази тенденция, а именно  Issey Miyake, Gucci, Salvatore Ferragamo, Diesel Black Gold и още и още. Всички гении на дизайне доказаха колко неразривно свързани са дрехите с макиажа, като съставиха цялостни визии, които разказват за тренда на сезона. По отношение на грима, който някак естествено върви с модел на плисета дизайнерите и бюти екипите им са категорични – макиажът трябва да е малко. Думата „нежност“ сякаш перфектно описва какво трябва да търсим като ефект, когато от гардероба си извадим рокля, пола или блуза на плисета. Фон дьо тен, пудра и руж са трите „оръдъя“ на красотата, които трябва да стоят в козметичния ни несесер. Забравяйки за гланцове, червила, драматични очи или твърде подчертани вежди, даваме шанс околните да бъдат заслепени от тоалета, който сякаш може да бъде в пълна синергия с нас само ако следваме повелите на създателите му, а дълбокия смисъл в тях е… по-малкото е повече!

Повече за: Най-доброто от Парижката седмица на модата

 

Свързани теми: известни , тенденция, тенденция, стил , мода

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

4 стъпки до по-пълни устни

Без значение дали устните ти са естествено тънки или просто искаш да ги подчертаеш допълнително, това са тайните трикове, които ще ти помогнат бързо и...