The Blond Salad: Колко трудно е да направиш империя с 10 долара?

Има една италианка, която ни кара да й завиждаме и болезнено много да искаме да бъдем на нейно място. Тя ни вдъхновява за пътуванията ни, кара ни да мечтаем за бляскавия живот, създава ни илюзорната, може би, а може би не, представа колко прекрасно може да бъде всичко. Това е Киара Ферани.

Докато преди години Мерилин Монро и Мадона бяха жените, с които свързвахме русата коса, то днес тя има нов посланик по света и това е Киара. Създателката на суперуспешния блог The Blond Salad започва своето интернет приключение в платформите Loobook.nu и Flickr, където трупа фенове и последователи. „Обичах да споделям снимките си. Това беше и причината да направя следващата стъпка със създаването на мой блог. Избрах името Blonde Salad, защото исках то да ме репрезентира пред хората, които ще влязат в него. Когато започнах, бях наистина руса, имам предвид… много руса. Питали са ме и защо избрах да го кръстя Салата. Този въпрос винаги ме разсмива, но истината е, че блогът ми не беше създаден, за да е просто модно ориентиран. Аз исках той да е цветен микс. Точно като салатата: имаш домати - слагаш ги, добавяш и остатъка от пестото, марулите… въобще пълна каша. Съставките на моята салата са моите пътувания, моите приключения и срещи с приятелите, моите модни находки, моите разсъждения и моите фотографии.“ За красивата италианка, родена в Кремона, първоначалната инвестиция е на скромната стойност от 10 евро. Толкова струва домейнът на The Blond Salad – блог, който днес има над 500 000 уникални преглеждания месечно.

 

Киара създава блога с подкрепата на своя приятел, който днес заема позицията на CEO – Рикардо Позоли. Двамата се запознават в сайт, който и двамата използват. “Той каза, че съм била груба, защото не съм му отговорила първия път. Когато ми написа това, започнахме да се шегуваме и постепенно в разговора разбрахме, че имаме общи приятели. Две седмици след като се видяхме за първи път, отидохме на ски ваканция заедно… всичко това се случи през студения декември на 2016-а. Нашата любовна история започна тогава и със сигурност е сред най-страхотните неща, които са се случвали в живота ми“, споделя Киара. Двамата създават представата в нас за Барби и Кен, което сякаш е перфектният начин да достигнат до милионите последователи. 

 

И така чрез перфектната любовна история, която сътворяват, те привличат още повече последователи, които тръпнат да се впуснат в мечти за техния вълнуващ живот, изпълнен с пътешествия, вятър в косите, вкусни вечери и неспиращи залези. Илюзията, или не, кой знае всъщност как е, която продават Киара и Рикардо, им носи общо над 4 800 000 последователи в Instagram. 

 

За изненада на мнозина трябва да кажем, че всъщност Киара изучава международно право в университета, а в основното училище е учила латински и гръцки. Да, тя е доказателство, че едно момиче може да е всичко, което пожелае, с достатъчна мотивация и още повече усилия. Не искаме да заблуждаваме никого, красивата блондинка не идва от бедно семейство, не идва и от средностатистическо семейство. Тя неведнъж споделя, че се е радвала на финансовия гръб и подкрепа на родителите си. Може би това е малката разлика между нея и милионите красавици по света, които мечтаят да инвестират своите 10 долара и да изградят империя подобна на тази на Ферани.


Неслучайно използваме думата „империя“, защото The Blonde Salad отдавна не е просто блог, това е бизнес за 8 милиона долара. Бизнес, който е много далеч от идеята ни за Киара, която сяда пред лаптопа си и започва да пише. За нея работи екип от над 16 души, които са посветени на мисията да поддържат перфектния имидж на блондинката. „Моята тайна е да бъда себе си. Никога не съм се опитвала твърде много да се харесам на хора“, споделя най-влиятелният блогър в света. Тази титла за поредна година описва идеално Киара, а Bloglovin' Awards я награждават с наградата Blogger of the Year. 

За малко повече от 6 години Киара Ферани става толкова успешна, че се превръща в първата блогърка, която е обект на case study в Harvard Business School. Причината за това е, че тя овладява до съвършенство монетизирането на всеки свой пост. Именно то превръща любителския й блог в бизнес за милиони долари. „Чувствам, че това е най-доб- рият момент в историята на модата за мен и това, което правя аз. Днес всичко се е променило. Правилата са други… Няма правила“, казва Киара пред CBS.

 

Проследявайки нейната работа, изглежда, сякаш единственото правило за Киара е да… да постне снимка. Една нейна снимка получава между 70 и 120 хиляди лайка. Гледаме да не обръщаме тези лайкове в реални пари, защото ще ни стане наистина тъжно за нашите лични снимки с по 10-20 лайка.

Днес твоите последователи са твоята валута. Киара знае как да работи перфектно със своята и това я превръща в новата Кралица на италианския стил. Криейтив директорът на Calvin Klein Франсиско Коста казва, че я намира за очарователна жена и страхотен бизнесмен, което го провокира да я избере за посланик на марката. Хубавицата е любимка и на друг дизайнер – Джерами Скот, и на друг дизайнер – Карл Лагерфелд, и на друг дизайнер – Албер Елбаз. Да, всички я обичат. Тази любов и носи още дивиденти - тя се нарежда по последователи дори преди иконата Опра Уинфри. Освен всичко това красавицата е първата блогърка, украсила корицата на VOGUE. 

 

Всъщност Киара Ферани прави голяма част от парите си благодарение на своята линия обувки Chiara Ferragni Collection, с които можем да видим всички популярни нейни колежки блогърки по света. За миналата година колекцията й носи 5 милиона долара.

Отново ще я наречем новата кралица на италианската мода и със сигурност не се изхвърляме, защото тя не е нито модел, нито певица, тя не е актриса, нито реалити звезда. Тя е просто момиче, чийто един клик може да превърне абсолютно всичко в хит. Клик, който се равнява на милиони!

Свързани теми: известни , тенденция, стил , мода

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Грим за Свети Валентин - 3 идеи за романтична грим визия!

Готова ли си за Свети Валентин? Подготвихме ти три безупречни грим визии за този романтичен ден...