Тенденции от 2019-та, които не искаме да видим и тази година

През последните 10 години козметичната индустрия доживя невиждан ръст, а голям принос за това имат социалните мрежи, ютюб и инфлуенсърите. Някои тенденции дълго се задържаха на модната сцена, някои изчезваха и се завръщаха, а трети пък бяха толкова краткотрайни, че напълно ги забравихме.

И докато през 2020-та ще се сблъскаме с много нови техники и тенденции при гримирането, ще трябва да се простим с някои стилове, характерни за изминалата година.

 

Екстремно хайлайтиране на скулите - bye, bye

В продължение на много години тази тенденция беше една от най-популярните, и въпреки, че сме свикнали от Ютюб и Инстаграм да ни се усмихват хубавици с лъскави скули и носове, екстремното хайлайтиране определено изчезва. Силно блестящите хайлайтери изглеждат добре на профилните снимки, червения килим и модните ревюта, но не и в реалния живот. На обикновена светлина обаче ще изглеждаш нелепо. На прага на 2020-та ще оставим и „силното“ контуриране. Ще изглеждаш 10 пъти по-добре, ако на лицето си нанесеш малко бронзант.

Край на блестенето!

Въпреки че лъскавите елементи са в почти всички козметични продукти – от сенките и червилото, през очната линия до маските, всички знаем, че брокатът е труден за сваляне от лицето. Освен това все повече изследвания показват, че той е вреден за околната среда, така че употребата му трябва да се сведе до минумум.

 

“Инстаграм вежди” – край на клонингите!

Ако вярваме на специалистите в областта, времето на „инстаграм веждите“, туширането с гел и заиграването със светли и тъмни нюанси изтече. Не само, че тези вежди изглеждаха фалшиво, но и изискваха много усилия за поддръжка. Това естествено не значи, че през 2020-та ще спрем да се грижим за веждите си, но ще го правим по по-природен и не толкова безидеен начин.

Металик червила

През тази година всички нюанси със силен блясък ще бъдат прекалено дръзки и съответно неподходящи в света на модата, поне когато става дума за ежедневния грим на обикновените хора.

Кафяви червила

Въпреки че през 2019-та тенденция се завърна, то това определено беше за кратко, особено вариантът от деветдесетте, когато освен това ограждахме устните с кафяв молив.

 

Ултра матиращи червила

На всички ни е ясно, че матиращите червила никога няма нацяло да изчезнат, но затова пък све по-често биват заменяни с други, по-лъскави продукти. Матови, сухи устни не засилват ефекта на изтъкване на природната красота, така че през новата година все повече ще клоним към по-сочните червила.

Графична и negative-space очна линия

Въпреки че бяха задължителен атрибут на модните сцени и червения килим, тези тенденции не са предвидени за дългосрочна употреба, а една от причините за това е, че не са подходящи за ежедневието. Когато са направени от специалист изглеждат супер, но ако не си достатъчно сръчна и опитна, ще изглеждаш като детска рисунка.

Дебела очна линия – no!

За да постигнеш максимален ефект с очната линия, е нужно да имаш подходяща форма на очите, прецизна ръка и още по-прецизен апликатор, защото в противен случай ще изглеждаш ужасно, може би дори и като енот. Тази визия не е любима на никога, така че по-добре я остави в 2019-та.

Тенденции от 2019-та, които не искаме да видим и тази година

Коя тенденция от 2019-та не би искала да донесеш със себе си в тази година? Сподели с нас в коментарите.

Прочети повече за: Козметичен хороскоп за 2020-а година

За този външен вид препоръчваме

 • Maybelline New York Master Chrome

  Поръчайте веднага
 • Maybeline New York Color Sensational Smoked Roses 320

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Tattoo Liner Bold Brown

  Поръчайте веднага
 • YSL Touche eclat Luminous Radiance

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris brow Artist Micro Tattoo 107 Cool

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Color Riche Nudes No Lies

  Поръчайте веднага
 • Lancôme Blush Subtile 353 Rose Sable

 • YSL The Curler Mascara

Свързани теми: спирала , червено червило , очна линия, очи, руж , тенденция, тенденция, хайлайтър

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Женски парфюми: Топ 6 аромата за тази пролет

Време да замениш тежките зимни парфюми с леки, освежаващи нотки, които вдъхновяват и ухаят на пролет...