Техниката на банан за поставяне на очен грим

Мислим, че сме видели всичко в гримирането, докато не се появи нещо ново което грабва вниманието. Появяват се нови и нови техники за грим, както и нови отговори на въпроса „как да се гримирам“. Името на техниката на банан се дължи на формата и наподобяваща този егзотичен плод.

Хубавото на техниката на банан е че е изключително подходяща както за гримиране на кафяви очи, така и за гримиране на сини и зелени очи и стои добре на всяко око.

Каква е целта на тази техника?

Приложена правилно, техниката на банан може изцяло да преобрази лицето ти: тя кара малките очи да изглеждат по-големи, тесните очи да изглеждат по-широки, а падналите клепачи – по-повдигнати. Положителните ефекти са много. Ето и няколко практични съвета как правилно да използваш тази техника. Скъпи момичета, представяме ви техниката на банан за поставяне на очен грим – стъпка по стъпка.

Преди да започнем, трябва да знаем че съществуват два вида техника – техника на отворен банан и техника на затворен банан, които се различават по нюансите, съдържащи се в палитрата сенки която се използва.

Нека разгледам тези две техники:

Техниката на отворен банан

Идеята на техниката на отворен банан е очите да изглеждат по-отдалечени и по-отворени. Светлите сенки (бежови, бели, светлосиви...) се нанасят във вътрешните ъгли на клепачите и изтеглят към външните. Те заемат една трета от клепача и небрежно преминават в по-тъмни.

Линията се изпълнява с мек молив за очи, специална за целта четка и тъмни тонове сенки и то по следния начин: очертай линия под формата на банан в края на клепача, като следиш естетсвената му засенченост. Разнеси добре за да получиш плавен преход на цветовете. Нанеси молив или очна линия на клепача по цялата дължина. Можеш да нанасяш и по долния клепач.

Техниката на затворен банан

За тази техника линията с по-тъмния нюанс трябва да се изтегли по цялата дължина на клепача, към вътрешните ъгли. По този начин се придава дълбочина на погледа. С по-светли сенки акцентирай върху средата на клепача, както и линията под веждата за да подчертаеш формата на банан. Същите сенки приложи и по долния клепач. Накрая, в корена на миглите нанеси качествена очна линия.

Надяваме се, че бяхме полезни и че открихме отговора на въпроса “как да гримираме очите“. Техниката на банан изисква добро владеене на основите на грима, но резултатът е смайващ: естествено изглеждащи, красиво подчертани очи.

Ако заложиш на сенки от светлата цветова гама, техниката на банан е страхотно решение за съдаване на дневен грим, докато вечерният грим предпочита по-наситени нюанси и забележим контраст. Ако като цяло си експериментаторска натура – съветваме те да изпълниш техниката на банан като използваш някои по-впечатляващи и необикновени нюанси.  

Прочети повече за: Топ 10 гримове за очен грим за начинаещи

За този външен вид препоръчваме

 • L'Oréal Paris Eye Go Wild Eyeshadow

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Ultimate Utopia Shadow Palette

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Ultimate Edit Mini Utopia

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York The Nudes Palette

  Поръчайте веднага
 • Lancome Hypnose Eyeshadow Palette 01

  Поръчайте веднага
 • YSL Couture Colour Clutch

  Поръчайте веднага
 • Urban Decay Eyeshadow Primer Potion

 • Urban Decay Stoned Vibes Eyeshadow Palette Stoned Vibes

Свързани теми: грим , сенки за очи , очна линия, очи, тенденция, Lancome, Yves Saint Laurent, Urban Decay, Loreal Paris, Maybelline New York

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Ежедневна борба против стареенето: Правилна грижа за кожата през трийсетте!

Когато навлезеш в трийсетте, настъпват различни промени по кожата, а те подходящият моментът да се бориш с ранните признаци на стареене ли са? Време е...