Tantouring: нов начин за контуриране на лице

Въпреки че лятото и горещините са зад гърба ни, много от нас не успяха нито да посетят желаните дестинации, нито да хванат онзи приятен загар на лицето, типичен за летните месеци. Неписано правило е, че несъвършенствата по кожата са много по-малко видими, когато имаме тен и освен това тъмното лице изглежда по-младо и жизнено. Ето защо се зарадвахме, когато научихме за най-новата тенденция tantouring, която прави лицето контурирано и му придава приятен загар, но без употребата на продукти за контуриране. Звучи примамливо, нали?

Какво е tantouring?

Tantouring е техника за контуриране на лицето чрез продукт за потъмняване на кожата. Това на практика значи, че при тази тенденция трябва да нанесеш продукта на онези места, където иначе би нанесла продукт за контуриране. Ето че бронзантът не е единственият начин да се сдобиеш с тен. С тази техника лицето ти ще придобие естествен на вид загар. Най-хубавото е, че този тен със сигурност ще издържи повече от всеки бронзант.

Избягваш продуктите за потъмняване на кожата?

Ако не си фенка на продуктите за потъмняване и когато някой ги спомене този, си представяш оранжева кожа на тялото си и лицето си, тогава това е техниката, която ще ти допадне. С tantouring техниката грешките са почти незабележими и много по-лесни за коригиране, отколкото когато нанесеш твърде много продукт за потъмняване или пък грешен нюанс върху цялото лице.

Tantouring: стъпки

Подготовка на кожата

Подготовката на кожата на лицето за tantouring не е много по-различна от подготовката на кожата преди нанасяне на какъвто и да е продукт за потъмняване, което означава само едно - пилинг на лицето. Ексфолирането е необходимо, за да се премахнат всички мъртви клетки от кожата и да се подготви за тази техника. Използва се пилинг, който е дерматологично тестван и съдържа и подхранващи съставки. След това измий лицето си с топла вода.

Хидратиране на кожата

За да може кожата ти да приеме по-добре продукта за потъмняване, трябва да се увериш, че е хидратирана. Ако оставиш сухи зони на лицето, има възможност продукта за потъмняване да се натрупа там и да бъде неравномерно разпределен по лицето.

Изборане на продукт за потъмняване

Следващата важна стъпка е изборът на продукт за потъмняване. Препоръчваме ти за първия опит за tantouring  да избереш продукт с цвят, за да виждаш къде точно го нанасяш и да сведеш до минимум възможните грешки, както и да тестваш продукта на ръката си, преди да го нанесеш върху лицето, за да избегнеш евентуални нежелани реакции.

Нанасяне на продукта за потъмняване

Сега, след като си подготвила кожата и си избрали продукта, време е за самия tantouring. Избери продукт за потъмняване, който е с нюанс до два нюанса по-тъмен от естествения тон на кожата ти, за да постигнеш желания ефект и да се получи контраст.

Внимавай да не прекалиш с количеството, което използваш за контуриране. Много малко количество ще бъде достатъчно, когато го поставиш върху четката за контуриране. Сега остава само да го нанесеш на тези места, където иначе би нанесла бронзант или продукт за контуриране в стик. Ако преходите между нюансите изглеждат прекалено резки, блендирай колкото сметнеш за нужно с бюти блендер, преди продуктът да изсъхне на лицето ти.

Чувала ли си вече за тази тенденция? Сподели с нас в коментарите!

Прочети повече за: Грим ревю: Семейство Maybelline Fit Me

За този външен вид препоръчваме

 • Vichy Idéal Soleil Self Tanner

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Smooth Sugars Scrub

  Поръчайте веднага
 • La Roche-Posay Nutritic Intenese Riche

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Can't Stop Won't Stop Brush

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , контуриране на лице , грижа, вечерен грим, лице, NYX, Loreal Paris, Vichy, La Roche-Posay , Loreal Paris

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Това е един от най-обичаните хидратиращи кремове в света! И отскоро се предлага по-интензивна формула, идеална за зимните дни

Известната козметична марка Kiehl's е позната със своите ефективни формули, а отскоро на рафтовете има ново попълнение...