Тайните на гримьора – deep crease техника за прилагане на грим

Модните тенденции от миналото често се завръщат на сцената а с тях и характерни стилове в грима. Сред винаги актуалните техники определено е тази за създаване на арабски грим или deep crease техниката, която бе в апогея на славата си през шесдесетте години от миналия век.

За професионалните гримьори тази техника не е нещо ново и непознато, но за нас обикновените смъртни тя често се превръща в капан. Арабският грим наистина е труден за пресъздаване, но не и невъзможен.

 

За да се радваш на крайния резултат ти трябват воля, подходящи продукти, много практика и няколко ценни съвети:

Какво точно е deep crease техниката?

При арабския грим фокусът е изцяло върху очите и клепачите са силно очертани в два различни нюанса, с резки преходи помежду си. Казано с други думи – за разлика от класическите техники за създаване на очен грим, където плавните преходи на нюансите са задължителни, при тази техника са ясно видими преходите по клепача. Техниката е изключително подходяща за момичетата с паднали клепачи, тъй като отваря окото и визуално повдига горния клепач.

Хубавото при арабския грим е че можеш да развихриш въобразението си и да експериментираш с различни цветови комбинации. Ако си напълно начинаеща, използвай сенки в дискретни, земни цветове. Когато овладееш техниката можеш да преминеш към по-ярка цветова палитра.

 

Гримове, от които имаш нужда за създаване на deep crease

–Праймер или основа за сенки

– Визитна или дебитна карта

– Седефени сенки за очи

Пухкава четка за нанасяне на сенки

– Тънка прецизна четка

– Очна линия

– Тъмни сенки за очи

– Светли сенки за очи

– Качествена спирала или изкуствени мигли

– Гел или помада за вежди

 

Deep crease очен грим стъпка по стъпка

Време е да избереш картичката която ще използваш, молива за очи и можеш да се вспуснеш в предизвикателството. Препоръчваме ти да започнеш с молив в кафяви тонове, въпреки че за тази техника са идеални почти всички цветове.

Стъпка 1:

Нанеси праймер или основа за сенки по цялата дължина на клепача. Това улеснява прилагането на сенките и предотвратява размазването им. Основата прави сенките по-устойчиви и с по-наситен цвят. След това, до сгъвката на клепача нанеси зибраните светли сенки

 

Стъпка 2:

Сложи визитната карта във външата част на окото под ъгъл така че да краят и да е в края на веждата ти. Във външния край на клепача очертай V-образна линия и леко я удължи към сгъвката на клепача, като намаляваш натиска. Дори и да сгрешиш, не е страшно. Почисти всичко и започни отново, докато не получиш желания ефект.

Стъпка 3:

Както вече казахме, характерно за арабския грим са резките преходи между сенките, но това не означава че няма изобщо да смесваш и разнасяш сенките. Леко разнеси горната част от очертаната V-образна форма с помощта на по-тъмни сенки. След това, нанеси седефените сенки които да разнесеш с широка четка, с движения в посока нагоре. Останалата част на клепача остава чиста, с резка видима черта между сенките.

Стъпка 4:

Време е за нанасяне на очна линия. Нанеси тънка черта по долния клепач, и внимателно издърпай опашката до V-образната форма, създавайки перфектна извивка.

Tajnite na grimьora – deep crease tehnika za prilagane na grim

Стъпка 5:

Използвай същите сенки от първата стъпка и постави ги във външния ъгъл на долния клепач. За прецизно нанасяне използвай тънката четка за сенки.

Стъпка 6:

Очният грим в арабски стил все още не е готов. Като финален щрих, нанеси два пласта спирала върху миглите, както по горния така и по долния клепач. Ако жадуваш допълнително драматична нотка – постави качествени изуствени мигли.

 

За оптимален ефект на техниката, важно е веждите да са добре оформени. Използвай подходящ гел за с който да подчертаеш веждите и ще усмириш косъмчетата.

Харесва ли ти тази тенденция, която се завръща с пълна сила на сцената? Пробва ли вече арабския грим? Сподели с нас в коментарите.

Прочети повече за: Грим тенденции, за които да забравиш през пролетта

За този външен вид препоръчваме

 • NYX Professional Makeup Eyeshadow Base White Pearl

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Tattoo Liner Bold Brown

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Total Temptation Palette

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Flash Cat Eye Superliner

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Isabel Marant Eyeshadow Smoke Duo

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York x Puma Heat Flash

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York SnapScara Pitch Black

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Brow Artist Pomade Ebony

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , спирала , сенки за очи , очна линия, очи, тенденция, опушен грим, вечерен грим, котешко око, пролет, основа за грим, NYX, Loreal Paris, Maybelline New York

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Професионално гримиране: стъпка по стъпка

Искаш да се гримираш вкъщи, а да изглежда сякаш те е гримираш професионалист? Това са стъпките, които трябва да следваш за гарантиран успех...