Тайните на червеното червило

Хаштагът  #RedLipstick (червено червило) в Инстаграм до момента има 1 793.445 поста! Опитайте с който и да е друг цвят червило и ще намерите значително по-малко постове. Самата дума червило (rouge) – произлиза от наименованието на ярко червения цвят.

Червеното червило отдавна се превърна в противоречив символ: на женската сила, манипулацията, изисканост, декадентството, ефектността, съблазняването, доминацията, тайнствеността... Силата му е безспорна. Какво се крие в подсиления цвят на естествените устни? И как започва всичко?

Смята се, че жените от Месопотамия първи са измислили червилото, т.е. някаква негова примитивна версия, като счукан полускъпоценен камък, с който са украсявали устните си.

Няма да се изненадате, че именно Клеопатра първа осъзнала силата на обагрените в червено устни и за да получи този цвят, не се е колебала да смачква мравки и някои други насекоми. Ами да, красотата изисква жертви...(#Cleopatra)

Съблазнителните кървавочервени устни на гейшите със специфична форма крият много загадки: от самоличността на тази, която ги носи до големите тайни на японските богаташи, които забавляват (#geysha)

Докато се борят за правото си на глас по улиците на НюЙорк в края на 19-ти и началото на 20-ти век, известните представетелки на женското движение Suffragates са носели червено червило (#suffragetes). Така то се превръща в един от ясните символи на феминизма.

Един от най-големите злодеи на всички времена, Адолф Хитлер, изглежда се е страхувал от силата на червеното червило – забранил е да го посещават дами, които са „силно гримирани, с червено червило и лакирани нокти“.

Първите филмови звезди носят подчертано тъмни нюанси червено червило, тъй като само този цвят е можел да бъде разпознат през обективите на тогавашните камери. Малко по-късно големите филмови икони като Мерилин Монро правят червеното червило толкова популярно, че то се носи от 95% от американските жени.

 

Редица днешни звезди като Дита фон Тийз, Тейлър Суифт и Гуен Стефани са превърнали червеното червило в своя запазена марка (#DitaVonTeese #TaylorSwift #GwenSteffany), а ето какво мислят за него известните красавици:  

Високите токчета и червеното червило ще направят така, че да почувствате божественото страхопочитание към вас„ – Дита фон Тийз  

За мен красотата е да се чувстваш добре в кожата си. А също и хубавото червено червило“ – Гуинет Полтроу

 „Никога не  се отдалечавам твърде много  от червеното червило, нали?  Вероятно смятам, че без него лицето ми не е толкова красиво “ – Тейлър Суифт

Червеното червило е истинска класика.  И макар периодично да излизат на мода и други цветове, никое друго червило няма шанс да свали от престола кралицата на червилата. Безспорен фаворит при официални поводи и препоръчително за най-интимните моменти, то ще подчертае всеки тоалет и ще повдигне самочувствието ти точно, когато е необходимо. 

Може да сбъркаш само ако го нанасяш неправилно. Но не се притеснявай, имаме решение и за това: Всичко което трябва да направиш е да изгледаш този кратък и полезен урок.

За този външен вид препоръчваме

  • Color Riche Pure Red L'Oreal Paris

  • Vivid Matte Maybelline New York

    Поръчайте веднага
  • Juicy Shaker Lancome

  • Rouge Pour Couture YSL

Свързани теми: червено червило , червило

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

История на червилото през вековете

Обожавано от жените, безразборно осъждано, дори и заклеймявано – червилото има завладяваща история. В началото е било симовол на женската красота...