Спрей за сетване или пудра за сетване, това е въпросът!

Въпреки че само допреди няколко години не знаехме нищо за тези два продукта, пудрата и спреят за сетване вече заемат почетно място в несесерите ни. По правило избираме един от двата, като някои момичета предпочитат пудрата, а други спрея. Днес ще дадем отговор на въпроса ти как да избереш между тези два продукта.

 

Какво е сетване?

Сетването на грима представлява нанасяне на слой пудра или спрей, който ще направи грима постоянен и ще предотврати размазването и топенето му. Сетването на грима е необходимо през топлите дни и официалните поводи, когато е нужно гримът да издържи през целия ден.

Спрей за сетване или пудра за сетване, това е въпросът!

Пудра за сетване

Пудрите за сетване са направени така, че да попиват излишния себум по лицето, а не да го изсушават. Тъй като порите ни постоянно отделят себум, нанасянето на пудрата няма да позволи на лицето да се „стопи“. По тази причина пудрата за сетване се нанася след кремообразните продукти, като фон дьо тен и коректор. Пудрата за сетване придава специфичен матов финиш и допълнително скрива несъвършенствата на лицето. Този продукт е перфектен за теб, ако страдаш от засилено отделяне на себум и нежелан блясък на лицето.

Спрей за сетване

Когато говорим за спрей за сетване, важно е да кажем, че той е малко по-различен от пудрата за сетване. Пудрата е направена да сетва кремообразните продукти, които ползваме, а спреят е предназначен за цялостния грим. Този продукт се нанася на цялото лице след гримиране. Ако искаш гримът ти да мръдне през целия ден, след нанасяне на спрей за сетване не се опитваш да оправяш грима си.

 

При нанасянето на спрея за сетване, той ще придаде на лицето ти свежест. Освен това можеш да го ползваш и за да подчертаеш очната линия или сенките. Само го напръскай на четката преди нанасяне и ефектът ще бъде очевиден. За разлика от пудрата за сетване, лицето ти не може да попие спрея, нито пък той може да придаде матовия ефект на пудрата. Поради тази причина спреят е по-добро решение за момичета, които имат суха кожа и на които им трябва постоянно хидратация.

И така, кой продукт да ползваме?

Както вече споменахме, пудрата за сетване е по-подходяща за мазна кожа, докато спреят за суха. Някои професионални гримьори комбинират двата продукти, като по този начин постигат идеален баланс. Нашият съвет е да слушаш кожата си и да избереш този продукт, на който тя реагира най-добре.

Кой е твоят любим продукт за сетване? Сподели с нас в коментарите.

Прочети повече за: Грим онлайн: Топ 10 козметични продукта

За този външен вид препоръчваме

 • NYX Professional Makeup HD Finishing powder Mineral Based

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup High Glass Illuminating Powder

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Can't Stop Won't Stop Setting Powder

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Can't Stop Won't Stop Matte Primer

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Can't Stop Won't Stop Full Coverege Foundation

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup High Glass Primer Brush

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Dewy Spray Setting Spray

 • NYX Professional Makeup Matte Finish Setting Spray

Свързани теми: грим , фон дьо тен , пудра, контуриране , стил , мода , хайлайтър, лято, праймър, NYX, NYX Professional Makeup Can't Stop Won't Stop, фиксатор за грим, четките си за гримиране

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Искаш ли перфектната грим визия за Хелоуин? Ние знаем как

Гримът е неизменна част от почти всеки костюм, така че е просто задължителен за Хелоуин, а ние ти даваме предложения за продуктите, с които можеш да п...