Слънцезащитно мляко Biotherm Waterlover

Първата гама слънцезащитни продукти на Biotherm с еко дизайн без компромис с усещането.

Продуктите имат екологично тествани  SPF филтри и 96% биоразградима базова формула, за по-малко въздействие върху водната среда. Вече можете да защитите това, което обичате: своята кожа, кожата на членовете на своето семейство и  морето.                                                                                                                                                      

Ние обичаме водата

В почит на своето водно наследство, Biotherm  подкрепя защитата на океаните в глобален мащаб посредством своята програма Любители на водата, стартирала през 2012 г.

Заедно с  кампаниите за финансиране на океана, за изминалите пет години Biotherm работи в посока намаляване на въздействието от отмиващите се във водата продукти, отстранявайки от своите формули всички пластмасови микрогранули. Фокусирайки се върху опаковката и формулата, Biotherm създава едно следващо поколение продукти с подобрен  екологичен профил – повишена степен на биоразградимост и намален воден отпечатък.

biotherm

Екологично съобразена гама слънцезащитни продукти на Biotherm. Лице и тяло, Spf 15, 30, 50, За всички видове кожа, включително чувствителна

Оптимизиран екологичен профил 

Слънцезащитни формули, екологично тествани с нашата платформа  Ocean 5 PlatformTM.

Нова лека екологично съобразена опаковка за намаляване на количеството използвана пластмаса, 13 спрямо стандартната опаковка. И опаковката, и помпата, могат да с рециклират 100% заедно със стандартните пластмасови шишета за бутилирана вода.  

Оптимална защита

  • Комплекс Mexoblue: идеалната комбинация UV филтри (UVA/UVB) с оптимален екологичен профил.
  • Обогатен  с успокояващ и регениращ Life PlanktonTM и антиоксидант Vitamin E, който помага за ограничаване на оксидацията от УВ лъчите.

Нова сетивност

  • Хидратираща, лесна за нанасяне и немазна текстура, която оставя кожата освежена, без бели следи   

Не оставя бели следи на кожата: 85%

С аромат, който напомня усещане за лятна фиеста: 75 %

biotherm

Експертизата на слънцезащитно мляко  Waterlover  

Каролин Негре, научен директор за BIOTHERM

Защо Biotherm разработи слънцезащитен продукт с еко дизайн?

Като бранд, посветен на опазването на водата, стартирахме програмата Любители на водата, защото сме наясно с въздействието на екологичните промени като затопляне и   киселинно съдържание на водата в океаните. Това са важни причини водната среда да стане  уязвима. Всеки продукт може да окаже влияние и в тази връзка искаме  да прилагаме прогресивен подход в разработването на своите слънцезащитни продукти и да подобрим максимално отпечатъка, който оставят върху водата, осигурявайки едновременно оптимална защита и приятно усещане, с които са известни слънцезащитните продукти на Biotherm.

Отговаря ли  слънцезащитното мляко  WaterLover на нуждите на клиента?

Нашите клиенти са невероятно активни жени – които ние наричаме печелившите хедонисти – които искат максимално добра защита за своята кожа, както и  да направят съзнателен екологично съобразен избор. Слънцезащитното мляко  WaterLover предлага тази уникална комбинация на защита, приятен допир и по-малко вреди за природата в сравнение с алтернативните слънцезащитни продукти. 

Кое беше най-голямото предизвикателство за Biotherm?

Още от самото начало искахме да разработим слънцезащитен продукт с намалено въздействие върху водното биоразнообразие, осигурявайки същевременно оптимална защита и приятно усещане. Например:

- слънцезащитата с класически защитни филтри има приятно  сетивно усещане, осигурява оптимална защита, но не винаги има оптимален екологичен профил 

- слънцезащитните продукти с натурална защита (минерални)  филтри имат  подобрен екологичен профил, но не винаги осигуряват оптимална защита и често имат ниски резултати по отношение на сетивните усещания – по-плътни формули, оставащи бели следи. Слънцезащитното мляко  WaterLover е истинска иновация на Biotherm, защото изпълнява всичките три критерия за слънцезащита. Голяма крачка в козметичната индустрия, която ни отне около 7 години за разработване, около  200 опита, плод на ангажимента на 20 изследователя и  150 суровини, които минаха скрийнинг.

Как направите слънцезащитното мляко Waterlover по-екологично?

Разработихме първата платформа за тестване Ocean 5 PlatformTM, която свързва различни водни организми, представители  на сладководни басейни и морското биоразнообразие. С тази платформа започнахме един дълъг процес на  изработване на формули с дават както защита от висок клас, така и на сетивните моменти на своя мечтан продукт. В този случай иновацията се дължи на  обширния процес на формулиране,  силата на точната доза, тестването и избора и комбинацията на съставките. Това в крайна сметка доведе до създаването на слънцезащитно мляко  за любители на водата. 

Подходящо ли е за деца Слънцезащитното мляко  Waterlover?

Да, формулата е подходяща всички видове кожа, включително за чувствителна кожа. 

Ще преформулирате ли цялата си гама слънцезащитни продукти?

Нашата амбиция е да продължим да отчитаме въздействието на формулите върху чистотата на водата, като предлага същевременно ефективна защита, оценявайки срока на живот на своите опаковки и отговаряйки на очакванията на потребителите и техните нужди по отношение на нанасянето и усещането.

Повече за: SKY di Gioia от Giorgio Armani

Свързани теми: грижа, лято

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Как да защитиш кожата си през зимата?

Повечето хора избягват да нанасят SPF на кожата си през зимата, но довери ни се, така не си помагаш...