Синева върху очите: това е свежата тенденция в грима за това лято!

Интересната тенденция в грима през този сезон са сините сенки, нанесени върху целия клепач. Акцентът е върху очите, а останалият грим послушно ги следва.

Синьото стои еднакво добре на блондинки и брюнетки, а и на червенокоси, но все пак е важно да избереш точния нюанс. Ако преди сините сенки бяха запазена марка за светлите очи, през този сезон няма ограничения! Опитайте!

Сините сенки сами по себе си са атрактивен детайл, затова е важно останалият грим да е съвсем семпъл, а тоалетът да е в не повече от два цвята. Ще се изненадаш колко добре се комбинира с пролетен и летен аутфит: джинси, светли кокетни тоалети, че дори и вечерна визия в черно. 

1.     Лежерна морска визия

 

В първия вариант яркосините сенки покриват клепача и небрежно преминават линията на сгъвката на клепача. Отличен избор за блондинки, който се комбинира с гланц за устни в бледорозов или nude нюанс. 

Съвет: за вечерна визия нанесете и синя спирала! 

 

2. Прецизно!

 

Нюансът в индигово синьо може да се нанесе също като очната линия – с прецизно очертани линии. Съобразете формата с естествената извивка на клепача, като ясно подчертаете външния ръб. Към наситеното синьо, което отива на брюнетките, добавете матово nude червило. 

Съвет: Първо очертайте формата, след това нанесете цвета.  

 

3. Всички нюанси на  синьото

 

За дамите със светли очи препоръчваме грима, с който красивата индийска актриса Ашварая Рей се разходи по червения килим в Кан. Три нюанса синьо, комбинирани с телесни и бежови сенки, се нанасят на принципа от по-светъл към по-тъмен, отвътре навън. Кремообразно бледорозово червило, руж в същия цвят и обемен слой спирала ще завършат вечерната визия.

Съвет: Обърнете внимание и на долния клепач, очертайте по-плътна линия по дължината му и след това я свържете с горната, за т.нар. котешки поглед. 

 

Photo : IStock, L'Oreal

За този външен вид препоръчваме

  • NYX Prismatic Eye Shadow Blue Jeans

  • NYX Hot Single Asphyxiat

  • L'Oreal Paris Color Riche Quad Bleu Mariniere

Свързани теми: сенки за очи , тенденция

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Наистина ли този продукт е универсален? Тествахме Maybelline New York Instant Perfector 4 в 1!

Instant Perfector 4 в 1 може да ни спести много неприятности при гримиране...