Разкриваме тайните на грима: Как да изберем правилния цвят фон дьо тен

Случвало ли ти се е да изпаднеш в отчаяние и безнадежност от постоянното търсене на подходящия нюанс фон дьо тен? Ако отговорът е да, не си сама. За повечето момичета фон дьо тенът е най-труден за избиране козметичен продукт, а две са причините за това: първата е че, наличните нюанси на пазара се оказват недостатъчни, а втората, че повечето жени не знаят какъв е подтона на кожата им.

Razkrivame tajnite na grima: Kak da izberem pravilnija cvjat fon dьo ten

Снимката не е обработена

14 нюанса за перфектен тен

Фон дьо тенът на L’Oréal Paris, True Match, се предлага в 14 различни нюанса, за да може всяка от нас да намери най-подходящия за себе си тон. Този фон дьо тен е устойчив, с лека текстура и много лесно се нанася. Освен това, защитава кожата от вредните слънчеви лъчи и е с етикет SPF 17. Най-голямото предимство на True Match фон дьо тена е че не оставя следи и осигурява естетсвен завършек като перфектно се слива с кожата. Именно тези свойства са причината защо голям брой известни дами залагат точно на този фон дьо тен.

Как да откриеш своя „True Match“?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Oréal Paris Makeup (@lorealmakeup) on

Стъпка номер едно: Определяне на основния тон на кожата

Изключително светъл тен

Кожата ти е изключително светла, чувствителна на слънчева светлина. Имаш светли очи, а кожата ти лесно изгаря и почти никога не хваща тен. Имаш нужда от постоянна слънцезащита.

Светъл тен

Кожата ти е светла, но не съвсем бледа. Лесно изгаря, но може да придобие светлокафяв тен. Цветът на очите може да е както тъмен, така и светъл.

Razkrivame tajnite na grima: Kak da izberem pravilnija cvjat fon dьo ten

Снимката не е обработена

Средно светъл тен

Кожата ти е нито прекалено светла нито прекалено тъмна. Имаш кафяви очи, а кожата ти хваща тен равномерно. Този тип също се нарича и неутрален, и притежателките му доста лесно откриват най-подходящия за тях продукт.

Тъмен (маслинен) тен

Постоянно имаш тъмен отттенък, добре понасяш слънчевите лъчи и имаш тъмни очи. Имай предвид че този тип има нужда от допълнителна слънцезащита, защото маслинената кожа е склонна към хиперпигментация.

Това не е всичко. Подтонът на кожата също играе важна роля

Ако фон дьо тена, поставен върху лицето ти добива сивкав оттенък, това означава че не използваш продукт предназначен за твоя подтон. За да се радваш на безупречна кожа, трябва да определиш и подтона на кожата си.

Подтон на кожата

Съществуват три основни подтона – студен (C – cold), топъл (W-warm) и неутрален (N-neutral). Повечето хора смятат че, светлата кожа има студен, тъмната - топъл, а средно светлата – неутрален подтон. Това обаче, не е съвсем точно.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Oréal Paris Official (@lorealparis) on

Цветът на вените като определящ фактор

Погледни вените си от вътрешната страна на китката, и цветът им ще ти подскаже кой е твоят подтон.

Студен подто

Ако цветът на вените ти е син или лилав, ти си със студен подтон.

Топъл подтон

Топлият подтон се характеризира със зелени или синьо-зелени вени

Неутрален подтон

Ако имаш и от двата вида, и трудно можеш да разбереш какъв цвят са вените ти.

Допълнителен съвет:

Другият начин за определяне на подтона на кожата ти е тестът с бижута. Ако кожата ти изглежда по-добре на фона на златните бижута, ти си с топъл подтон. Ако сребърните бижута подхождат повече на кожата ти, значи имаш студен подтон. Дамите с наутрален подтон могат да носят и двете и да изглеждат добре.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Oréal Paris Makeup (@lorealmakeup) on

True Match сега е с нова формула

След като си определила тона и подтона на кожата си, сред 14-те True Match нюанса избери най-подходящия за теб. Новата формула за фон дьо тен True Match се състои от цели 80% хидратираща грижа за кожата и фини пигменти, с което тя изравнява тена ти и прикрива несъвършенствата. Освен това новата формула е обогатена и с хиалуронова киселина – очаквана съставка за този тип продукти.

Razkrivame tajnite na grima: Kak da izberem pravilnija cvjat fon dьo ten

Освен че е изключително лесен за блендиране, True Match фон дьо тенът ще подобри качеството на кожата ти за само две седмици редовно употреба.*

*Козметично-клинично изследване, 42 жени, за 2 седмици

Прочети повече за: Всичко за минералната пудра

За този външен вид препоръчваме

 • L'Oréal Paris True Match 4N

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris True Match 8.C

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris True Match 2N

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris True Match Golden Amber 5W

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris True Match Golden Amber 7W

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris True Match 9.R 9.C

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris True Match 4.D 4.W

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris True Match 1,5.N

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , официален грим, контуриране на лице , фон дьо тен , пудра, контуриране , дневен грим , вечерен грим, Loreal Paris

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Да се впуснем в приключение срещу нежеланите бръчки около очите!

Знай, че производството на колаген намалява с напредването на възрастта, което води до постепенна загуба на еластичност на кожата, постепенно се появя...