Разговаряхме с Александра Петканова и научихме любимите и трикове за гримиране!

Тя е водеща на популярно музикално шоу, модел и супер мама. В едно откровено интервю с една от най-популярните личности в България, Александра Петканова, говорихме за любимите ѝ ритуали и за самочувствието.

Хайде да те опознаем малко по-добре. Кажи ни нещо интересно за себе си.

Бих се описала с 3 думи: дисциплинирана, отговорна и добронамерена. Работя много и за да бъда професионалист в работата си, смятам, че тези качества са много важни. Прекарвам свободното си време със сина ми Габриел, който е на 3 години, така че е много любопитен към света около себе си, задава въпроси и не спира да говори. (смях) Опитвам се да му покажа колкото се може повече неща и да разкажа колкото се може повече поучителни истории, за да е готов за живота като порасне.

Какво е гримът за теб?

През годините вкусът ми за грим се промени много. В момента харесвам свежия вид на кожата, която има естествен блясък и здрав вид, румените бузи, много лек хайлайтер на скулите и спирала. Като се замисля, само спиралата се запази като нещо, което устоява на времето. Също така мисля, че всички момичета биха се съгласили с мен!

Без кои 3 продукти не можеш?

Когато намериш нещо, което работи за теб и ти стои добре - не го променяш! (смях) Използвам спиралата Maybelline New York Lash Sensational от години и не отивам никъде без нея. Ако трябваше да избера само три грима, те щяха да бъдат - коректор, спирала и червило.

Какво е самочувствието за теб?

Самочувствието е много важно за моята професия, защото когато го няма езикът на тялото ще го покаже и ще се види на екрана и на снимките. Мисля, че самочувствието се тренира и надгражда с опит.

А как ти разви самочувствието си?

С времето осъзнах, че за да се чувствам добре и да съм изпълнена със самочувствие, имам нужда от потвърждение, че съм направила нещо добре. В същото време това ми дава чувство на задоволство и усещане, че следващия път ще се справя още по-добре. Например в личен план събитието, което ми даде най-голяма увереност, беше, че станах майка и че дарих живот. В професионален план е участието ми в холивудска продукция, когато асистирах на Мел Гибсън в една сцена.

Какво би посъветвала последователите си и нашите читателки?

Съветът, който бих им дала и който прилагам всеки ден, е всеки от нас да намери нещо, в което е добър и да насочи енергията си натам. Освен това трябва да се стараем винаги да довършваме започнатото. Наистина мисля, че в крайна сметка постоянството винаги се отплаща.

А сега хайде да разрешим загадката. За кого се гримират жените?

За себе си! Харесва ми да съм гримирана всеки ден, защото така се чувствам по-добре и имам повече самочувствие, когато общувам с други хора.

Любимата ти грим визия е…

С удоволствие да избирам gold nude грим. Обичам този външен вид, защото е бляскав и в същото време придава на лицето известна доза свежест. Бих казала обаче, че нито една nude визия не трябва да се подценява, защото представлява перфектния баланс между сексапил и стил.

Как да постигнеш любимата грим визия на Александра:

Разговаряхме с Александра Петканова и научихме любимите и трикове за гримиране!

Прочети още: Седем стъпки за правилно нанансяне на фон дьо тен

За този външен вид препоръчваме

 • Maybelline New York Instant Anti Age Eraser 08 Buff

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Express Brow Satin Duo Medium Brown 02

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Burgundy Bar Palette

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Lash Sensational Mascara

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Hyper Easy Pitch Black Eyeliner

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Lifter Gloss 006

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , спирала , гланц за устни , тенденция, копирай визията, Maybelline New York

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Искаш оформени и попълнени мигли без много усилия? Това са моливите, в които ще се влюбиш.

Невзрачни, диви, разрошени, естествени, пълни или по-тънки, веждите са задължителни и цялото внимание е само върху тях...