Новата тайна на гримьорите: Floating Crease техника на гримиране

През този и следващия сезон трендсетърките и инфлуенсърките ще ползват нюд нюанси червило, само за да подчертаят естествената си красота, поставяйки очите си на преден план. На помощ на техниката за гримиране на очите deep crease идва floating crease, и ако съдим по Instagramnstagram профилите на модните къщи тя изцяло ще доминира света на модата.

Особености на техниката Floating Crease

Става дума за една необичайна тенденция на гримиране, която особено ще се хареса на почитателите на минималистичното и графичното гримиране. Есенцията ѝ са разнообразни цветове очна линия, които само за миг максимално ще освежат или изцяло ще променят цялата ти визия. Но най-хубавото е това, че не са ти необходими специални умения или прецизност, за да се възползваш от нея при следващото си излизане.

Тази тенденция в сферата на козметиката може да се постигне и с обикновена очна линия, но с цветна, неонова или очна линия с брокат ефектът ще бъде съвсем различен и ще събере погледите.

Как да нанесеш очната линия, за да постигнеш floating crease?

За разлика от техниката deep crease, при която се блендират сенките за очи, а очната линия служи само като допълнително средство за подчертаване на сгъвката на окото, при floating crease очната линия е главният козметичен продукт. От нея се нанасят две линии на най-малко очакваните места.

Floating Crease - Вариант 1

Нанасяш една черта очна линия точно на горната линия на клепача, така че да се намира между веждите и линията на миглите, а другата черта нанасяш точно под долната линия на миглите, но във вътрешния ъгъл на окото. За този вариант ти препоръчваме да ползваш гел очна линия в ярък цвят, тъй като е желателно тази черта да бъде малко по-дебела и не особено прецизна.

Така ще получиш грим, който изглежда сякаш не си му отделила много време, но все пак ще изглеждаш като току-що дошла от модно ревю и ще се отличаваш от другите с опушения грим.

 

Pinterest: danadelaney

Floating Crease - Вариант 2

За този вариант ще нанесеш една стандартна  черта очна линия, със извити навън краища – от средата на окото, точно над линията на миглите, а друга черта ще нанесеш над линията на горния клепач, така че двете черти да бъдат успоредни и да изглежда сякаш втората линия се носи във вода. При този вариант ти предлагаме все пак да избереш очна линия, която има прецизен апликатор за нанасяне и не е гел.

 Очната линия ще бъде още по-интересна, ако я съчетаеш с гардероба или с цвета на очите.

Новата тайна на гримьорите: Floating Crease техника на гримиране

Floating Crease – Вариант 3

Тази техника ти дава шанс да покажеш какво наистина обичаш, така че за този вариант ползвай двата си любими цвята очна линия. Нанеси едната черта от средата на горния клепач, като я извиеш леко в краищата, а другата черта я започни малко над нея, но като започнеш от средата на клепача към вътрешността на окото, а не към външната част.

 

Pineterest: nadineartistry

Floating Crease – Вариант 4

Истинският начин да освежиш класическия котешки грим е да направиш floating crease котешко око с помощта на черна очна линия.

Можеш да постигнеш това, като отдалечиш движението за нанасяне за котешкото око от края на окото, така че да изглежда сякаш се носи във вода, а от другата страна, където са крилата на котешкото око – към окото, трябва да начертаеш няколко прецизни линии, които да изглеждат сякаш се свързват с миглите. След това направи още една линия от вътрешния ъгъл на горната линия на клепача към крилото на котешкото око и я свържи с него.

Кои цветове и кой вариант на тази тенденция ще пробваш?

Пиши ни в коментарите!

Прочети повече за: Козметични ритуали за всеки тип кожа

За този външен вид препоръчваме

 • Giorgio Armani Eyes To Kill Lacquered Eyeliner

  Поръчайте веднага
 • L'Oreal Paris Super Liner Perfect Line

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Tattoo Liner Rich Berry

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Tattoo Liner Intense Green

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Matte Signature Eyeliner Blue

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Slide On Eyeliner Purple Blaze

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Vivid Brights Vivid Halo

  Поръчайте веднага
 • Karl Lagerfeld x L'Oréal Paris Eyeliner Metallic

  Поръчайте веднага

Свързани теми: NYX, Loreal Paris, Maybelline New York, Loreal Paris

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

5 отлични праймера за лице със SPF!

Освен че прави грима много по-дълготраен, праймерът може да те предпази и от негативното въздействие на слънчевите лъчи...