Non-touring / Strobing тенденции by @makeupbuthow

От известно време контурирането, всичките му видове и начини на нанасяне толкова нашумяха, че май не остана някой, който да не знае за какво става дума. Дали на хората им омръзна всичко това или пък дойде време за малко разнообразие – не се знае, но факт е, че най-новото в света на тенденциите в грима е точно липсата на контур, а именно “стробинга”.

Какво всъщност е стробинг (strobing)?

Това всъщност е нова дума за нанасяне на хайлайтър (highlighter) – целта на тази техника е също както контурирането – да подчертае скулите, но за разлика от него, където се ползва тъмен цвят за създаване на сянка под скулите, при стробинга/хайлайтинга се използва само светъл, перлен цвят, чрез който оптически да се повдигнат и изпъкнат скулите.
Тази тенденция е идеална за тези от вас, които не харесват силния контур на скулите, не се чувстват уверени как и къде да го нанасят, или пък просто си търсят идея за семпъл ежедневен грим, който изглежда натурално и свежо.

Ето как да постигнете тази визия:

 1. Нанесете фон дьо тен и коректор, така че кожата на лицето да бъде изравнена и недостатъците да са прикрити. По избор можете да нанесете лек продукт като ББ крем или дори само коректор на местата, където ви е необходимо покритие.
 2. Използвайте хайлайтър по избор – кремообразен или прахообразен и нанесете на естествено издадените части на лицето като горната част на скулите, средата на носа, под извивката на веждите, над горната устна, дори и леко върху средата на челото и брадичката. Ако кожата ви е склонна към омазняване, препоръчвам да пропуснете брадичката и челото.
 3. По желание можете да добавите и малко руж за свежест.
 4. Завършете грима си както обикновено – можете да пропуснете сенките и да оставите кожата да бъде фокус за свежа, ежедневна визия или пък да комбинирайте с типичният ви вечерен макияж – изборът е ваш. :)

А вие пробвали ли сте тази тенденция и какво мислите за нея? 

Ели

Прочети повече: По-обемни устни само с няколко семпли стъпки by @makeupbuthow​

За този външен вид препоръчваме

 • Master Contour V Maybelline New York

  Поръчайте веднага
 • Master Sculpt Maybelline New York

  Поръчайте веднага
 • Glam Bronze L'Oreal Paris

  Поръчайте веднага

Свързани теми: контуриране на лице , контуриране , тенденция

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Maybelline New York Instant Eraser коректор стана още по-добър! Ето кое е НОВО!

Джиджи Хадид и други топ модели и световноизвестни инфлуенсърки препоръчаха този коректор още преди да пристигне на нашите рафтове...