Най-новата тенденция в света на красотата: Сапун за вежди

Както обикновено е случаят, козметичните тенденции се раждат, когато гримьорите на големите звезди създадат нови трикове за гримиране, след което известните личности с въодушевление и доза егоизъм ги пазят за себе си, докато случайно не изтекат в социалните мрежи.

Най-новата тенденция в света на красотата: Сапун за вежди

И макар че успешно беше запазен като една от тайните на професионалните гримьори, днес, благодарение на Instagram, сапунът за вежди е тенденция, която се разпространи и при нас „простосмъртните“. Видео туториалите за професионално гримиране от Instagram специалистите вече в голяма степен са пълни с трикове за употребата на сапуна за вежди при гримиране, а ние ти представяме всичко по въпроса.

За какво точно говорим когато кажем сапун за вежди?

Ако си помислила, че освен молив, помадата и геловете за вежди, се предлага и някакъв нов чудодеен продукт – сапун за вежди, то тогава ще те разочароваме, такъв продукт все още не е създаден.

Всичко необходимо за тази тенденция е:

- молив за вежди

- фиксатор за грим

- четка за вежди и

- обикновен твърд сапун

Най-новата тенденция в света на красотата: Сапун за вежди

Сапун за вежди - стъпки

Преди да се възползваш от вълшебната мощ на обикновения сапун, нанеси любимия си молив или пудра за вежди на местата, на които искаш веждите ти да изглеждат по-гъсто или ако имаш празнини за попълване, след което напръскай фиксатор за грим на предварително почистена четка за вежди.

Тук сапунът не е най-важният елемент, за да се получи както трябва, а най-важно е както да избереш правилната форма молив за вежди, така и най-близкия до естествения цвят на веждите ти нюанс.

Едва след това внимателно натъркай сапуна с четката, на която си нанесла фиксатор, за да остане на всяко косъмче, а тогава с движения отдолу нагоре с четката среши веждите си. И просто ей така си постигнала естествен вид на веждите, с който те ще останат фиксирани.

Най-новата тенденция в света на красотата: Сапун за вежди

Бележка за сапуна за вежди!

Въпреки че този трик е отличен, когато не ти се намира добър гел за вежди, трябва да си наясно, че очите ти са най-чувствителната зона на лицето и че всичко, което нанасяш в непосредствена близост до тях, дори и на веждите, може да предизвика алергична реакция на кожата ти.

И ето, ако все пак искаш да пробваш този трик за фиксиране на вежди, обърни внимание сапуна, на който се спреш да бъде на глицеринова основа, за да не предизвикаш раздразнение на кожата си, или просто опитай с някой от геловете и помадите за вежди, които според нас никога няма да излязат от мода.

Прочети повече за: Как да хидратираме кожата на лицето стъпка по стъпка

За този външен вид препоръчваме

 • L'Oréal Paris Brow Artist Xpert 105

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Super Liner Gel Intenza

  Поръчайте веднага
 • Maybeline New York Tattoo Brow Pomade 03 Medium Brown

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Total Temptation Brow Definer

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Brow Precise Micro Pencil

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Micro Brow Pencil

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Brow Artist Pomade

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Fill And Fluff

  Поръчайте веднага

Свързани теми: очи, червило, NYX, Loreal Paris, Maybelline New York

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Новата skincare тенденция, която влуди света - Glazed Donut. Номерът е в умното наслояване!

Искаш кожата ти да сияе? На помощ идва новата skincare тенденция, която завладя света. Става дума за за тенденцията Glazed Donut...