Мила Йовович: Малките тайни на известната красавица за безупречна визия и на 40 години

Преди няколко месеца известната актриса и фотомодел навърши четиридесет години и въпреки че многобройните професионални и лични задължения развалят вида на кожата, тя прилага няколко лесни трика, които възвръщат бляскавия вид и красотата на лицето ѝ.

 

40-годишната актриса и  фотомодел от сръбско-руски произход  Мила Йовович не крие, че откакто  е станала майка, не ѝ остава  много време да се грижи  за красотата си. Въпреки това, като всяка жена, тя използва  някои трикове за красота, за  да може да изглежда перфектно  във всяка ситуация и умората  по лицето да не личи. На въпроса дали навиците ѝ за поддържане на красотата са се променили през годините, Мила отговаря, че откакто е станала майка, много неща са се променили.

 

Винаги съм се грижила за кожата си, но откакто станах майка, трудно успявам да се преборя с всички професионални и лични задължения, без това да повлияе негативно на вида на кожата ми. Затова сега използвам коктейли за кожа - подходящите за лицето ми серуми смесвам с хидратантен крем за зряла кожа, който има нежна текстура и връща блестящия вид на кожата.

Тъй като в дългогодишната си кариера е работила с много гримьори, Мила посочва, че от тях е научила няколко малки, но изключително полезни трикове.

-  Гримьорите винаги се стараят да подчертаят най-красивото от лицето – в моя случай това са очите, на които винаги отделям специално внимание при гримиране. Трябва да подчертая и важността на инструмента за извиване на мигли – никога не съм била на снимки, без гримьорите да са го използвали! Освен това е важно правилния избор на спиралата, чиято тънка четка ще осигури лесното ѝ нанасяне. А когато спешно трябва да придам свеж вид на лицето, използвам руж, който леко нанасям по бузите и върху клепачите. 

Въпреки че често я виждаме в изисканите списания със силен грим, красивата актриса твърди, че извън снимките и важните събития нанася на лицето си лек грим.

- Когато не съм на снимки, обичам да давам на кожата си почивка и я оставям да диша, затова избягвам силната пудра и избирам коректор, с който покривам зачервяванията около носа и брадичката, а визията си допълвам с червило в неярки естествени нюанси – споделя Мила и добавя, че обича да подлага на кожата си леки процедури, а също и че се грижи за нея чрез здравословно хранене.

-   На кожата си веднъж седмично правя топла баня, а на лицето – дълбоко почистване с пара. Също така внимавам с какво се храня и се старая да си осигуря качествен сън. Когато съм в Лос Анжелис обичам да приготвям здравословни ястия, които са полезни за кожата: най-често зелени зеленчуци в комбинация с чесън и зехтин. Освен давам много течности на организма си, което е от голямо значение за кожата.

Photo: GettyImages, Instagram

Свързани теми: грим , грижа, известни

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Какво е серум за лице и защо трябва да го ползваш

Вероятно си чувала за серума за лице, продукт за грижа за кожата, който напоследък набира все повече популярност, но знаеш ли всъщност за какво служи ...