Мила Йовович: Малките тайни на известната красавица за безупречна визия и на 40 години

Преди няколко месеца известната актриса и фотомодел навърши четиридесет години и въпреки че многобройните професионални и лични задължения развалят вида на кожата, тя прилага няколко лесни трика, които възвръщат бляскавия вид и красотата на лицето ѝ.

 

40-годишната актриса и  фотомодел от сръбско-руски произход  Мила Йовович не крие, че откакто  е станала майка, не ѝ остава  много време да се грижи  за красотата си. Въпреки това, като всяка жена, тя използва  някои трикове за красота, за  да може да изглежда перфектно  във всяка ситуация и умората  по лицето да не личи. На въпроса дали навиците ѝ за поддържане на красотата са се променили през годините, Мила отговаря, че откакто е станала майка, много неща са се променили.

 

Винаги съм се грижила за кожата си, но откакто станах майка, трудно успявам да се преборя с всички професионални и лични задължения, без това да повлияе негативно на вида на кожата ми. Затова сега използвам коктейли за кожа - подходящите за лицето ми серуми смесвам с хидратантен крем за зряла кожа, който има нежна текстура и връща блестящия вид на кожата.

Тъй като в дългогодишната си кариера е работила с много гримьори, Мила посочва, че от тях е научила няколко малки, но изключително полезни трикове.

-  Гримьорите винаги се стараят да подчертаят най-красивото от лицето – в моя случай това са очите, на които винаги отделям специално внимание при гримиране. Трябва да подчертая и важността на инструмента за извиване на мигли – никога не съм била на снимки, без гримьорите да са го използвали! Освен това е важно правилния избор на спиралата, чиято тънка четка ще осигури лесното ѝ нанасяне. А когато спешно трябва да придам свеж вид на лицето, използвам руж, който леко нанасям по бузите и върху клепачите. 

Въпреки че често я виждаме в изисканите списания със силен грим, красивата актриса твърди, че извън снимките и важните събития нанася на лицето си лек грим.

- Когато не съм на снимки, обичам да давам на кожата си почивка и я оставям да диша, затова избягвам силната пудра и избирам коректор, с който покривам зачервяванията около носа и брадичката, а визията си допълвам с червило в неярки естествени нюанси – споделя Мила и добавя, че обича да подлага на кожата си леки процедури, а също и че се грижи за нея чрез здравословно хранене.

-   На кожата си веднъж седмично правя топла баня, а на лицето – дълбоко почистване с пара. Също така внимавам с какво се храня и се старая да си осигуря качествен сън. Когато съм в Лос Анжелис обичам да приготвям здравословни ястия, които са полезни за кожата: най-често зелени зеленчуци в комбинация с чесън и зехтин. Освен давам много течности на организма си, което е от голямо значение за кожата.

Photo: GettyImages, Instagram

Свързани теми: грим , грижа, известни

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

„Грим без грим“ визия в 6 прости стъпки

Един от най-предпочитаните начини за гримиране през лятото е визията „грим без грим“. Не позволявай обаче името на тази тенденция да те отведе в грешн...