Микрофедърингът е минало - тук е микрошейдингът

За да изглеждаш възможно най-добре в днешно време, когато носенето на защитна маска е част от ежедневието ни, е необходимо да подчертаеш очите по правилния начин, но и да имаш предвид, че фокусът върху очите включва и веждите. Те трябва да бъдат хубави, поддържани и оформени. Ето защо сме сигурни, че японската техника за оформяне на веждите, по-известна като микрошейдинг, ще те заинтригува.

Тенденцията за попълнени вежди не отслабва

С настъпването на новата година пристигат нови тенденции, които драстично променят ситуацията - това важи с пълна сила за тенденциите за грижа за кожата, обаче попълнените вежди не излизат от мода, въпреки че броят на техниките и продуктите за увеличаване на плътността на веждите се нараства . Основните техники в изминалия период са: ламиниране на вежди, японско рисуване на вежди и микрофедъринг.

Нежните и пухкави мигли са в миналото

Въпреки че микрофедърингът стана популярен и благодарение на него веждите изглеждат пухкави и леки, все още по-желани са подчертаните и дефинирани вежди, които не могат да се постигнат нито с микрофедъринг, нито с микроблейдинг. Тук се намесва микрошейдингът.

Какво е микрошейдинг?

Микрошейдингът или японското оформяне на веждите е полуперманентна техника, която осигурява по-плътни вежди. Въпреки че на пръв поглед много прилича на техниката микроблейдинг, той значително се различава от нея, тъй като уврежда кожата по-малко.

Микроблейдинг и микрошейдинг: разлики

В основата и на двете техники за полуперманентен грим стои вкарването на пигменти под първия слой на кожата.

При микроблейдинга се използва „ножче“ за оформянето на линии, имитиращи косъмчета. При микрошейдингът тази техника е усъвършенствана и адаптирана за почитателките на пълните и дефинирани вежди.

Микрофедърингът е минало - тук е микрошейдингът

При микрошейдингът пигментът се вкарва под кожата по-нагъсто, поради което тази техника трае по-дълго от микроблейдинга. Това се извършва с множество „ножчета“, различни от използваните при микроблейдинга. Други разлики между тези техники са посоката, плътността, дължината и дебелината на създаваните косъмчета и широчината на сянката.

Подготовка за микрошейдинг

Изборът на правилния салон и специалистите, които ще извършат микрошейдинга, е много важен. Затова препоръчваме да избираш само проверени салони и професионален персонал, за да избегнеш и най-малката възможност за инфекции.

 24 часа преди процедурата не приемай алкохол, кофеин и ибупрофен. Също така се постарай да се погрижиш за скубенето или кола маската на вашите вежди си поне една седмица преди процедурата. В деня на процедурата не се излагай на слънце и не ходи на солариум.

Микрошейдинг процедура

За да бъде успешна и да ти осигури желания ефект, процедурата микрошейдинг трябва да се извърши два пъти.

Първият път процедурата е най-дълга и продължава около 2 часа. При тази процедура обсъждаш формата и цвета на пигмента със специалиста. След процедурата веждите ти ще бъдат по-тъмни отколкото за до 5 дни. Точно както кожата ти се възстановява от процедурата, така и този тъмен цвят изсветлява с времето, докато не придобие естествения цвят на веждите ти след около 4 седмици.

Микрофедърингът е минало - тук е микрошейдингът

Вторият път, приблизително 8 седмици след първата процедура, микрошейдингът се повтаря, като този път процедурата трае около час. На нея се извършват последните корекции, за да изглеждат веждите ти точно както ги искаш.

Микрошейдинг: предимства и недостатъци

Тази техника осигурява ефект, който се постига с пудра за вежди, подходяща както за мазна, така и за чувствителна кожа. Веждите ще изглеждат пълни и гъсти, а ефектът трае от една до три години. Имай предвид обаче, че през този период тенденциите при оформянето на веждите могат да се променят, както и че е необходимо процедурата да се повтаря на всеки 6 до 8 месеца.

Тази техника на рисуване на вежди крие известни рискове като неприятен сърбеж, подуване и зачервяване. Възможна е и алергична реакция към крема, която се използва преди самата процедура, за да се обезчувстви зоната, където ще се извършва микрошейдингът. По тази причина препоръчваме да го тестваш върху кожата преди процедурата.

Пробвай как ще изглеждат веждите ти с пудра

Веждите ти могат да изглеждат по подобен начин и с помощта на пудри и помади за вежди, които обаче са безболезнени, така че те съветваме да изпробваш някой от продуктите под текста, преди да отидеш на микрошейдинг.

Пробвала ли си вече тази техника за полуперманентно оформяне на веждите? Сподели с нас в коментарите!

Прочети повече за: 

За този външен вид препоръчваме

 • Maybelline New York Brow Extensions

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Tattoo Brow Gel Medium Brown

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Brow Artist Skinny Definer

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Unbelievabrow 104 Chatain

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Brow Satin Duo Liner

  Поръчайте веднага
 • YSL Couture Brow Slim

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Bare With Me Brow Setter

  Поръчайте веднага
 • Lancome Monsieur Big Brow

Свързани теми: тенденция, дневен грим , вежди, Lancome, Yves Saint Laurent, Джиджи Хадид, NYX, Maybelline New York, Loreal Paris, Адриана Лима

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Как трябва да изглежда гримът ти, ако имаш бретон

Промяната на прическата ти означава и промени в грим рутината ти, а бретонът прави голямо завръщане, така че е логично да трябва да адаптираш грима си...