Микро-прикриване: техника на гримиране за съвършен тен

Всички са единодушни, че коректорът е незаменим в грим рутината ни! Той притежава способността да ни придаде наспан и отпочинали вид дори когато алармата ни позвъни, преди да сме заспали дълбоко. Той ни помага да скрием акнето, пигментните петна, тъмните кръгове, зачервяванията ... Многофункционалността му е широко известна, а от появата на техниката микро-прикриване, стана още по-популярен.

Микро-прикриване: гримиране без грим

Този метод на гримиране е създаден, за да осигурява безупречен тен, дълготрайно покритие на несъвършенствата и естествен финиш с минимално използване на грим. Какво повече може да искаш, особено през последните няколко месеца!?

Работа от вкъщи, онлайн класове, лекции, курсове, важни Zoom срещи ... Сигурно е, че в импровизираните офиси и класни стаи никой от нас не иска да бъде с тежък грим на лицето, докато тайно си бъркаме обяда или приготвяме сандвич. От друга страна, всички ние се стараем да изглеждаме възможно най-добре на видео разговорите. Точно затова тази специална техника с коректор е толкова важна, защото тя драстично подобрява състоянието на лицето и само за няколко минути създава илюзията, че тенът е идеално равномерен, сияен и безупречен. Ефектът на техниката микро-прикриване наподобява естествения външен вид и позволява на кожата да диша, което ще ти помогне да изглеждаш по-красива както на камера, така и на живо!

Стратегическо нанасяне

Успехът на всеки важен проект зависи от стратегията, така че вместо да прикриваш големи зони или цялото лице, фокусирай се само върху това да маскираш недостатъците, пъпките и другите микро несъвършенства, които се нуждаят от корекция. Есенцията на техниката е тези малки проблемни региони да се слеят с останалата част от тена, където няма грим. Можеш да използваш или продукти, с които лесно се надгражда (започваш с възможно най-малко количество и след това при необходимост добавяш още слоеве), или такива, които изцяло покриват, но само при условие, че нюансът ти пасва перфектно. Идеален за целта е коректорът за цялостно покритие L „Oreal Paris Infaillible More Than Concealer Concealer, който може да се използва и като фон дьо тен.

Избор и смесване на нюансите на коректора

Когато купуваш коректор, не се заблуждавай от изкуствената светлина. Обикновено в магазините няма достатъчно естествена светлина, така че е най-безопасно да вземеш няколко нюанса или ако поръчваш онлайн, погледни вените на китката си и прецени кой нюанс е най-подходящ. Ако решиш да смесиш няколко нюанса, смесвай, докато не ти се получи подходящият тон и запомни - петната по лицето могат да се различават значително едно от друго, така че за максимални резултати третирай всяко с правилния за него нюанс.

Гримирай се близо до прозореца, за да се възползваш от дневната светлина както при пазаруване, така и при гримиране.

При липса на подходящия нюанс коректор, отличен заместител може да бъде лесният за надграждане фон дьо тен L’Oreal Paris Infaillible.

50% от успеха на техниката микро- прикриване се дължи на четката

Тази техника на гримиране изисква много тънка, заострена четка като тази на очна линия и, разбира се, възможно най-малко продукт. За да бъде натискът върху четката по-слаб, а движението с ръката - по-меко, хвани дръжката в самия край. Внимателно мини микро зоните, които искаш да коригираш, след което втрий коректора с леки потупвания с бюти бледнер и върха на пръста, докато се слее перфектно с кожата.

Избегни капаните на техниката

Основната идея е да направиш невидими всички несъвършенства, вместо да ги подчертаваш още повече - затова трябва да внимаваш за потенциалните капани! Грешната четка или нанасянето на продукта с пръст върху критични точки ще има противоположен резултат. Върхът на пръста има голяма повърхност и не е предназначен за прецизно нанасяне на коректор, затова се използва само за потупване и блендиране. Също така нанасянето на твърде много продукт или използването на грешен нюанс само ще подчертаят проблема, вместо да го прикрият.

Съвършенство без затруднения

Вместо да покрива цялото лице или голяма част от него, както досега, то се концентрира само върху малките несъвършенства, които ни тормозят. Целта на тази техника е да постигне естествен вид на кожата и да създаде илюзията, че върху нея няма никакъв грим. Когато имаш безупречен тен, можеш да имаш жизнено лице с малко  руж и спирала - друго не ти е нужно!

Бонус съвети:

1. Никога не размазвай фон дьо тена и коректора по лицето, а ги втривай чрез почукване с пръстите!

2. Удължи живота на коректора, като го тушираш със спрей фиксатор, прозрачна или каменна пудра.

3. Не използвай същия коректор, който ползваш за зоната около очите, защото ще изсветлиш зоната, която искаш да скриеш, правейки я още по-видима.

А ти ще изпробваш ли тази техника на гримиране? Сподели с нас в коментарите!

Прочети повече за: Хайлайтери: най-добри мултифункционални продукти

За този външен вид препоръчваме

 • L'Oréal Paris Infallible Matte 24H by Loreal Paris

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris infaillible More Than Concealer

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Instant Anti Age Eraser Nude

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Body Puff

  Поръчайте веднага
 • L'Oreal Air Volume Mega Mascara

  Поръчайте веднага
 • Urban Decay All Nighter Long Lasting Makeup Setting Spray

 • Giorgio Armani Fluid Sheer Skin Illuminator

 • Giorgio Armani Luminous Silk Compact Refill

Свързани теми: грим , контуриране на лице , bb крем, фон дьо тен , пудра, контуриране , дневен грим , мода , зима, компактна пудра, NYX, Loreal Paris, Maybelline New York, фиксатор за грим

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Знаеш ли каква наистина е разликата между илюминатор и хайлайтър

Преди да ти разкрием всички ползи на хайлайтъра и илюминатора, важно е да разрешим главната мистерия, а това е, че тези два продукта не са едно и също...