Международен ден на червилата: отбелязва този любим на много дами козметичен продукт

Днес отбелязваме International Lipstick Day и заедно с това си припомняме колко много са се променили козметичните процедури, както и огромното значение на червилото за жените през годините.

Meždunaroden den na červilata: otbeljazva tozi ljubim na mnogo dami kozmetičen produkt

История на червилото

Разкрасяването на устните с ярки цветове започва много преди появата на модерните гримове, които всяка от нас носи в дамската си чанта.

Историята на червилото датира още от времето на древната шумерска цивилизация, когато боите за разкрасяване на устните са получавани от стрити на прах скъпоценни камъни и листенца от ярки цветя, докато пък при древните египтяни основните суровини за направата на червило са смачкани буболечки, смола и цветен екстракт. По-късни цивилизации са използвали и глина, морски водорасли, горски плодове, някои минерали и дори пчелен восък. Можеш ли дори да си представиш някоя от тези съставки на устните си? 

През Средновековието дори и църквата се противопоставя на разпространението на този неустоим за жените козметичен продукт, а тези от тях, които са го ползвали са били обявявани за вещици и наказвани. Но точно както жените не са позволили да бъдат ограничавани в своите решения и права, така и този мрачен период завършва, благодарение на една могъща жена, кралицата на Англия, Елизабет I, която допринася за повторния възход на червилото.

 

Червилото достига нови висини

Новата епоха е започнала! Жените са имали свободата да разкрасяват устните си, да подчертават усмивките си и да говорят с увереност.

Скоро след това, червилото спечелва на своя страна и известни личности, които пренасят интереса си към него по целия свят. Червеното червило, като символ на женственост, изтънченост и лукс, става особено популярно сред дамите.

Както и сама можеш да се убедиш, в тези бързопроменящи се времена червилото бързо се популяризира, преодолява всички застарели възгледи и дори се превръща в символ не само на женската красота, но и равноправност между половете. Наред с еманципацията на жените, от този момент нататък влиянието на червилото само се увеличава. Този някога противоречив и забраняван козметичен продукт бързо се превръща в неделима част от аутфита на работещите дами, а особено на служителките в авиокомпаниите.

 

Днешната формула на червилото

Някога формулите за червило са били недълготрайни и често е трябвало устните да се намазват, за да не се изгуби ефектът. Освен това червилата лесно са се размазвали и са слепвали устните, оставяйки ситни бучки.

В днешно време технологиите за създаване на червила са все по-модерни и иновативни, и освен с  мат и блестящи формули, червилата могат да бъдат стабилни през целия ден, да не се размазват или лепят. Най-иновативни са технологиите в областта на течните мат червила. Пазарът е пълен с течни червила в най-различни нюанси, включени в огромен брой модни тенденции.

От много време насам червилото не е просто средство за разкрасяване, а и начин да се манифестираш пред света. Червеното вече не е единственият цвят, които символизира смелост, непокорство и силен характер. Цветовете на червилата са все по-интензивни и разнообразни, мат формулите са по-дълготрайни и запомнящи се, а някои червила на Maybelline New York имат чак и апликатор във формата на стрела, който ти гарантира отлична прецизност при нанасянето.

Отбележи и ти International Lipstick Day и се поглези!

Марката Maybelline New York подготви специална изненада за отбелязването на този ден и ще те зарадва с цели 40% отстъпка на всички червила, които поръчаш единствено през сайта на дрогерия Store.bg. Затова не се чуди нито миг, а побързай и само с един клик се сдобий с някой от продуктите под текста.

 

С какъв цвят червило изразяваш характера си? Пиши ни в коментарите!

За този външен вид препоръчваме

 • Maybelline New York Superstay Ink Crayon-Seek Adventure

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Color Sensational Made For All Red For Me 382

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Superstay Matte Ink Romantic

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Color Sensational Shine Compulsion 130

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Hydra Extreme Black Cherry

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Color Drama Intense Velvet Lip Pencil

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Color Sensational Midnight

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Color Sensational Vivid Matte Nude Thrill

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , червено червило , официален грим, червило, гланц за устни , устни, мат, тенденция, дневен грим , лято, молив за устни, Maybelline New York

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Makeup тенденции, които социалните мрежи ни диктуват

През 2022г. гримирането преживя истински ренесанс, а още много вълнуващи неща ни очакват през 2023г...