Lash Lift: за и против

Ако и ти често слушаш разкази на момичета, които са се подложили на най-новите неинвазивни процедури за вежди, устни, коса и разбира се, мигли, тогава знаеш колко е трудно да бъдеш сигурна коя процедура е подходяща за теб, какви са рисковете и колко дълго се запазват ефектите от нея. За една точно такава процедура на миглите вече се говори навсякъде – става дума за Lash Lift или извиване на мигли. А ние ще ти разкрием всичко свързано с нея.

Lash Lift: за и против

Какво представлява Lash Lift

Lash Lift е процес на химическо повдигане и извиване на миглите, който е много популярен в момента. Тази процедура е избирана основно от момичета със светли и къси мигли, които искат да ги подчертаят, или от момичета с мигли, падащи надолу. В комбинация с извиването на миглите често те биват и боядисвани, за да станат още по-изразени.

Самата процедура трае около час и половина, безболезнена е, но не е най-приятната, защото очите трябва да бъдат затворени през цялото време. Процесът се извършва с помощта на ролка, която се залепя на горния клепач и около която се увиват миглите. Тя се избира според естествената дължина на миглите и желания ефект, или с други думи дали целта са по-малко извити мигли (по-голяма ролка) или по-извити мигли (по-малка ролка). След това миглите многократно се намазват с химически препарати за повдигане. Следващите 24 часа след процедурата е забранено да мокриш миглите, да ходиш на солариум или сауна.

Lash Lift: за и против

Ефектът на повдигане и извиване на миглите остава приблизително от 6 до 8 седмици, в зависимост от скоростта на растежа на миглите ти. Докато ефектът е видим се препоръчва да се избягват препарати за премахване на грим, като лицето се измива единствено с вода.

Специалистите в областта на козметиката твърдят, че въпреки че са на химическа основа, препаратите им за Lash Lift са безвредни. Ние, обаче, препоръчваме да вземеш предвид и риска, свързан с употребата на химически субстанции.

При провеждането на тази процедура в различните салони се използват различни химически вещества, така че не са изключени алергични реакции, като зачервяване, отоци и мехури по кожата. Ако все пак си готова да поемеш този риск, то поне потърси някого, който е специалист в процедурите за чувствителната кожа около очите, и който вече има опит в удължаването на мигли, микроблейдинга и оформянето на вежди. Ако не си сигурна дали си алергична към определени препарати, не е лоша идея да тестваш съответните химически вещества на кожата на ръката си, за да предотвратиш потенциални усложнения.

Lash Lift: за и против

Накрая ти представяме резюмирана всичката информация За и ПРОТИВ Lash Lift-a:

Lash Lift – ЗA

- Кратка и в общи линии безболезнена процедура

- Подходяща за жените с много светли или падащи надолу мигли

- Ефект от 6 до 8 седмици

Lash Lift: за и против

Lash Lift – ПРОТИВ

- Hеприятна процедура, тъй като трябва да държиш очите си затворени през цялото време, а може да предизвика парене на очите, ако имаш чувствителна кожа в тази зона

- За процедурите се използват основно химически вещества, а това само по себе си е рисково (алергични реакции)

- Eфектът не е толкова изразен, ако не боядисаш миглите

- Два дни след процедурата трябва да държиш миглите сухи и да не ходиш на солариум

- Cалоните ползват различни химически вещества и имат различна степен на опит и професионализъм, внимавай!

Lash Lift вкъщи – по-лесен и сигурен начин

Винаги има по-лесен и по-сигурен начин, а често и по-евтин. В този случай, просто е необходимо да се усъвършенстваш в провеждането на Lash Lift вкъщи. Не са ти необходими никакви химически вещества, не се слага лепило върху чувствителните клепачи, нито пък неестествено изглеждащи изкуствени мигли. Можеш сама да пробваш тази тенденция с помощта само на ролка за мигли, подходяща спирала и малко практика.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

В крайна сметка, на добра ролка за мигли, качествена спирала и опитна ръка никои мигли не могат да се опрат, и то много преди Lash Lift-а да придобие популярност.

Какво мислиш ти за тази процедура? Пиши ни в коментарите!

Прочети повече за: Защо спиралата Paradise е избрана над 20 милиона пъти?

За този външен вид препоръчваме

 • L'Oréal Paris Paradise Primer Extatic

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York SnapScara Pitch Black

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Paradise Extatic

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Colossal Platinum Black

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Volume Million Lashes

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Unlimited Mascara

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris False Lash Superstar X Fiber Weatherproof

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Volume Million Lashes Excess

  Поръчайте веднага

Свързани теми: спирала , очи, тенденция, мода , лято, мигла

2/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Включи SPF в козметичната си рутина

Трябва да признаеш, перфектният летен грим звучи като научна фантастика, но повярвай ни - съчетаването на модерно и безопасно не е невъзможно начинани...