Козметични трендове, които по-добре да си останат в миналото

Трендовете идват и си отиват, както в обличането, така и в гримирането. И докато едни просъществуват с години, други само от време на време възкръсват като вампири, а трети най-добре завинаги да „почиват в мир“. Онова, което вчера ни е придавало секси и привлекателна визия, още утре може да бъде демоде и естетически неприемливо. Точно затова ти представяме списък с козметични трендове, за които е по-добре никога повече да не „оживяват“!

Прекалено тънки вежди

Има съществена причина хората да имат вежди – те предпазват очите от пот и мръсотии, а без тях лицето в най-добрия случай изглежда странно. Който веднъж се подлъже и ги оскубе твърде много знае, че тази грешка струва скъпо и привлича погледите на околните!

 

Изрисувани вежди

Ситуацията допълнително се усложнява, когато жените разберат, че без вежди приличат на извънземни и в паниката си се опитат да поправят грешката, като изрисуват линия на мястото, на което някога са били веждите. Лице на възрастен, „украсено“ с вежди, изглеждащи като току-що свалени о лицето на анимационен герой – ужасно!

Студено червила

Ако искаш да изглеждаш като кукла Барби, давай! Розовите студени червила с много брокат набраха популярност през деветдесетте, благодарение на Памела Андерсън. За щастие бързо си възвърнахме здравия разум.

Козметични трендове, които по-добре да си останат в миналото

Черен молив за устни

Който е измислил този тренд заслужава да му бъде отнет лиценза за каквато и да е длъжност в сферата на гримирането. През осемдесетте и деветдесетте жените са очертавали устните си с черен молив, без да обръщат внимание на цвета на червилото си. Комбинирането на тъмен цвят с всички възможни нюанси на роза определено е естетическа катастрофа. За щастие трендът замира и не възкръсва!

Прекалено изрисувани устни

Ясно ни е, че много жени искат устните им да изглежда по-големи, но палячовският вид от репертоара на Кайли Дженър не е нещо, към което трябва да прибягваш. Жените толкова пъти нанасят молив върху природните ръбчета на устните, че гледката става обезпокоителна.

Козметични трендове, които по-добре да си останат в миналото

Пастелени сенки

Ако искаш да празнуваш Великден 365 дни в годината, давай – нанеси пастелени сенки на очите. Във всеки друг случай – избягвай ги надалече!

Изкуствени бенки

Въпреки че защитният ѝ знак под формата на бенка над устната е истинска, през деветдесетте Синди Крауфорд вдъхновява много жени да си рисуват изкуствени бенки, и то навсякъде по лицето! Освен ако спешно не ти се налага да прикриеш някоя пъпка с „бенка“, най-добре ще бъде, ако оставиш този тренд в миналото.

Контуриране

Кланът Кардашиян направи всичко по силите да запали хората по света по контурирането на лицето. Докато тази техника беше ползвана от професионалистите, всичко беше чудесно, но когато трендът се разпространи навсякъде, нещата излязоха от контрол. Неблендираната двуцветна маса и грубите черти по лицето бяха заменени от естествената визия.

Козметични трендове, които по-добре да си останат в миналото

Черни сенки

Обожаваният smokey eye вероятно никога няма да излезе от мода, но хаотично намазаните по очите (но и под тях) черни сенки и т.нар. енотска визия, която домира пънк, рок и готическата ера, изобщо не са секси и не заслужават да направят завръщане на козметичната сцена – никога!

Прекалено много хайлайтер

Хайлайтерът не е умрял и вероятно никога няма да изчезне. Мъничко блясък на подходящите места винаги ще бъде невероятен, но неконтролирана употреба на този продукт и приличащо на диско топка лице наистина никога няма да изглеждат готино!

 

Прочети повече за: Как да се гримираш за среща

За този външен вид препоръчваме

 • NYX Professional Makeup Fill And Fluff

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Color Sensational Made For All Pink For Me 376

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Color Riche 461

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Burgundy Bar Palette

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Color Queen Eyeshadow Precerverance

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Master Contour Duo

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Glow Mon Amour Highlighting Drops

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Les Macarons 838 Berry Cherrie

  Поръчайте веднага

Свързани теми: сенки за очи , очи, руж , гланц за устни , устни, тенденция, дневен грим , естествен грим, опушен грим, хайлайтър, стробинг, коректор

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

„Грим без грим“ визия в 6 прости стъпки

Един от най-предпочитаните начини за гримиране през лятото е визията „грим без грим“. Не позволявай обаче името на тази тенденция да те отведе в грешн...