Коректор: най-често допускани грешки при нанасяне и избиране на идеалния

Коректор: най-често допускани грешки при нанасяне и избиране на идеалния

Може това да е изненада за теб, но най много грешки при гримиране се допускат именно с продукта, без който никое момиче не се захваща да се гримира.

Виж кои са грешките с коректор, които може би дори ти самата си допускала и как да ги избягваш.

Пропускаш подготовката на кожата за нанасяне на коректор

Една от най-често срещаните грешки при употребата коректор е да се нанася на напълно сухо лице, и особено на зоната около очите, при което той просто се събира по гънките и подчертава точно онова, което искаме да скрием.

Подготовката на кожата е най-важна, ако започваш гримирането с нанасяне на коректор. Трябва ти само хидратиращ крем, серум или околоочен крем, за да подготвиш и хидратираш кожата си преди коректора. Втрий малко хидратиращ крем в кожата около очите и по клепачите с върха на показалеца. След това изчакай няколко минути, преди да продължиш с коректорс.

Нанасяш коректора на изкуствена светлина

Друга грешка при нанасянето на коректор, която влияе върху крайния резултат, се дължи на лошото домашно осветление. Най-доброто място за нанасяне на коректор е до прозореца, където естествената светлина пада върху лицето и не само показва всичките му недостатъци, но и реалния ефект на избрания коректор. По тази причина никога не нанасяй коректор в банята на изкуствено осветление.

Винаги нанасяш коректора по един и същи начин

Ако нанесеш коректор и го размажеш с пръст, целият смисъл на упражнението се губи. Когато  размазваш коректора, той навлиза в порите и бръчките и ги прави още по-видими, което е обратното на желания ефект. Коректорът задължително се нанася чрез потупване с пръст или с тясна страна на бюти блендер.

Как да нанесем коректора, за да скрием торбичките под очите?

Важно е да знаеш, че коректорът не се нанася по един и същи начин навсякъде, така че ако искаш да скриеш тъмните кръгове около очите, не трябва да го нанасяш на точки или линии по дължина на торбичките под очите, защото по този начин просто ще замениш тъмните кръгове с бели. Когато прикриваш тъмните кръгове, нарисувай обърнат триъгълник с коректора в краищата на торбичките под очите и хубаво го блендирай, за да постигнеш желания ефект.

Как се нанася коректор за скриване на пъпки?

За прикриване на пъпки и други несъвършенства по кожата, можеш да нанесеш малко коректор по средата на пъпката, след което да го разнесеш с нежни  кръгови движения.

Само един нюанс коректор не е достатъчен за цялото лице

Само един нюанс коректор не може да прикрие всички несъвършенства по един и същи начин.

Ако искаш да премахнеш торбичките под очите, търси коректор, който е с един нюанс по-светъл от тена ти (не от цвета на кръговете под очите) и който напълно подхожда на подтона на кожата ти.

Ако искате да прикриеш пъпки, избери близък до тена ти нюанс. Ако и за тази цел използваш коректор, който е с един нюанс по-светъл от тена ти, пъпките ще изпъкнат още повече и кожата ти ще изглежда на петна.

Не взимаш под внимание съответната зона, когато избираш текстурата на коректора

Зоната около очите е по-мека и суха, затова е най-добре за нея да използваш кремообразни и течни коректори. Вътрешният ъгъл на окото може да бъде подчертан с коректор с блестящ ефект, докато за проблемна и зачервена кожа матовият течен коректор е идеалното решение.

Не използваш пълния потенциал на коректора

Освен за прикриване на торбички под очите, пъпки и зачервяване, има още цели 5 начина за употреба на коректор:

1. За по-добре оформена чупка на веждите - нанеси коректор под и над веждите

2. За да изглеждаш по-свежо и отпочинало - нанеси коректор в ъгъла на окото

3. За да изравниш тена на носа, където капилярите и зачервяването са по-изразени - нанеси коректор около ноздрите

4. За да повдигнеш устните визуално - нанеси коректор на външните им ъгли

5. За да подчертаеш червилото - нанеси коректор в средата на брадичката

Пробвай този коректор за равномерен тен!

Коректор: най-често допускани грешки при нанасяне и избиране на идеалния

Коректорът, който ти препоръчваме да изпробваш, е Maybelline New York Fit Me. Той е чудесен за  прикриване на конкретни кожни проблеми като пъпки, не твърде изразени торбички под очите и зачервяване. Коректорът е течен, така че препоръчваме да го втриваш чрез потупване с пръсти или да го блендираш с бюти блендер. Той перфектно прикрива зачервяванията и несъвършенствата, лек е и осигурява естествен тен! В дрогериите се предлага в 5 разнообразни нюанса.

Коя от тези грешки с коректор допускаш най-често? Пиши ни в коментарите!

Прочети повече за: Спирала Lash Paradise с нова формула

За този външен вид препоръчваме

 • Maybelline New York Fit Me Concealer 12

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Fit Me Concealer 08

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Fit Me Concealer 05

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Fit Me Concealer 20

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Fit Me Concealer 15

  Поръчайте веднага

Свързани теми: контуриране на лице , тенденция, дневен грим , лице, Maybelline New York, хиалуронът, хиалуроновата киселина, Fit Me

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Как да възстановиш кожата след припичане на слънце

Наясно сме колко вредно е UV лъчението, а колко важна е слънцезащитата, затова ти разкриваме как интензивно да хидратираш кожата си и да я възстановиш...