Как да намалим блясъка на лицето и да скрием порите при гримиране

Хората с мазна, комбинирана и проблемна кожа, знаят колко е неприятно кожата им да лъщи дори след гримиране, особено в моментите, когато е от решаващо значение да изглеждат безупречно. Това само по себе си звучи като кошмар, но ако добавим и проблема с разширените пори, ситуацията изглежда просто безнадеждна. С подходяща грижа и, което е още по-важно, с употреба на правилните козметични продукти, ще намалиш неприятния блясък на лицето и ще прикриеш порите.

Как да намалим блясъка на лицето и визуално да стесним порите

Без значение колко ефектен е гримът, мазната кожа може напълно да го съсипе за един-два часа. Прекомерната секреция на мастните жлези може да се дължи както на генетиката, така и на външни фактори. Един от най-честите спътници на мазната кожа са разширените пори, които могат да бъдат особено неприятни, ако не успяваме да ги стесним визуално дори с тежък грим.

Редовна и правилна хигиена

Запушените пори са резултат от натрупването на себум, мъртви кожни клетки и мръсотия и често могат да предизвикат възпалителни процеси. Когато порите за разширени този проблем се задълбочава, защото мръсотията по-лесно прониква в кожата. Адекватната грижа за проблемна кожа изисква просто лицето два пъти дневно, сутрин и вечер, да се почиства с продукти, чиято формула е предназначена за мазна кожа.

Ползвай некомедогенни козметични продукти

Лошият избор на грим може допълнително да влоши състоянието на кожата ти. Ето защо е много важно да избереш подходящите козметични продукти, а ние препоръчваме да се използват само такива с означение “некомедогенно” на етикета.  

Некомедогенен фон дьо тен

Както знаеш, терминът комедогенен е тясно свързан с термина комедони по кожата, които вероятно са ти по-известни като черни точки и подкожни пъпки. По тази причина, ако имаш проблемна кожам е много важно да избираш некомедогенни продукти, сред които на първо място по значение е некомедогенният фон дьо тен.

Формулите на некомедогенните фон дьо тени не запушват порите и са подходящи за мазна кожа.

Фон дьо тен за мазна и проблемна кожа на лицето

Как да намалим блясъка на лицето и да скрием порите при гримиране

Тези фон дьо тени, които осигуряват дълготраен матов ефект и правят кожата гладка и копринено и мека, са предназначени за мазна кожа на лицето. Ние препоръчваме некомедогенния фон дьо тен с глина Fit Me, защото благодарение на абсорбиращите свойства на глината той наистина елиминира нежелания блясък, изравнява тена и скрива несъвършенствата по кожата.

Така лек, а същевременно толкова мощен

Фон дьо тен Fit Me може да се ползва всеки ден, има умерен матов ефект, а освен това е лек и дълготраен. Той е предназначен за нормална до мазна кожа на лицето, съдържа матиращи частици и благодарение на него тенът изглежда освежен и естествен, без прекомерен блясък и видими пори.

Този фон дьо тен не се събира по гънките и бръчките и лесно се размазва, независимо дали я нанасяш с гъба или четка. Въпреки че се предлага в 12 нюанса, препоръчваме винаги да имаш под ръка два различни нюанса, за да можеш да ги комбинираш и адаптираш към цвета на кожата си в този момент.

Как да намалим блясъка на лицето и да скрием порите при гримиране

Бързо прикриване на несъвършенства

Голям брой нюанси на фон дьо тена и перфектното му сливане с текстурата на кожата ще бъдат още по-полезни, когато се съчетаят с коректора Fit Me. Той бързо и лесно прикрива несъвършенствата и зачервяването по лицето, а в комбинация със страхотната формула на фон дьо тена, този тандем е просто ненадминат, когато става въпрос за безупречно покритие и постигане на естествен тен.

Заместител за фон дьо тен, когато бързаш

Благодарение на модерните производствени технологии, днес много компактни пудри се използват като пълен заместител на фон дьо тена. За тази цел можеш да използваш и компактната пудра Fit Me, създадена по същата технология като фон дьо тен и с формула, която абсорбира излишната мазнина от кожата, изглажда видимите пори и оставя кожата матирана.

Изтъкни цвета на тена

В самия край на гримирането, винаги можеш да добавиш малко свежест, а най-добрият начин да изглеждаш по-сияйно е с помощта на руж. Ружът Fit Me се блендира лесно и придава ефект на естествено румени бузи, което подчертава естествения цвят на кожата.

Как се справяш ти с нежелания блясък и разширените пори? Сподели с нас в коментарите!

Прочети повече за: Микро-прикриване: техника на гримиране за съвършен тен

За този външен вид препоръчваме

 • Maybelline New York Fit Me Matte+Poreless With Clay 106

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Fit Me Matte+Poreless With Clay 103

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Fit Me Matte+Poreless With Clay 105

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Fit Me Matte+Poreless With Clay 119

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Fit Me Compact Powder Buff Beige 130

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Fit Me Matte 90

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Fit Me Matte+Poreless 120

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Fit Me Concealer 12

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , фон дьо тен , пудра, мат, тенденция, дневен грим , Maybelline New York, хиалуроновата киселина, Fit Me

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Back to school makeup: Шопинг списък за достъпни гримове

Това не е обикновен шопинг списък, а е съставен с идеята, че достъпността не изключва качеството и че цената на грима невинаги е мерило за качеството ...