K beauty makeup - Тайните на корейската красота

Всички ние можем да научим много от навиците и начина на живот на азиатските красавици. От начина на хранене, грижата за здравето, истинските стойности на живота, до ежедневните грижи за кожата и добрата външност. Ако погледнем отблизо, няма да се изненадаме защо от дълго време азиатската красота е недостижим идеал за жените от Запада. И ще разберем защо светът полудя по тенденцията наречена K beauty.

 

Тайната за красивия вид на корейките се крие в грижата те в k beauty грижата. За разлика от европейките, които се стараят да прикрият недостатъците си, корейките и k beauty тенденцията разкриват естествено красивата си кожа.

За да разберем по-добре феномена на корейската красота, трябва да го разделим на два етапа.

Корейска грижа

Корейките имат изцяло различен подход към сияйната кожа. За разлика от европейките, които бленуват за красив летен загар, корейките ценят бялата порцеланова кожа. К beauty предпочита порецелановата, снежно бяла кожа. За да блесне в пълната си сила, кожата се нуждае от подходяща грижа. Когато кажем грижа, нямаме предвид само използване на крем за лице. Корейските козметични продукти са насочени към почистване, подхранване и защита на кожата. Само здравата кожа е красива кожа – това е основата на k beauty тенденцията.

 

Корейките използват козметични продукти с щадящи кожата съставки. Серумите, маските дори и пребиотиците са неотменна част от ежедневната им рутина. Но, за да се сдобием с красива кожа, не е нужно да използвам корейска козметика а да сменим навиците си и да сменим отношението към кожата си. Старателната, ежедневна грижа е ключова стъпка. След като кожата е добре поддържана, трябва да преминем към следната стъпка...

K beauty грим

Когато кожата е добре поддържана, поставянето на грима е много по-лесно. K beauty се отличава с изтънчено и семпло излъчване. Представяме ти няколко основни стъпки:

Нежно лице

Корейките правят всичко за да запазат порцелановия тен на кожата. За да можеш и ти да се радваш на красива, светла кожа не е задължително да използваш светли фон дьо тенове. Винаги можеш да поиграеш с хайлайтъра и да защитиш кожата си от вредните слънчеви лъчи. Забрави за контурирането, то определено не е присъщо за грима на корейките. Достатъчно е да акцентираш леко върху светлите части от лицето.

 

Големи очи

Очна линия и спирала. Това е всичко от което се нуждаеш, когато става дума за кукленските чои на корейките. Добре, можеш да използваш и основа и сенки на неутрални нюанси.  С очната линия очертай клепачите в puppy liner стила, съществения елемент от азиатския очен грим. От средата на клепача очертай тънка линия в близост до миглите и я извий леко нагоре в края на клепача. Извивката не трябва да преминава края ма окото. С молив за очи в по-нежен нюанс, както кафяв, очертай леко долния клепач. Очната линия трябва да е нанесена прецизно, а този вид очертаване уголемява визуално очите. Спиралата не бива да е напластена и да натежава миглите а количеството туш върху долния клепач е едва доловимо.

Впечатляващи вежди

Веждите са  подчертани, но не набиващи се на очи. Правят погледа изразителен, а не плашещ. Тайната е в нежните нюанси за подчертаване на веждите. За мек и естествен вид на веждите, използвай продукти с един тон по-светли от цвета на веждите ти. Ако искаш да акцентираш допълнително, използвай молив в същия нюанс както естествения цвят на веждите.

Меки, гладки и неустоимо устни

Докато ние упорито си служим с трикове и се опитваме да направим устните си по-обемни, корейките оставят устните си естествено тънки. Чувала ли си за lip gradients? Сега е време да пробваш! Тайната е в поставяне на тъмно червило в средата на устните, което постепено да избледнява към краищата. Устните на корейките са тънки, но не и непривлекателни. Можеш да разкрасиш устните си в класически стил, но те задължително трябва да са дискретни и нежни. Розовите червила или малко количество гланц винаги ще ти бъдат от полза. С една дума казано, червилото трябва да е нанесено прецизно, но без допълнителни,  открояващи се очертания с молива.  

 

Румени бузи

Порцеланова кожа съчетана с кайсиеви или розови нюанси руж – това е главният коз на корейките. Момичешкото розов придава естествена руменина на бузите и ни пренася в страните на Далечния изток.

Монохромен корейски грим

Корейският стил е перфектно вдъхновение за създаване на нежна монохромна визия, в която нежни тонове обгръщат устните, клепачите и скулите. Розовите и кайсиеви нюанси отново са на почит а правилото отново е – не прекалявай с количеството! Очната линия не е задължителна, докато спиралата играе важна роля.

На теб харесва ли ти този стил? Сподели с нас в коментарите.

Повече за: Дрейпинг – хитовата техника от New York Fashion Week

За този външен вид препоръчваме

  • L'Oréal Paris Isabel Marant Smile Bastille Whistle

    Поръчайте веднага
  • L'Oreal Paris Infaillible 24 Hour Fresh Wear Amber

    Поръчайте веднага
  • L'Orêal Paris Unlimited Mascara

    Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , спирала , сенки за очи , грижа, очна линия, очи, тенденция, стил , вежди

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Вълшебната съставка ретинол и защо трябва да я ползваш!

Ретинолът, вълшебната съставка, която върши чудеса по отношение на грижата и подмладяването на кожата, а ползите от нея са огромни и е време да разбе...