Грим като за деним!

 Денимът е най-неверо­ятната по своята притегателна сила тъкан. Той е универсален, многолик, издръжлив, удобен, модерен, дързък и още, и още... Абсолютният базов компонент в света на модата и облеклото изобщо. Първоначално е въведен и ползван за работни дрехи поради своя­та устойчива, груба и здрава текстура. Любим и иконичен най-вече за американците, достига до Новия свят от Франция. Тъкачи от Ним (Фран­ция) неуспешно се опитвали да пресъздадат популярно тогава памучно кадифе от Генуа (Италия), вместо това разработили плат, който днес познаваме като „denim“ (фр. de Nimes).

Ревюто на Марк Джейкъбс за този сезон е като посвеще­ние на Америка (в частност Ню Йорк) и нейното най-велико изобретение – киното. Носталгията към 70-те години с блясъка, цветните напитки, шантавите коктейли, пуканките, цигаретата и захарните бонбони. Всичко това блика от модела в цветовете на националния флаг в комбинация с макси дънки с апликации. Към същата епоха ни отна­ся Дрийс ван Нотен, при него лъскавите материи и пайетите също преобладават, а миди дължините от 30-те години придават неповторим и автентичен чар. Много ярка асоци­ация с дънковия плат е бунтарството и хипи вълната.

 

В това настроение е колекцията на Marques ‚ Almeida, с ресни и множество накълцани елементи, двамата дизайнери се фокусират върху правенето на дрехи в истински street style. Следващото емблематично за дънките десетилетие е това на 90-те години. То е и една от отличаващите се тенденции за тази пролет. Никой от брандовете не го представя по-изразително от Chloe, олицетворявайки свободата и стила на перфектно усвоена и сякаш трептящо жива простота.

 

Силуетът на дългата рокля с голи рамене е пропит с непринудена естественост и лежерен дух, които могат да дойдат само от природата. При Fendi от костюма от деним струи нетипична елегантност, която можем да обобщим в чист авангард. Още от миналия сезон Off-White влезе в партньорство с Levi’s Made & Crafted за линия от деним, който присъства силно и при Greg Lauren, Norma Kamali, Simon Miller, Sonia by Sonia Rykiel, Karen Walker и други.

 

 

Гримът, който да изберем, за да е в синхрон с тенденцията на денима е изключително изчистен. Поне това разбираме от най-популярните макиаж майстори, които работят за модните къщи владеещи фешън сцената. Те, гримьорите, сякаш ни показват, че точно като материята, която е синоним на комфорта, можем да се чувстваме красиви и с не толкова много продукти по лицето си. Ето и някои неща от несесера ни, които са от изключително значение ако се стараем да постигнем естествена визия, която да подхожда на нашите деним придобивки.

1.Основа за грим 

Tя ще подготви лицето ти за продуктите, които ще нанесеш, така че да им позволи да „покажат“ най-доброто, на което са способни.

2. Пудра

Избери лека пудра с финна текстура, която да се слее така с кожата ти, че почти да не си личи наличието на грим продукта.

3. Молив за вежди 

С него запълни леко веждите си, като по този начин ще донесеш на погледа дълбочина без да наблягаш на грима на очите.

4. Молив за устни 

Моливът за устни в перфектен за дългите летни дни, защото се задържа доста дълго и е в тенденцията на матираните устни. Избери цвят, който е възможно най-сходен с цвета на твоите устни. 

За този външен вид препоръчваме

 • Baby Skin Primer Pore Eraser Maybelline New York

  Поръчайте веднага
 • V Master Contour Maybelline New York

  Поръчайте веднага
 • Brow Artist Maker L'Oreal Paris

  Поръчайте веднага
 • Vivid Matte Liquid Maybelline New York

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , фон дьо тен

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

3 грим тенденции, които да следваш, ако искаш да бъдеш в тренда за новогодишната нощ!

Внимателно следим всички новости в TikTok и Instagram, особено по отношение на триковете и съветите за грим за новогодишната нощ...