Цветна очна линия: най-бързият начин да промениш външния си вид

Нека направим мини тест: погледни в съдържанието на несесера си и кажи какво виждаш? Вътре има черни, може би кафяви очни линии и моливи, нали? Не се притеснявай, класиката е напълно ОК и вероятно никога няма да излезе от мода, но не мислиш ли, че е време да разчупиш малко монотонността?

Мрачното небе и студените есенни дни (тази година повече от всякога), изискват от нас да внесем малко радост и цвят в живота си. Откакто предпазните маски станаха част от ежедневието ни и фокусът на грима се прехвърли на очите, ясно е на коя част на лицето се случват най-бързите и мощни трансформации.

Ярки, неонови или пастелни - няма значение, важно е единствено, че в момена цветните очни линии са най-желаният аксесоар от всяко момиче!

Едно нансяне на цветна очна линия променя всичко

След черната и кафявата, вероятно поне веднъж в живота си си посегнала към синята очна линия. Въпреки че всички нюанси на синьото са пълен хит на сезона, не можем да кажем, че това е сериозна стъпка извън зоната на комфорт. За смелите и дръзките, които искат да бъдат различни тази есен и „да говорят с очите си“, препоръчваме бордо, розово, циклама, жълто, лилаво, зелено, оранжево и разбира се вечната печеливша комбинация - сребристо и златисто.

Само размахай четката и магията ще се случи! Независимо дали харесваш класически опушен или пък монохромен грим, нищо няма да изрази характера ти по-добре от цветната очна линия. Експериментирай, защото всичко е позволено - семпли, тънки или силни, дебели линии; различни дължини и ъгли на "крилата"; един или два различни цвята ...

По-лесно и привлекателно от всякога

Общопознато е, че черните очни линии изискват по-голяма прецизност от другите, така че с цветните не трябва да бъдеш толкова взискателна. Дори и да не си експерт, със сигурност няма да ти онеме много време, а ефектът ще бъде поразителен.

Въпреки че повечето от нас първо се сещат за класическата течна очна линия с четка (поради прецизността и ефекта ѝ), не бива да забравяме, че днес има предложения, с които се борави много по-лесно. Ако нямаш достатъчно спокойна ръка, очната линия - фломастер може да бъде най-доброто решение за теб. За по-опитните са подходящи почти всички видове очна линия: гел, течна, молив ... което им допадне най-много.

Двойна очна линия в два нюанса

Ако не си готови дори временно да кажеш „сбогом“ на любимата си черна очна линия, може би това е идеалният начин постепенно да го забравиш.

Започни обичайното нанасяне на гладка, права и тънка черна линия възможно най-близо до корена на миглите. Веднага след като изсъхне, точно над черното нарисувай друга линия, но този път в друг цвят. Бордото е идеалният избор за експериментиране, както и кобалтово синьото. Не забравяй, че на водната линия се нанася само тънък слой черна очна линия.

Цвят на долния клепач

Кой казва, че цветната очна линия се ползва само на горния клепач?

Сега е идеалният момент да пробваш нещо различно, което ще те преобрази. С толкова много цветове на разположение логично възниква въпросът: как да избереш най-подходящия? Целта е да откриеш онзи, който идеално подчертава цвета на очите ти, затова:

- ако имаш кафяви очи, пробвай зелено;

- ако имаш зелени очи, изтъкни ги с лилаво на долния клепач;

- ако имаш сини очи, довери се на златисто.

Разбира се, правилата съществуват, за да ги нарушаваме, така че какъвто и нюанс очна линия да избереш, просто го нанеси по линията на долните мигли и "бум"! Кой да предположи, че толкова малко цвят на лицето може да има такъв ефект!

Класически крило в некласически цвят

Всяко използване на цветна очна линия изисква да започнеш гримирането, нанасяйки основа по клепачите, за да предотвратиш размазването.

Най-лесният начин да направиш хубаво крило е да начертаеш линия от външния ъгъл на окото нагоре към слепоочието (не забравяй, че размерът на крилото зависи от дължината и ъгъла на тази линия). Със същата очна линия начертай диагонал от вътрешния ъгъл на горния клепач, чак до края на първата линия. По този начин се оформя своеобразен триъгълник, който трябва само да се запълни с избрания цвят. Завърши визията с няколко слоя спирала.

Минимално време за максимална трансформация

Независимо дали си избрала неонова, пастелена или ярка очна линия, важно е да знаеш, че когато на клепачите си имаш интензивни цветове, не е нужно да се притесняваш за останалата част от грима, особено за цвета на червилото. Изборът никога не е бил по-лесен - на устните неутрални тонове или просто гланц - да, толкова е просто!

Линиите в пулсиращи цветове са  хит на сезона и особено ще се харесат на хората, на които им е омръзнало от блендиране на сенките. За тази визия е необходимо минимално време, а гарантира отлични резултати.

Кой е твоят любим нюанс цветна очна линия? Сподели с нас в коментарите!

Прочети повече за: Eсенен хит: Френски маникюр по нов начин

За този външен вид препоръчваме

 • L'Oréal Paris Matte Signature Eyeliner Burgundy

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Matte Signature Eyeliner Blue

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Hyper Precise Eyeliner

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Tattoo Liner Deep Teal

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Glitter Goals Liquid Eyeliner - Quartzy

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup White Liquid Liner

  Поръчайте веднага
 • Urban Decay Heavy Metal Glitter Eyeliner

 • Urban Decay Eyeshadow Primer Potion

Свързани теми: грим , очна линия, очи, мат, тенденция, дневен грим , лице, Urban Decay, NYX, Loreal Paris, Maybelline New York

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Съвети как да освежиш пролетния си вид и да избегнеш пролетната умора по лицето

Въпреки че повечето хора се чувстват енергични и жизнено, когато настъпи пролетта, отделни хора може да се почувстват точно обратното, изтощени и лета...