Чувала ли за контуриране на миглите?

Важна новина за всички почитатели на гримовете: контурирането на миглите е новият феномен в сферата, които ще покори планетата! Да, добре чу! Точно както оформяш скулите или носа, сега допълнително можеш да изтъкнеш и очите, и то „групирайки“ миглите.

 

Ако те интересува как да постигнеш тази гореща визия в домашни условия, подготви любимата си спирала и очна линия и следвай стъпките.

Super-cool ефект

Има нещо абсолютно неустоимо в дългите, обемни мигли, които трансформират лицето и го правят още по-привлекателно. А само си представи как ще изглеждаш, когато пробваш тази super-cool тенденция! Тайната се крие в „точките“, пропускането на светлина и създаване на илюзия, че миглите ни имат още едно измерение. Не ти е ясно? Да започваме…

Стъпка 1: Избери спирала и очна линия

За начало избери спирала. За предпочитане са онези, които имат кремообразна текстура, защото позволяват лесно нанасяне и надграждане на слоеве, цветът е по-наситен, а миглите ефирни и пухкави. Идеален избор е L’Oreal Paris Paradise спирала за обем и дължина, както и Maybelline New York Falsies Lash Lift, която има и една допълнителна особеност – увива миглите. Съветваме да избягваш прекалено големите четки, особено онези с тънък връх.

Когато сме на очната линия, бързосъхнещите и водоустойчивите формули са най-добрият избор за правене на точки в линия по корена на миглите. По отношение на вида фломастерът определено е най-добрият и горещо препоръчваме L’Oreal Paris Liner Signature, тъй като е прецизен, стабилен и не се размазва. Също толкова добро решение е и Maybelline New York Hyper Easy течна очна линия за ултралесно нанасяне с гъвкав връх, който не прескача и не се плъзга, и с който гримирането е истинско удоволствие.

Стъпка 2: Нанеси спирала на горните мигли

Въпреки че може би си свикнала да нанасяш очна линия преди спиралата, тук не се прави така. Нанеси един до два слоя спирала от корена до върха, защото така ще използваш пълния потенциал на миглите си и по-ясно ще можеш да видиш формата на очите си.

Стъпка 3: Нанеси спирала на долните мигли 

При нанасянето на спирала, фокусирай се единствено на централната част на миглите. Препоръчваме продуктът да не се нанася директно (с четката от опаковката), а с твърда равна четка да се вземе обилно количество, след което да се нанесе в центъра (движение: от корена към върха). По този начин миглите ще бъдат „групирани“, няма да се появят бучки и ще се създаде илюзия за наситен обем.

Стъпка 4: Премахни петната 

Забелязала си нежелани петна? Памучна клечка и нежен препарат за сваляне на грим, като Garnier мицеларна вода с роза ще свършат работата. Ползвай продукти, които не са на маслена основа, за да не компроментираш и унищожиш останалия грим. Само потопи върха на тампона в препарата и с внимателни движения премахни петното.

Стъпка 5: Точки очна линия

Сега, когато си готова с корекциите и си подчертала централната част на долните мигли, време е да им придадеш обем – и то с очна линия! Вместо черта, направи само малки точки в самата основа на миглите, като оставяш разстояние от няколко милиметра. Така ще позволиш на естествената светлина да проникне точно до тези „празнини“ и да образува желания контур. Очите ще изглеждат по-големи и отворени, а погледът ще бъде безупречно блестящ!

Стъпка 6: Нека веждите бъдат естествени

Имай предвид, че точно миглите са в центъра на внимание и затова е желателно веждите да бъдат възможно най-естествени. Избягвай запълването с тъмни и тежки формули.

Сливане на цветове

Когато говори за спирала, най-често става дума за черна или кафява класика, но контурирането на миглите е достатъчно авангардна тенденция, за да пропуснеш възможността и да не пробваш нещо различно – например цветна спирала. Ако се спреш на тази опция, на краищата на миглите нанеси бял праймер, за да бъде цветът още по-интензивен и да създадеш илюзия за преминаване от тъмен към светъл нюанс.

 

Сподели с нас в коментарите какво е било твоето контуриране на миглите!

Прочети повече за: Бронзантът като решение за светла кожа

За този външен вид препоръчваме

 • L'Oreal Paris Voluminous Paradise

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Falsies Lash Lift

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Hyper Easy Pitch Black Eyeliner

  Поръчайте веднага
 • L'Oreal Paris Matte Signature Eyeliner 01 Black

  Поръчайте веднага
 • Garnier Rose Water Clean and Glow

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Brow Extension Medium Brown

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Infaillible Luminizing Primer

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Bare With Me Brow Setter

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , спирала , очна линия, очи, тенденция, лято, NYX, Maybelline New York, Loreal Paris

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Как трябва да изглежда гримът ти, ако имаш бретон

Промяната на прическата ти означава и промени в грим рутината ти, а бретонът прави голямо завръщане, така че е логично да трябва да адаптираш грима си...