Чувала ли си за новата тенденция в гримирането „сълзи на русалка“?

Може би не си чувала за „сълзи на русалка“, но със сигурност си ги видяла! Новата визия въодушеви и Холивуд и Instagram, а беше популяризирана от Клои Кардашиян и Кайли Дженър.

Каквото и да е мнението ви за сестрите Кардашиян, безспорно е, че през последните години точно те са тези, които диктуват теченията в сферата на модата, въпреки че някои техни постъпки не са ни по вкуса. Трябва да кажем, че тази тенденция внася дъх свежест на световната модна сцена и е повече от добре дошла.

Един малък и на пръв поглед обикновен детайл изцяло промени досегашната представа за гримиране на очите, а ярките цветове най-накрая успяха да разбият монотонното ежедневие и да разведрят лицата по цялата Земя.

Всички обожават „сълзите на русалка“ – от редакторите на модни списания, през професионалните гримьори чак до гримьорите от „обикновения свят“, но какво точно представлява тази визия? Сенки в ярки цветове във вътрешните ъгли на очите! Да, толкова е просто!

Без диплома до съвършенството

Модните тенденции идват и си отиват и отново се завръщат, но за повечето от тях ти е нужно висше образование по гримиране. Ок, може би не точно висше, но много и много часове упражнения. Минаха десетилетия, а много от нас все още не са усвоили рисуването на крила с очна линия. От време на време се появява някоя тенденция, за която трябва само малко (или дори никаква) сръчност, и точно в тази категория спадат и „сълзите на русалка“.

Тази техника може да се опише като стробинг на слъзните канали с помощта на сенки. Въпреки че вътрешните ъгълчета на очите често остават на заден план при гримиране, тяхното разкрасяване може не само изцяло да промени лицето, но и да направи грима по-светъл и оригинален.

Сестрите Кардашиян дадоха начало на лудата, интересна и преди всичко ефектна игра с цветове,  ползвайки неоново жълто, но тъй като междувременно тази тенденция се популяризира неимоверно, сега бройката на комбинациите е буквално безкрайна!

Стъпка по стъпка до „сълзи на русалка“

Стъпка 1: Първо избираме ярък цвят. Експертите препоръчват да изберем нюанса спрямо тена и цвета на очите. За да определиш кой цвят е най-подходящ за теб, достатъчно е да доближиш въпросната палитра до лицето си и да прецениш.

Винаги трябва да имаш едно наум и за облеклото си. Например бежова рокля със сини елементи съвсем логично може да се комбинира със сенки в някой подобен син нюанс. Относно текстурата, кремообразните и течните формули много по-бързо изсъхват и при тях не е необходима пудра за сетване, което ги прави и най-добрия избор в повечето случаи.

Стъпка 2: За да постигнеш съвършените „сълзи на русалка“, трябва ти добър апликатор. Размера на четката се определя според повърхността, на която ще се нанасят сенките. В този случай избери малка четка, тъй като е по-прецизна, а за остри линии са най-подходящи малките коси четки.

Стъпка 3: Избраният цвят се нанася на слъзния канал и малко на сгъвката на клепача, за да се получи малка фигурка и да се направи място за омбре ефект.

Стъпка 4: Когато нанесеш въпросния цвят, смекчи острите линии с помощта на четка за блендиране.

Стъпка 5: За разлика от силните цветове във вътрешните ъгли и на сгъвката, за останалата част от клепачите ползвай неутрални сенки на прах. Завърши визията с очна линия на водна основа и разбира се, спирала.

Бъди cool, тъй като самочувствието започва от клепачите!

Ако досега си си мислела, че е нужно самочувствие за да носиш наситени цветове на клепачите, то сега е идеалният момент да ти съобщим – наситените цветове на клепачите вдъхват самочувствие!

Вместо обичайните сенки, които ползваш ежедневно, пробвай нещо неочаквано, набиващо се на очи и наситено.

Запомни, никой цвят не е задължителен или „издълбан в камъка“. Експериментирай и виж кое ще ти стои най-добре. Ако не ти хареса, просто избърши грима и пробвай нещо друго!

Излез от черно-белия филм, внеси цвят в живота си, пробвай „сълзите на русалка“, защото дълго не сме виждали толкова ефектна и лесна тенденция!

Ще я пробваш ли? Пиши ни в коментарите!

Прочети повече за: Трайно боядисване на миглите: за и против

За този външен вид препоръчваме

 • Maybelline New York Lemonade Craze Eyeshadow Palette

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Vivid Brights Eyeliner Vivid Halo

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Color Queen Eyeshadow 37 Extraordinnaire

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Matte Signature eyeliner

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Face & Body Glitter – Red

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Tattoo Liner Rich Berry

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Mystic Petals Eyeshadow Palette Midnight Orchid

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Color Tattoo

  Поръчайте веднага

Свързани теми: сенки за очи , очна линия, очи, NYX, Loreal Paris, Maybelline New York

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

NYX Professional Makeup представя колекция гримове, вдъхновена от филма на 20th Century Studios Аватар: Природата на водата

Това е новата колекция гримове NYX Proffesional Makeup в чест на дългоочакваното продължение на филма Аватар със заглавие Аватар: пътят на водата...