Бейкинг техниката за гримиране отново е на мода

Ако си си мислела, че тайната на перфектния външен вид на известните се крие във фотошопа и филтрите – лъжеш се. Ключът е в невероятната техника, с чиято помощ лицето изглежда гладко и блестящо, почти като порцеланово и без никакви недостатъци! Бейкингът е това, което разграничава аматьорското от професионалното гримиране и затова не сме изненадани, че отново е актуална тенденция сред гримьорите и инфлуенсърите.

Освен че изравнява и пигментира тена, фиксира грима и го стабилизира за часове, целта на тази техника е да матира и „изглади“ лицето.

Прилага се само на онези „критични“ зони на лицето, от които искаме да премахнеш излишната мазнина и които искаме да изсветлим – зоната под очите, под скулите, на брадичката или моста на носа, но в никакъв случай на цялото лице!

Стъпка преди стъпките: Крем за очи

С оглед на това, че най-много се прилага на зоната около очите, където кожата е тънка, нужно е хубаво да я хидратираш със силен антирид, за да не се изсуши от големите количества грим. Кремът ще запълни всичките малки линии, а кожата ще бъде хидратирана, така че коректорът няма да изглежда не на място на очите. Важно е само да оставиш кремът хубаво да се попие.

Бейкинг техниката за гримиране отново е на мода

Стъпка 1: Фон дьо тен

Въпреки че коректорите и прозрачната пудра са главните продукти за постигането на тази техника, не забравяй преди тях да ползваш фон дьо тен, с който да формираш основа и да изравниш тена. Нанеси малко от него на скулите, челото, брадичката и бузите, след което хубаво блендирай с влажен бюти блендър.

Стъпка 2: Коректор

Премахни следите от умора и прикрий торбичките под очите, като с точки опишеш обърнат триъгълник под очите (от вътрешните ъгли до върховете на скулите), с помощта на течен коректор. Ползвай коректор, който е с един или два нюанса по светъл от фон дьо тена ти, след което блендирай.

Стъпка 3: Пудра

В буквален превод от английски, baking значи „печене“, което е напълно логично наименование за процес, в който прозрачната пудра играе ролята на покритие (както когато покриеш хубаво подредена лазаня, за да изглежда още по-сочна и вкусна).

И така, с бюти блендер нанеси дебел слой прозрачна пудра на критичните зони и я остави да подейства 10-15 минути. Освен че попива мазнините, които кожата отделя под действието на топлина, тя подобрява свързването на фон дьо тена и коректора, което води до не само безупречно блестяща и гладка кожа, но и до изключителна стабилност на грима. На края остава само да избуташ излишния прах с голяма четка (с леки, внимателни движения), да направиш контурите и да завършиш грима по обичайния начин.

Бейкинг техниката за гримиране отново е на мода

За пудрата

Translucent или прозрачна пудра се ползва за фиксиране, а не за покриване. Тя контролира блясъка и матира лицето, попива влагата на фон дьо тена, а тъй като е прозрачна, не променя цвета на кожата.

Малка, но важна бележка!

Този метод не се препоръчва за лице със суха и зряла кожа, защото допълнително подчертава сухотата и бръчките, а поради многото слоеве не е подходяща и за ежедневна употреба.

Прочети повече за: Грим онлайн: Топ 10 козметични продукта

За този външен вид препоръчваме

 • Kiehl’s Creamy Eye Treatment with Avocado

 • Maybelline New York Instant Anti Age Eraser Light

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Can't Stop Won't Stop Powder Foundation

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Mineral Matte Finishing Powder

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Bare With Me Hydrating Jelly Primer

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Hydra Genius For Normal To Dry Skin

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Infallible Matte 24H by Loreal Paris

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Fit Me Matte+Poreless 105

  Поръчайте веднага

Свързани теми: официален грим, контуриране на лице , грижа, фон дьо тен , пудра, контуриране , тенденция, вечерен грим, Nyx FaceAwards, посланик на L’Oreal, лице, компактна пудра, Джиджи Хадид, праймър, NYX, NYX Professional Makeup Can't Stop Won't Stop, Loreal Paris, Maybelline New York, фиксатор за грим

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Знаеш ли каква наистина е разликата между илюминатор и хайлайтър

Преди да ти разкрием всички ползи на хайлайтъра и илюминатора, важно е да разрешим главната мистерия, а това е, че тези два продукта не са едно и също...