Банановата пудра и защо светът полудя по нея

Може би сте я използвали или само сте чували за нея, банановата пудра е относително нова тенденция на грим сцената. Звучи вкусно, нали? Изглежда още по-добре! Да сме наясно – пудрата не съдържа банани в състава си. Името и произлиза от характерния бананов цвят.

Какво точно е бананова пудра?

Банановата пудра, наричана още и жълта пудра всъщност се иползва като фиксатор на грима, коректор или за премахване на лъскавина от кожата. Последното я прави идеален заместител на пудрите за мазна кожа. За да разберете какво точно е банановата пудра, трябва да имате предвид че тя в себе си съчетава функцииите на транспарентна, компактна и матова пудра, и до известна степен и пудра за сетване на грим.

Bananovata pudra i zasto svetǎt poludja po neja

Защо жълто?

Както вече казахме, името на пудрата произлиза от характерния и жълт, бананов цвят. Но защо точно този цвят? Жълтото има способността да изсветлява и заличава тъмните кръгове под очите и петната по кожата.

Подходяща ли е за всички?

Факт е, че не на всички подхожда еднкаво добре един и същ нюанс на жълтия цвят. Също така, банановата пудра не стои добре на светла кожа на лицето, защото и придава жълтеникав оттенък. Затова, ако сте със светла кожа, избягвайте употребата на бананова пудра. От друга страна, ако сте с по-тъмна кожа с маслинени или златисти оттенъци, свободно се отдайте на магията на банановата пудра. Освен това, тя е страхотно допълнение към ежедневната разкрасителна рутина за всички притежателки на по-мазна кожа. Добре хидратираната кожа не изисква предварително нанасяне на компактна пудра.

Печен банан? Да, но не в кухнята ви!

Вече сте овладяли тънкостите на контурирането и стробинга, но как се справяте с бейкинга? Точно тук, на сцената излиза банановата пудра. Питате се как да си направите бейкинг? Тази техника е лесно изпълнима – след като приключите с прилагането на грима , с голяма, пухкава четка под очите и на брадичката нанесете щедро количество жълта пудра и оставете я да престои върху лицето за десетина минути.

Bananovata pudra i zasto svetǎt poludja po neja

Какво ще постигнем с банановата пудра?

Докато престоява върху лицето, банановата пудра:

1. матира кожата, като премахва лъскавината

2. деликатно изсветлява съответните участъци от лицето (тъмните кръгове под очите)

3. разкрива свойствата си за фиксиране и сетване на грима

Казано с една дума – матира и изсветлява кожата, като същевременно фиксира грима. Според нас, това е напълно достатъчно.

Как да премахнем излишното количество?

Много е просто – отново ви трябва голяма, пухкава четка. С нежни движения преминете с четката върху участъците по които сте нанесли пудрата, и премахнете излишното количество. Готово – изпечено!

Повече за: Професионален грим вкъщи – стъпка по стъпка

За този външен вид препоръчваме

  • NYX Banana powder

Свързани теми: грим , фон дьо тен , пудра, тенденция

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Най-добрият фон дьо тен за суха кожа

Особеностите на сухата кожа влияят върху избора на пудра повече, отколкото си мислиш, затова фон дьо тенът за суха кожа трябва на първо място да хидра...