Банановата пудра и защо светът полудя по нея

Може би сте я използвали или само сте чували за нея, банановата пудра е относително нова тенденция на грим сцената. Звучи вкусно, нали? Изглежда още по-добре! Да сме наясно – пудрата не съдържа банани в състава си. Името и произлиза от характерния бананов цвят.

Какво точно е бананова пудра?

Банановата пудра, наричана още и жълта пудра всъщност се иползва като фиксатор на грима, коректор или за премахване на лъскавина от кожата. Последното я прави идеален заместител на пудрите за мазна кожа. За да разберете какво точно е банановата пудра, трябва да имате предвид че тя в себе си съчетава функцииите на транспарентна, компактна и матова пудра, и до известна степен и пудра за сетване на грим.

 

Защо жълто?

Както вече казахме, името на пудрата произлиза от характерния и жълт, бананов цвят. Но защо точно този цвят? Жълтото има способността да изсветлява и заличава тъмните кръгове под очите и петната по кожата.

Подходяща ли е за всички?

Факт е, че не на всички подхожда еднкаво добре един и същ нюанс на жълтия цвят. Също така, банановата пудра не стои добре на светла кожа на лицето, защото и придава жълтеникав оттенък. Затова, ако сте със светла кожа, избягвайте употребата на бананова пудра. От друга страна, ако сте с по-тъмна кожа с маслинени или златисти оттенъци, свободно се отдайте на магията на банановата пудра. Освен това, тя е страхотно допълнение към ежедневната разкрасителна рутина за всички притежателки на по-мазна кожа. Добре хидратираната кожа не изисква предварително нанасяне на компактна пудра.

Печен банан? Да, но не в кухнята ви!

Вече сте овладяли тънкостите на контурирането и стробинга, но как се справяте с бейкинга? Точно тук, на сцената излиза банановата пудра. Питате се как да си направите бейкинг? Тази техника е лесно изпълнима – след като приключите с прилагането на грима , с голяма, пухкава четка под очите и на брадичката нанесете щедро количество жълта пудра и оставете я да престои върху лицето за десетина минути.

 

Какво ще постигнем с банановата пудра?

Докато престоява върху лицето, банановата пудра:

1. матира кожата, като премахва лъскавината

2. деликатно изсветлява съответните участъци от лицето (тъмните кръгове под очите)

3. разкрива свойствата си за фиксиране и сетване на грима

Казано с една дума – матира и изсветлява кожата, като същевременно фиксира грима. Според нас, това е напълно достатъчно.

Как да премахнем излишното количество?

Много е просто – отново ви трябва голяма, пухкава четка. С нежни движения преминете с четката върху участъците по които сте нанесли пудрата, и премахнете излишното количество. Готово – изпечено!

Повече за: Професионален грим вкъщи – стъпка по стъпка

За този външен вид препоръчваме

  • NYX Banana powder

Свързани теми: грим , фон дьо тен , пудра, тенденция

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Сподели радостта с някого! Празничната колекция KIEHL’S X MADE BY RADIO е тук!

Тази година специален подарък те очаква в магазините на Kiehl's в лицето на лимитираната празнична колекция. Време е да започнеш обратното броене...