Активностите, на които се отдаваме навън

След този период на тревога и промяна в ритъма на живот, дойде време, когато най-накрая можем да си отдъхнем. Завръщането към едно по-приятно ежедневие предполага преди всичко практикуване на онези физически активности, които ни карат да се чувстваме най-добре.

Независимо дали си се спряла на сутрешен джогинг, каране на колело, разходка по реката, йога, кръгови тренировки, силови упражнения, фитнес на открито, фризби или бадминтон с приятели, важното е само да не оставиш нещо да ти попречи да се насладиш на момента и да разпуснеш. Движение е ключово за здравословен начин на живот и няма заместител.

 

Редовните тренировки не само подсилват имунитета, подобряват стойката и настроението, заздравяват мускулатурата, помагат за поддържането на теглото, но и ни помагат по-лесно да изхвърлим токсините и стреса и да бъдат психически по-силни и стабилни.

Предложения за авантюристите

Ако стандартите начини за разпускане са ти омръзнали, ако искаш нещо ново и различно, то каякингът може да е твоят спорт. Задвижва мускулите на ръцете и гърба, ще се насладиш на чистия въздух, мириса на водата и на уникалната гледа от реката към града…

В “must try” списъка можеш да включиш и стрелбата с лък. Този интересен спорт натоварва почти същите мускули като каякингът, само че в много по-малка степен. Той изисква концентрация, прецизност и „спокойна ръка“, но също така стимулира състезателния дух, което може да бъде изключително забавно, ако си в компанията на приятели или колеги.

 

Ново измерение в наслаждаването на физическа активност сред природата може да ти даде и ездата. Изисква прилични умения и натоварва всички мускули на тялото, а сближаването с едно толкова благородно животно като коня ще те накара да се почувстваш специално.

Ако си фен на адреналина, винаги можеш да пробваш и някои по-екстремни опции, като рафтинг, спускане по зип линия, водни ски…

Общият враг може да бъде победен

Хубавото време просто ни подмамва да излезем навън… но всички физически активни хора имат общ враг – потта. Неприятният мирис и жълтите петна под мишниците лесно могат да разклатят самочувствието, особено ако нямат нищо общо с добрата лична хигиена. Структурата на кожата, нивото на хормоните, материалът, от който са направени дрехите ни за тренировки… Всички тези причини могат да повлияят на засиленото отделяне на пот и разпространението на нежеланите мириси.

Активностите, на които се отдаваме навън

Кожата под мишниците е тънка и нежна, и може да бъде изключително чувствителна, особено след бръснене или депилиране. При тренировка телесната температура се покачва, а топлината, потта, бактериите, търкането с дрехите и дезодорантите могат да предизвикат различни реакции по кожата, особено ако е чувствителна (лющене, зачервяване, сърбеж,  парене…).

Дезодорант или антиперспирант?

Сама по себе си потта няма аромат, но се сдобива с такъв при контакт с бактериите, които са на кожата. Можеш да го неутрализираш по два начина: да го прикриеш или да предотвратиш изпотяването. В първия случай ти помощ ти идва дезодорантът – блокира мириса, а в другия – антиперпсирантът – предотвратява изпотяването.

Което и да избереш, важното е продуктът да бъде хипоалергенен. Препоръчително е да съдържа д-пантенол, кокосово масло, минерализирана вода, цинк глюконат, провитамин B5 и минерали като натрий, калций, карбонат и магнезий, защото имат успокояващи свойства при чувствителна кожа.

Активностите, на които се отдаваме навън

Едно от най-новите решения за защита е употребата на магнезиев оксид (MgO). Това е вещество, ползвано от гимнастиците за абсорбиране на влагата от дланите си. Той е доказано ефективен като антибактериално средство, защото неутрализира киселинните молекули.

Наистина дълготрайна защита

Спрей, ролон, крем, формули против бели следи и жълти петна по дрехите; продукти за пот, вследствие на стрес; продукти за чувствителна и депилирана кожа; различни нива на защита, които издържат до 24, 48, 72 часа… 

Активностите, на които се отдаваме навън

Както виждаш, Vichy линия може да преодолее всяко препятствие на пътя си, а за теб остава да намериш дезодорант или антиперспирант, предназначен за твоя тип кожа.

Само един клик те дели от постоянно свеж аромат, гладки мишници без раздразнение и безупречно чисти тениски, колкото и здраво да тренираш!

Прочети повече за: Защити се от слънцето, когато излизаш навън

За този външен вид препоръчваме

 • Vichy Deodorant Anti Perspirant 7 Day Treatment Cream

  Поръчайте веднага
 • Vichy Deodorant Stress Resist Anti Perspirant Intensive Treatment 72 Hour Roll On

  Поръчайте веднага
 • Vichy Mineral Deodorant Roll on

  Поръчайте веднага
 • Vichy Treatment Anti Perspirant 48 Hour Roll On

  Поръчайте веднага
 • Vichy Anti Perspirant Spray 48 Hour

  Поръчайте веднага
 • Vichy Deodorant Anti Perspirant 48 Hour Spray

 • Vichy Mineral Aerosol Deodorant Spray

 • Vichy 48 Hour Soothing Anti Perspirant Roll On Sensitive Skin

Свързани теми: грижа, тенденция, лято, пролет, Vichy, грижа за кожата, Нощна грижа за кожата, Vichy Deodorant

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Коректор серум за грижа за кожата: Разкриваме новост в света на красотата, която спечели всичките ни симпатии!

С оглед на шума, който вдигна в социалните мрежи, нямаше как да не опитаме новия коректор серум за грижа за кожата Bare With Me на марката NYX Profess...