5 окончателно развенчани мита за гримирането

1. Червило и лак за нокти в същия цвят...хм, не е задължително.

Изобщо не е задължително лакът и червилото да са в един и същи цвят. Нещо повече – добре е да си подхождат, но идентичният им цвят издава прекомерното ви старание да съчетаете всеки детайл. Освободете се от задръжките и действайте: изберете подобни нюанси или пък съвсем различни, но все пак съвместими цветове. На яркото червено червило стои добре дори естествен маникюр, а черният лак за нокти подхожда перфектно на nude грим. Опушеният грим (smoky eyes) пък отива на зелен маникюр. Съблюдавайте цялостната визия, а не отделните детайли.  

2 . Руж под скулите? В никакъв случай.

Ружът служи само за завършек – ВЪРХУ скулите. В днешно време лицето се подчертава със светлосенки – контурира се. Нанесете цвят, с няколко нюанса по-тъмен от цвета на кожата, по линията, която се образува при така нареченото всмукване на бузите. Направете по-тъмната линия (може да използвате бронзант), а след това върху цялата повърхност на скулите нанесете няколко нюанса по-светъл цвят – това е т.нар. „хайлайтинг“. Ружът се слага на върха на скулите в цвят, който само да придаде свежест на лицето.

3. Подчертаване или на очите, или на устните. А защо не и двете?

Опушеният грим (ефектът smokey eyes) МОЖЕ да бъде комбиниран с червено червило! Е, разбира се, не очакваме да излезете така на пазара или на неделна разходка в парка. Но за специални поводи, когато са и умело нанесени и съчетани, могат да бъдат много добро решение.

IStock

 

4. Червеното червило не отива на червена коса. Кой го казва?

Червеното червило определено ОТИВА на червена коса! Само изберете подходящ нюанс на червеното. И ще постигнете двойно по-силен ефект. Всички нюанси на червеното, съдържащи топли тонове, както и оранжевите, ще стоят отлично. Искате ли жокер? Джулиан Мур!

5. Устните трябва да се очертаят с по-тъмен молив. За Бога!

В никакъв случай! Освен ако не сте спец в използването на „омбре“ техниката върху устните. Гримьорите твърдят, че червилото се комбинира само с молив в идентични нюанси. И тъй като това не винаги е лесноизпълнимо, професионалният съвет е да използвате молив в естествения цвят на устните за почти всички цветове, с изключение на светлите.

За този външен вид препоръчваме

  • Giorgio Armani Eccentrico Mascara

  • YSL Rouge Pur Couture The Mats

  • Le Blush L'Oreal Paris

  • Grandiose Liner Lancome

Свързани теми: грим , маникюр , очна линия, очи, руж

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

4 стъпки до по-пълни устни

Без значение дали устните ти са естествено тънки или просто искаш да ги подчертаеш допълнително, това са тайните трикове, които ще ти помогнат бързо и...