Защита от слънцето – защити кожата си с мъгла за лице

Ведрите и слънчеви дни тепърва предстоят, но когато се огледаш наоколо и вместо усмихнати лица има намръщени, и вместо ярки и цветни облекла – само тъмни, то можеш да бъдеш сигурна, че е време да разнообразим ежедневието с малко активности на слънце.

И докато се забавляваме, обаче, е много важно да внимаваме за здравето и кожата си. Защитата от слънце е задължителна! Вредните слънчеви UV лъчи и защитата на кожата са просто неизбежни, но и неразделими.

 

Защита от UV  лъчи

Защитата от UV лъчите не е просто израз и трябва да се приеме сериозно. Колкото и безвредно да ти звучат тези иначе приятни за кожата слънчеви лъчи, трябва да имаш едно наум за вредното действие на UVA и UVB лъчите. UVB лъчите стимулират потъмняването на кожата и са главният причинител на изгаряния, докато UVA лъчите са безболезнени, но значително по-опасни, тъй като проникват по-дълбоко в кожата.

Прекомерното излагане на слънце без защита носи в себе си рискове от поява на изгаряния, както и редки видове фотодерматит, какъвто е и лупусът. Това включва не само проблеми с пигментацията на кожата под формата на точки, но и по-сериозни проблеми като витилиго, фоточувствителност и много други потенциални проблеми.

 

Дълготрайните последици по кожата ти са неизбежни

Ако все още не ни вярваш колко е важна защитата от слънцето, след още няколко години със съжаление ще видиш и усетиш промените по кожата си, а те неминуемо ще бъдат налице. Някои от дългосрочните последици от излагането на слънце без защита са жълтеникав тен, дълбоки бръчки и видима загуба на еластичността на кожата, а за съжаление, ако не пазиш кожата си оптимално, може да се стигне до най-лошото , рак на кожата.

Правилна защита от слънцето

За да предпазиш кожата си от слънцето, понякога е достатъчно просто да го избягваш през най-опасните часове и да бъдеш на сянка, когато то е най-жарко. Ако това не е възможно, трябва винаги да имаш достъпни слънцезащитни крем, спрей, флуид или гел, а можеш да пробваш и най-новия продукт за слънцезащита – мъгла за лице.

Защита от слънцето – защити кожата си с мъгла за лице

LRP Anthelios Мъгла за лице

La Roche Posay защита от слънцето, в добре познатата си в областта на фото дерматилогията линия Anthelios, добави още един вид слънцезащита. Става дума за невидимата освежаваща мъгла за лице против блясък, с добавена термална вода, подходяща за чувствителна кожа. Тази мъгла има SPF фактор 50 и е под формата на бързо усвоим защитен спрей. Това, с което тя се отличава, е технологията airlicium, с помощта на която матиращите микрочастици се усвояват мигновено и по този начин контролират блясъка на кожата (себум, мазнина, пот и влага).

 

Мъглата за лице се нанася изключително лесно, достатъчно е само да се разклати хубаво преди употреба и от разстояние около 15см да се нанесе обилно по цялото лице преди излагане на слънце.

Последната стъпка в пролетната ти бюти рутина трябва да бъде онази, за която много често всички забравяме особено докато се разхождаме по градските улици а жадуваме за приказни плажове. Без значение къде си, кремовете със слънцезащитни фактори са абсолютно задължителен аксесоар за твоята чанта. Прозрачният освежаващ спрей за лице Anthelios със SPF 50+ е чудесния избор за теб, защото защитава чувствителната и чувствителна към слънцето кожа, като осигурява широкоспектърна UVA защита с минимален набор от съставки (без аромат, без парабени, некомедонен, тестван под дерматологичен контрол).

Ти би ли пробвала най-новия вид защита от слънцето? Пиши ни в коментарите!

Прочети повече за: Серум за лице – какво е и как правилно се използва?

За този външен вид препоръчваме

  • La Roche Posay Anthelios Fresh Invisible Mist

    Поръчайте веднага

Свързани теми: грижа, грижа за кожата, Грижа за лицето, крем за слънцезащита, SPF, защита от слънцето, La Roche-Posay

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Трикове как кожата ти да изглежда по-младо

Стареенето на кожата плаши всички и през целия си живот се опитваме да забавим този процес колкото е възможно повече, като прибягваме до различни проц...