Всичко, което трябва да знаеш за ботокса и хиалуроновите филъри

Няма съмнение че възрастта носи мъдрост, но също така с нея идват и бръчките, отпусната кожа и депресиране всеки път, когато се погледнем в огледалото. Точно това са причините поради които все повече жени избират ботокса. Но, какво точно значем за хирургическите процедури за подмладяване?

 

Какво е ботокъст?

Ботоксът е невротоксин от бактерията “Clostridium botulinum”. Консумация на храна, инфектирана с ботокс, може да предизвика паралитичен ефект, дори и смърт. В минимални количества и приложено под внимателен контрол, веществото се прилага от дълго време в офталмологията и неврологията за лечение на някои заболявания, при пациенти с мигрена, както и в разкрасителни анти-ейдж процедури.

Малко количество ботокс се инжектира в желаната област на лицето, което предизвиква изглаждане на кожата. Веществото предотвратява предаването на нервни импулси на мускулните влакна, в резултат на което дълбоките бръчки са значително намалени. Ефектът се изчерпва след около 4 месеца, докато процедурата се извършва за няколко минути.

 

Ботокс преживявания – намали риска

Макар че, според дерматолозите малко количество ботокс може да направи чудеса, не всичко е розово както те твърдят. Колко пъти ти се е случвало да видиш момичета по телевизията, в Инстаграм или на улицата, при които се вижда с просто око че имат ботокс в лицето. Затова, ако решиш да заложиш на тази нашумяла напоследък естетична процедура, убеди се че тя ще бъде проведена от квалифицирани дерматолози, в контролирани условия, със стерилизирани уреди и в добре премерено количество, от утвърден и надежден производител, и по правилни участъци от лицето. Това са условията за ефектен краен резултат на ботокса.

Хиалуронови филъри

След тридесетте години кожата губи еластичността а тонуса и отслабва, тъй като производството на колаген започва да се забавя. Бръчките се появяват най-напред в околоочната област и около устните, а хиалуроновите филъри са решение което възстановява младежкия вид на кожата, изравнява тена, заличава бръчките и оставя кожата гладка и стегната. Хиалуроновите филъри са втората най-често използвана козметична анти-ейдж процедура сред жените. Те са създадени по изкуствен път в лаборатория, и напълно наподобяват хиалуроновата киселина, която е естествена съставка на тялото.

Процедурите за инжектиране на филъри се различават по качеството на веществото което се използва, квалификацията на дерматолога, както и цената. Всеки филър е с различни съставки, трайност и предназначение. С тях можем да коригирам дефектите по лицето, да преобразим формата на устните, скулите и клепачите, както и да заличим бръчките по шията и лицето.

 Както и при ботокса, и при хиалуроновите филъри е важно да бъдат поставени от опитни лица и с утвърдени и надеждни съставки, за да намалим риска от сериозни узложнения и компликации.

 

Три пъти мери, един път режи

Навременна, правилна и редовна грижа са трите ключови стъпки които водят до здравословен и младежки вид на кожата, без нужда от намеса на ботокс и филъри. Формулите на повечето козметични продукти, както анти-ейдж кремове и серуми, са създадени така че да осигурят еластична, гладка и стегната кожа, без видими бръчки. Ако започнеш с полагане на навременна и подходяща за теб грижа, можеш да забавиш стареенето на кожата и да и осигуриш оптимален възстановяващ ефект, без да се налага да инжектираш „отрова“ в лицето си. В крайна сметка, така ще спечелиш някой и друг лев.

Прочети повече за: Перманентен грим на устни – за и против

За този външен вид препоръчваме

 • L'Oréal Paris Revitalift Filler

  Поръчайте веднага
 • Garnier Hyaluronic Aloe Jelly

  Поръчайте веднага
 • Vichy Slow Age

  Поръчайте веднага
 • Mixa Hyalurogel Night

  Поръчайте веднага
 • Mixa Hyalurogel Night

  Поръчайте веднага
 • Vichy Normaderm Anti-Aging Anti-Imperfection Resurfacing Care

  Поръчайте веднага
 • Vichy Slow Age Nuit

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Revitalift Cicacrem Night

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грижа, Loreal Paris, Vichy, грижа за кожата, Грижа за лицето, Дневен крем за лице, Нощна грижа за кожата, Mixa

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Време е да кажеш „сбогом“ на увредената коса тази пролет!

Може би си решавала да промениш цвета на косата от днес за утре, приискало ти се е да промениш прическата, но честата употреба на химически процедури ...