Време е за слънцезащита!

Слънцето все по-силно пробива през облаците и с лекота носи лятото и летния полъх. За съжаление, повечето от нас си мислят че слънчевите лъчи увреждат кожата само през лятото, и използваме слунцезащитни кремове само през слънчевите летни дни. Ах, каква грешка!

Независимо от сезона, лтравиолетовите лъчи от слънцето уврездат кожата ни целегодишно. Поради това е важно още сега да започнеш да използваш продукти и кремове със слънцезащитен фактор, за да предотвратиш появата на бръчки и петна, както и изменения в структурата на кожата дори и много по-сериозни проблеми и заболявания.

Време е за слънцезащита!

Какво е SPF фактор?

Sun Protection Factor (SPF)  е факторът който предпазва кожата от вредното действие на УВ лъчите. Въпреки че, невидими за човешкото око, тези лъчи имат изключително вредно въздействие върху кожата. УВ лъчите могат да причинят слънчево изгаряне, петна и други незабавни увреждания, а в дългосрочен план могат да увеличат риска от развитие на рак на кожата.

👉 Последвай и нашия 𝐈𝐆 профил 📸👍

Крем със слънцезащита (SPF)

Слънцезащитините кремове съдържат SPF фактор, и затова са задължителни за всички нас. Повечето дерматолози препоръчват използване на крем със SPF15 или SPF30. SPF номера на слънцезащитния крем не показва доколко един крем ще те предпази от УВ лъчите (15% или 30%)

Скалата на слънцезащитните фактори от УВ лъчите не е линейна и показва че, употребата на крем със SPF15 блокира 93% от лъчите, докато кремовете със SPF30 блокират 97% от вредните лъчи. Сега, когато вече знаеш всички детайли, сигурни сме че задължително ще използваш продукти със слънцезащита, особено върху лицето си.

Време е за слънцезащита!

В следните редове ще ти представим нашите ТОП 5 продукта за лсънцезащита.

Vichy Ideal Soleil Solar Protective Water SPF 30

Слънцезащитните кремове отдавна вече не са единстевния начин за защита от вредните УВ лъчи. Учените от Vichy намериха иновативно  решение и създадоха Vichy Ideal Soleil слънцезащитна вода. С тектура на водна база, този продукт идва под формата на спрей за подобряване на тена. Изключително лека и изключително свежа, осигуряа висока Ув защита.

Може би до сега си избягвала да нанасяш слънцезащитен крем, поради видимите слдеи или неприятното лепкаво усещане което оставя по кожата. Затова, слънцезащитната вода е най-подходящото решение за теб. Освен че не оставя видими следи по кожата, тя я дарява с приятно усещане за свежест и чистота, докато същевремено я защитава. Подходяща е за всеки тип кожа, с водоустойчива и устойчива на изпотяване текстура.

Активните съставки които влизат в състава и, хиалуронова киселина и Vichy минерализираща вода правят този продукт уникален и единствен по рода си. Хиалуроновата киселина хидратира кожата, докато минерализиращата вода, богата на минерали, защитава и подсилва кожата. Vichy слънцезащитна вода е със SPF 30 и осигурява добра защита срещу вредните Ув лъчи.

Време е за слънцезащита!

LRP Anthelios Sun Intolerance SPF 50

Пролетта е сезонът в който се обострят повечето алергии, особено тези към цветния прашец и амброзия. Алергия към слънцето също не е редкост, и за нея е важно да се вземат специални предпазни мерки. Ако страдаш от слънчева алергия, не се отчайвай - La Roche – Posay имат решение и за теб. Те създадоха слънцезащитен крем, специално предназначен за чувствителна кожа и кожа склонна към слънчева алергия, със SPF 50 фактор. Става дума за Anthelios Sun Intolerance.

Ефикасността на този крем е  демонстрирана от 28 клинични проучвания, проведени от световно познати дерматолози и фото-дерматолози. Благодарение на Anthelios Sun Intolerance и успокояващото му действие можеш да забравиш за обривите, изгарянията от слънцето, както и алергията на слънце. Кремът е обогатен с neuroseninе – активна съставка която облекчава чувството на диксомфорт и намалява зачервяванията от УВ лъчите.

Време е за слънцезащита!

Garnier Miracle Skin Protector SPF 20

ВВ кремовете са продукти които прекриват малките несъвършенства по кожата и същевременно осигуряват добра защита от вредните слънчеви лъчи. Garnier Miracle Skin Protector е ВВ крем със слънцезащитен фактор SPF 20, уеднаквява тена, скрива недостатъците по кожата и я дарява със здравословно сияние и блясък.

В горещите летни дни гримът който използваш трябва да е фин и лек, за да не се усеща като допълнителен, натежаващ пласт върху кожата. Този крем не съдържа масла и съвършено отговаря на нуждите на мазната кожа. Освен това, той намалява порите, хидратира кожата и прекрива неправилностите по повръхността и.

Vichy Ideal Soleil SPF 30

Проблемната кожа на 30-годишна възраст изисква специални грижи и използване на подходящи продукти за защита от вредното въздействие на вредните слънчеви лъчи. Vichy Ideal Soleil е предназначен за възрастни, с кожа склонна към омазняване и акне. Коригира несъвършенствата и петната, неутрализира лъщенето в течение от 9 часа, и е със  SPF 30.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VICHY Bulgaria (@vichybulgaria) on

LRP Anthelios Pigmentation SPF 50

Хиперпигментацията може да се появи абсолютно във всяка възраст и може да причинява сериозен дискомфорт. Това е състояние, което се характеризира с тъмни петна по кожата на лицето, ръцете и участъците изложени на сънце. Хиперпигментацията се появява вследствие на свръх производство на меланин, което води до появата на различни по форма и големина тъмни петна по кожата. Водещи фактори за възникване на хиперпигментация са прекомерно излагане на слънце и хормонални промени.

Ако забележиш симптомите на хиперпигментация, имай предвид че на пазара съществуват специални продукти за слънцезащита за кожа засегната от този проблем. LRP Anthelios Pigmentation е един от тях. Продуктът е богатен с Procerad, който изглажда неравностите, прикрива недостатъците по кожата и предотвратява появата на хиперпигментация.

Надяваме се че, възможно най-скоро ще закупиш крем със SPF фактор от аптекате, или онлайн от следния линк:   

Прочети повече за: Кратък наръчник на съставките на продукти за грижа за кожата

За този външен вид препоръчваме

 • Vichy Ideal Soleil Solar Protective Water SPF 30

  Поръчайте веднага
 • La Roche-Posay Anthelios Sun Intolerance SPF 50

  Поръчайте веднага
 • Garnier Miracle Skin Perfector SPF 20

  Поръчайте веднага
 • Vichy Ideal Soleil SPF 30

  Поръчайте веднага
 • La Roche-Posay Anthelios Pigmentation SPF 50

  Поръчайте веднага
 • Vichy Idéal Soleil Solar Protective Water SPF30 Enhanced Tan

  Поръчайте веднага
 • La Roche-Posay Anthelios Shaka Fluide SPF 50

  Поръчайте веднага
 • Garnier BB Cream Classic Light SPF 15

  Поръчайте веднага

Свързани теми: bb крем, Garnier, Vichy, грижа за кожата, Грижа за лицето

3/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Фон дьо тен с глина: научи как действа!

Вероятно много пъти си виждала глина в съдържанието на кремове, маски и други skincare продукти...