Торбички под очите: Сериозните врагове на свежия външен вид

В днешно време много хора имат проблеми със съня поради прекомерен стрес, промени в работата и ежедневието, а едно от последствията, които всички мразим, са видимите признаци на умора по кожата ни. Следователно, когато става въпрос за торбички под очите, можем да сведем вариантите до два: решаване на проблема или маскиране на проблема.

 

Най-често има повече от една причини за поява на торбички под очите:

- Генетика

- Стареене на кожата и естествена загуба на еластичността ѝ

- Прекомерни количества сол и нисък прием на вода

- Недоспиване

В по-екстремните случаи торбичките под очите могат да бъдат индикация за нарушение в работата на организма, така че се препоръчва консултация с лекар, ако са зачервени и болезнени, или се появят внезапно.

Решаване на проблема: Начини за справяне с торбичките под очите

Маски за зоната около очите

Има и препарати, които имат същия охлаждащ ефект, като освен това подхранват и стягат кожата благодарение на активните си съставки. За по-силен ефект ги дръж в хладилника. Потърси маски, специално предназначени за съответната част на лицето и конкретния проблем, защото така винаги ще имаш бързо решение, когато си на път. Стареенето на кожата е естествен процес, а качественият крем за торбички под очите ще помогне да се смекчат последствията. Тези маски обикновено съдържат хиалуронова киселина, която интензивно хидратира кожата, но и други полезни съставки за освежаване и успокояване на кожата, като сок от портокал и кокосова вода.

 

Решения в домашни условия

По отношение на генетиката, не може да се направи много за трайно решаване на проблема, но пък визуалната корекция помага. Каквато и да е причината за торбичките под очите, студените компреси ще дадат резултат. В домашни условия можеш да ползваш охладени в хладилника  лъжици или охладени мокри чаени торбички, които се поставят на клепачите за няколко минути.

Крем за зоната около очите

Качественият крем за торбички под очите ще ти бъде от огромна помощ , когато си изправена пред този проблем. Кремовете за около очите съдържат ретинол, витамин C, хиалуронова киселина, кофеин и други подобни съставки. Важно е те да бъдат подходящи и за чувствителни очи, да не оставят мазни следи и се усвояват бързо.

 

Промяна на жизнените навиците

Ако причините са външни, корекцията на диетата и промяната на жизнените навици ще допринесат за подобрение: премахване на храни, богати на нитрати, намаляване на консумацията на алкохол и цигари, повече физическа активност, която ще позволи на тялото да се отърве от токсините, чист въздух … И, разбира се, повече сън и вода. По този начин ще се справиш не само торбичките под очите, а ще имаш и много други ползи. Една от тях е, че кожата ти цялостно ще бъде по-свежа и хубава.

Маскиране на проблема: как умело да прикрием торбичките под очите

 

За да бъдат успешно скрити торбичките под очите, може да се наложи да коригираш рутината си на гримиране. Тези няколко трика ще направят торбичките под очите по-малко видими.

1. Цветният коректор определено ще ти бъде от помощ. Прецени какъв е цвета на зоната под очите (често това са просто тъмни кръгове, но те могат да бъдат и червеникави) и спрямо това избери подходящия цвят за камуфлаж. Докато тъмният цвят ще бъде най-добре прикрит от коректор с цвета на кожата ти или с червени пигменти (оранжев, розов), за зачервяване най-подходяща е зелената основа.

2.  Белият или nude молив за очи ще ти придаде по-свеж външен вид, затова го включи в дневния си грим. Най-добри резултати се постигат, ако с молив направиш линия по вътрешния ръб на долния клепач.

3. Опитай се да не нанасяш коректор по цялата повърхност на „торбичката“, а само в краищата ѝ. Това е добър трик, който прави торбичките под очите по-малко видими.

И теб ли те измъчват торбичките под очите? Сподели с нас в коментарите.

Прочети повече за: Разкрасителна рутина на Лили Колинс, вдъхновена от сериала Емили в Париж

За този външен вид препоръчваме

 • Vichy Minéral 89 Eyes

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Infaillible More Than Concealer

  Поръчайте веднага
 • Vichy Liftactiv Eyes

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Instant Anti Age Eraser Honey

  Поръчайте веднага
 • Vichy Idéalia Eyes

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Fit Me Concealer 12

  Поръчайте веднага
 • Garnier Skin Naturals Eye Tissue Mask

 • Garnier Moisture + Smoothness Eye Tissue Mask

Свързани теми: грим , грижа, очи, зима, коректор, лице, Garnier, Maybelline New York, Vichy, коректор, хиалуроновата киселина, Loreal Paris, маска за лице

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Знаеш ли каква наистина е разликата между илюминатор и хайлайтър

Преди да ти разкрием всички ползи на хайлайтъра и илюминатора, важно е да разрешим главната мистерия, а това е, че тези два продукта не са едно и също...