Съвети за възстановяване на уморена и бледа кожа

 

Уморена и бледа кожа

С времето кожата ти губи естествения си цвят и блясъка си. Като всеки друг орган в тялото и тя е изложена на промените и влиянието на външните фактори. Най-големи промени могат да се забележат при това как кожата отразява светлината.

Когато клетките на кожата са здрави и жизнени, светлината се отблъсква от кожата ти като от огледало, като по този начин я прави да изглежда здрава и жизнена. Ако видиш, че кожата ти поема светлината, но не я отразява, че е променила цвета си, и че е по-бледа и не толкова жизнена, това говори за промяна на клетките на кожата ти.

Бързият ритъм на живот и влиянието му върху кожата

Отслабената имунна система и болестите не са единствената последица на лошия и бърз живот. Освен тях, по кожата ти могат да се видят и резултатите както от различните външни фактори, така и от лошото вътрешно състояние на организма.

Съвети за възстановяване на уморена и бледа кожа

Някои от основните причинители на лошата кожа са:

- Начин на живот: пушене, лоша храна, недоспиване и недостатъчно физическа активност, консумация на алкохол…

- Дехидратирана кожа

- Неправилна защита от слънцето

В този период на повишени нива на стрес, много от нас се обръщат към собствени методи за борба с него, и то с помощта на ежедневни ситни навици, които не са най-доброто решение както за кожата, така и за здравето ти.

Пушене

Пушенето не е вредно само за белия ти дроб, а има и негативно влияние върху вида и здравето на кожата ти.

В цигарите има токсини, които повреждат колагена и еластина на кожата ти, което води до ускоряване на стареенето, съответно и до поява на бръчки по кожата на лицето и тялото. Въпросните токсини влияят и на кръвоносните съдове, а резултатът е по-трудно зарастване на рани по кожата. Пушенето също така увеличава риска от поява на псориазис и рак на кожата. Вероятно си забелязала, че пушачите по-често страдат от петна и неравномерен цвят на кожата, и че често той има оранжеви или сиви оттенъци.

 

Съвети

Ако не си в състояние нацяло да откажеш цигарите, то се опитай поне да намалиш консумацията им и да не пушиш, докато пиеш кафе.

Ако вече имаш проблеми с псориазис, ползвай специално предназначени за това състояние продукти и се старай ползваш стимулиращи отделянето на колаген козметични продукти.

Лош хранителен режим

Всички ние понякога хапваме по хамбургер, пица или друг вид „junk food“, въпреки че след това ни гризе съвестта, защото знаем колко е вредна тя за тялото ни. Тя обаче е вредна и за кожата ти, а това е нещо, което често забравяме. Вредната храна може да доведе до поява на акне, черни точки и други проблеми с кожата, независимо от това на колко си години и колко грижи полагаш за кожата си.

Svi mi ponekad uživamo u hamburgeru, pici i sličnoj hrani koja se svrstava u „junk food“, iako nakon toga većinu grize savest, jer znamo koliko je ona nezdrava za naš organizam. Međutim, ona je nezdrava i po tvoju kožu, a to je ono što često zaboravljaš. Nezdrava hrana i rigorozne dijete mogu prouzrokovati izbijanje akni, mitesera i drugih problema sa kožom, nevezano za to koliko godina imaš i koliko se trudiš oko nege kože.

Съвети за възстановяване на уморена и бледа кожа

Съвети

Избягвай прекалено солената храна и сладкишите, а ги замести с плодове, зеленчуци и богата на Омега 3 мастни киселини храна и се старай да пиеш поне 8 чаши вода дневно.

Дай шанс на традиционалните начини за грижа за кожата, като парна на баня на лицето и пилинги, за да премахваш токсините от кожата на лицето си възможно най-често, но не забравяй след това да я хидратираш. Когато ползваш гримове, избирай такива на водна основа, който са подходящи за мазна и проблемна кожа.

Съвети за възстановяване на уморена и бледа кожа

Недоспиване и недостатъчно физическа активност

По време на сън кожата ти се възстановява. Ако не спиш достатъчно, кожата се дехидратира и pH стойността и намалява, като по този начин тя остарява, става бледа и без блясък. Недоспиването предизвиква и появата на онези тъмнолилави торбички под очите и отоци, а както и сама ще се съгласиш, това не е хубава гледа за никого. Ако не си достатъчно физически активна през деня, клетките ти не могат да се снабдят с кислород, което също се отразява на външния вид.

Съвети

За да спиш по-добре, избягвай солени храни и алкохол. Също така е важно да обърнеш внимание на хигиената на завивките си, особено на калъфката на възглавницата. Ще се чувстваш по-добре и ако всяка вечер преди лягане измиваш лицето си и нанасяш на его продукти за нощна грижа.

Съвети за възстановяване на уморена и бледа кожа

Дехидритирана кожа

Грешно разбиране е, че суха и дехидратирана кожа са едно и също. Суха кожа е тип кожа, а дехидратирана кожа е състояние на кожата, което се явява при всеки тип кожа, при което тя изглежда безжизнено и без блясък.

Съвети за възстановяване на уморена и бледа кожа

Съвет

Осигури на кожата си адекватна грижа, с помощта на продукти, които могат да ѝ възвърнат хидратацията и еластичността, а най-добрият избор за това са продуктите с хиалуронова киселина.

Неправилна защита от слънцето

Излагайки кожата на слънце без защита, рискуваш да се появят изгаряния, а понякога дори и ретки видове фотодерматит. В тази група спадат и проблеми, свързани с промяната на пигментацията на кожата (жълтеникав тен), под формата на петънца на кожата и по-сериозни проблеми.

Съвети за възстановяване на уморена и бледа кожа

Съвет

Нужно е да ползваш продукти и кремове със защитен фактор, за да не се появяват бръчки и петна по лицето, както и за да избегнеш неравномерна текстура на кожата и дори още по-опасни дерматологични проблеми.

Как ти се справяш с уморената и бледа кожа? Пиши ни в коментарите!

Прочети повече за: Грижа за кожата вкъщи: Skincare ден с половинката

За този външен вид препоръчваме

 • Vichy Dermablend

  Поръчайте веднага
 • Vichy Idealia Skin Sleep

  Поръчайте веднага
 • Mixa Hyalurogel Intensive Hydrating Milk

  Поръчайте веднага
 • La Roche-Posay Anthelios Pigmentation SPF 50

  Поръчайте веднага
 • Garnier Rose Water Clean and Glow

  Поръчайте веднага
 • Vichy Liftactiv Collagen Specialist

  Поръчайте веднага
 • Vichy Liftactiv Collagen Specialist SPF 25

  Поръчайте веднага
 • LÓreal Paris Revitalift Filler Hyaluromask

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грижа, лице, Loreal Paris, Garnier, Vichy, грижа за кожата, Дневен крем за лице, Нощна грижа за кожата, Mixa, SPF, La Roche-Posay , хиалуронът, Liftactiv Collagen Specialist

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Това е един от най-обичаните хидратиращи кремове в света! И отскоро се предлага по-интензивна формула, идеална за зимните дни

Известната козметична марка Kiehl's е позната със своите ефективни формули, а отскоро на рафтовете има ново попълнение...