Слънцезащита за чувствителните части на лицето

Непрекъснато говорим за тенденциите в грима за лятото и за избор на подходящи продукти, но в никакъв не бива да забравяме за слънцезащитата. Това, което е най-важно е фактът че не всички типове кожа реагират еднакво на слънцето. И не става дума само за тип кожа, но и за нейните различни части.

По-чувствителна към слънцето

slyncezashtite za schuvstvitelnite chasti

Кожата на някои части на тялото е по-чувствителна към слънцето, и по-податлива на увреждане. Точно такава е кожата в околоочната област и около устните, която е малко по-чувствителна от останалата част на лицето. Херпесът и бактериалните инфекции по-често засягат чувствителната кожа, и могат да причинят сърбеж и дискомфорт които лесно развалят цялата ни почивка.

Въпреки това, много често не обръщаме достатъчно внимание на тези части и тяхната защита от вредните слънчеви лъчи. А прекаленото излагане на слънце може да причини както краткосрочни така и сериозни дългосрочни увреждания на кожата.

Очите

Кожата около очите е изключително деликатна и именно там проличават първите признаци на стареене и най-често започваме с нанасяне на коректор точно върху тази област.

Парене?

slyncezashtite za schuvstvitelnite chasti

Може би се страхувате че използването на слънцезащита върху околоочната област ще предизвика неприятно усещане за парене, сълзене или зачервяване на очите?

Но, няма място за безспокойство. Важно е да използвате продукти с лека формула които същевременно осигуряват висока защита срещу UVA и UVB лъчите. На пазара се предлагат продукти, специално предназначени за защита на околоочната област. Те са с изключително лека, щадяща кожата формула, съдържаща висок фактор на защита. Разбира се, всички продукти са дерматологично тествани.

Винаги използвайте продукти които са предназначени за защита на чувствителната кожа около очите. Ако внимателно се нанасят, те не раздразняват очите и не предизвикват парене на очите. След тях, свободно можете да използвате очна линия и сенки за очи, които да подчертаят красотата на очите и погледа. По този начин, можете да бъдете сигурни че деликатната кожа около очите е защитена от вредните слънчеви лъчи, а вие свободно можете пълноценно да се насладите на лятото.

Повече за: Подготовка на кожата за лятото

Свързани теми: грижа, лято

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

ТОП 5 най-добри хидратиращи кремове за зимата

Всеки тип кожа се нуждае от хидратация, а най-добрите хидратиращи кремове за зимата подхранват и ревитализират кожата, в допълнение към хидратация, ко...