Силният имунитет на кожата е възможен с цинк!

Когато избираме продукти за грижа за кожата, които са най-подходящи за нашия тип кожа, често се ръководим от критерии, които не са съвсем обосновани. Опаковката, изборът на марката, цената и дори ароматът на продукта често са ни по-важни в сравнение с нещо, което всъщност трябва да бъде един от решаващите, ако не и единственият фактор за решаването на това кои продукти да включим в рутината си за грижа за кожата. Пътеводната звезда при вземането на това решение, пред което често сме изправени, трябва да бъдат именно основните съставки на продукта, а нещо, с което определено не можем да направим грешен избор, са продуктите, чиято основа се базира на една ключова съставка.

Освен това е също толкова важно „да си напишеш домашното“, т.е. да изследваш кои съставки са най-полезни за съответния тип кожа и кои също могат да бъдат решение на проблема, в случай че кожата е проблемен тип. Укрепването на имунитета на кожата е толкова важно, колкото и укрепването на имунната система като цяло и е известно, че в повечето случаи слабата имунна система се именно  липсата на цинк.

Проблемната кожа вече не е проблем

Като жизненоважен елемент в диетата, цинкът е основата на здравата и силна нервна и имунна система, а може да играе ключова роля в „храненето“ на кожата. Продуктите на цинкова основа са подходящи за всички типове кожа, независимо дали става дума за мазна кожа, склонна към прекомерна секреция на себум или дехидратирана кожа, характеризираща се с неприятно усещане за сухота и „стягане“.

Silniяt imunitet na kožata e vъzmožen s cink

Цинкът напълно регулира секрецията на себум, което често води до запушване на порите и неспособност на кожата да „диша“. Разбира се, известно е, че това води до друг, по-често срещам проблем, с който много от нас се сблъскват най-вече през юношеството, а понякога и в по-късен етап - появата на акне, пъпки и черни точки. Именно това е нещо, което измъчва много от нас и не бихме преувеличили, ако изтъкнем една общоприетата истина - склонността към акне и кожни заболявания може да повлияе на начина, по който виждаме себе си, а проблемите, които те причиняват, могат да имат дълготрайно негативно въздействие върху самочувствието ни, особено през юношеството.

Ето защо се налага превантивно да укрепваме имунитета на кожата си, да адаптираме продуктите, които включваме в грижата за кожата и директно да повлияем на регулирането на себума, който кожата произвежда, което е най-силният ход в борбата за здрава кожа. Освен това сухата кожа често е последствие от липсата на цинк в храненето, така че продуктите на цинкова основа ще имат благоприятен ефект и върху хидратацията на този тип кожа. Важно е да се отбележи и това, че цинкът е много ефективен в борбата със зачервяванията, обривите и възпаленията, независимо дали са причинени от акне или по-тежки, хронични кожни заболявания, като дерматит.

Различни продукти с една и съща цел

Трябва да се постараем се да осигуряваме на кожата си същото хранително разнообразие, с което укрепваме имунитета си в комбинация с по-честа физическа активност и подобряване на другите жизнени навици. В тази мисия напредъкът не може да зависи само от едно от изброените действия, а същото важи и за ежедневната грижа за кожата.

Silniяt imunitet na kožata e vъzmožen s cink

Серумите, както и разтворите с цинк, са идеални за третиране на „раздразнена“ кожа и премахване на зачервявания и възпаления, което е ефектът на почти всички препарати за грижа за кожата с цинк. Ако решим да предприемем тази стъпка и да се отдадем на лекуване на кожата си и отстраняване на проблеми като акне с помощта продукти на цинкова основа, би било идеално да започнем с ежедневни продукти за грижа за кожата, като гелове за почистване на лицето и хидратиращи кремове.

Silniяt imunitet na kožata e vъzmožen s cink

Бъдеще на тенденциите за грижа за кожата

Mixa се погрижи да обогати с цинк това перфектно дуо за ежедневна грижа за лицето и да демонстрира благоприятния ефект на тази съставка чрез почистващия гел за лице Mixa Anti-Imperfection и хидратиращия крем Mixa Anti-Imperfection. Интензивното почистване на кожата на лицето и премахването на излишния себум са гарантирани с гела Mixa Anti-Imperfection, а хидратиращият крем Mixa Anti-Imperfection ще се погрижи идеално почистената кожа на лицето да бъде обогатена с всички необходими, полезни съставки.

Silniяt imunitet na kožata e vъzmožen s cink

Това, което отделя това дуо от останалите продукти за ежедневна грижа за лицето, е нехомогенната формула, разработена под зоркото око на дерматолози с главна цел да бъдат избрани най-ефективните съставки, които гарантират незабавно видими резултати. С високо съдържание на цинк, благодарение на който акнето, зачервяванията и възпалителните процеси по кожата ще бъдат трайно излекувани и премахнати, като едновременно с това осигурява на кожата хидратация, необходима за поддържане на здравето ѝ и предотвратяване на признаците на стареене. Прекомерната секреция на себум, присъща на мазните типове кожа, ще остане в миналото, порите няма да се запушват, а кожата на лицето ще диша и ще стане напълно устойчива на бактериите, които причиняват черни точки и ускоряват появата на акне и други кожни заболявания.

В допълнение към почистващия гел за лице Mixa Anti-Imperfection, можеш да избереш и мицеларната вода Mixa Anti-Imperfection, с помощта на която мръсотията по лицето, причинена от замърсената среда, в която живеем, просто изчезва, а кожата ни се завръща към природната си свежест.

Silniяt imunitet na kožata e vъzmožen s cink

Освен това, мицеларната вода Mixa Anti-Imperfection е идеална за премахване на грима около очите след тежък ден, благодарение на нежната си структура, която не дразни кожата и я оставя сияйна и чиста.

Silniяt imunitet na kožata e vъzmožen s cink

От изложеното стигаме до извода, че продуктите на цинкова основа всъщност са бъдещето на грижата за кожата! Те не само осигуряват на кожата хидратацията, необходима за ежедневното функциониране в различни условия, но също така играят важна роля за предотвратяване, неутрализиране и лекуване на кожата от различни видове акне и други нейни неприятели, от които никой от нас не е в безопасност. А тенденциите на бъдещето определено трябва да се следват!

Прочети още: Trend alert: Пробвахме спиралата, за която която цял TikTok говори

За този външен вид препоръчваме

 • Mixa Anti-Imperfection Micellar Water

  Поръчайте веднага
 • Mixa Anti-Imperfection Moisturizing Cream

  Поръчайте веднага
 • Mixa Anti-Imperfection Cleansing Gel

  Поръчайте веднага
 • Mixa Anti-Imperfection Alcohol-Free Purifying Lotion

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грижа, лице, грижа за кожата, Грижа за лицето, Дневен крем за лице, Mixa, Anti Imperfection

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Искаш оформени и попълнени мигли без много усилия? Това са моливите, в които ще се влюбиш.

Невзрачни, диви, разрошени, естествени, пълни или по-тънки, веждите са задължителни и цялото внимание е само върху тях...