Ръководство за пазаруване: какво трябва да съдържа твоят крем за слънцезащита

Напоследък много се говори както за вредите от излагането на слънце, така и за някои субстанции и съединения в продуктите за слънцезащита. В днешно време като доказателство за това колко е добър и безопасен един крем се гледа въздействието му върху околната среда. Вече не е достатъчно просто да се направи формула за защита от слънцето, а е също толкова важно и тази формула да има колкото се може по-малък негативен ефект върху планетата. По тази причина трябва да знаеш как да избереш крем, който не само да е подходящ за твоята кожа, но и ще има благоприятен ефект върху околната среда.

 

SPF - значение

Sun Protection Factor (SPF) е мерна единица, която показва колко дълго можеш да останеш на слънце без да изгориш – без защита до 10 минути, а с крем с фактор 30 до цели 300 минути (30 пъти повече, отколкото без защита, ако редовно го нанасяш по тялото си, разбира се). Продуктите с обозначение SPF 15 предпазват от около 94% от UVB лъчите, тези с обозначение SPF 30 около 97%, а с SPF 50 около 98% от UVB лъчите. Излагането на слънце без слънцезащитен крем води до увреждане на кожата и ускоряване на стареенето, затова те съветваме възможно най-скоро да се запасиш с крем за защита от слънцето.

Как се ползва SPF факторът

Дерматолозите препоръчват SPF да се използва през цялата година, но през лятото факторът трябва да бъде много по-висок (между 30 и 50). Кремът се нанася 20-30 минути преди излагането на слънце, за да може да се формира защитният слой по кожата. Ако си изложена на слънчева светлина през целия ден е необходимо да се мажеш на всеки два часа без значение кой фактор ползваш, а ако влизаш във вода дори и по-често. Кремът за тяло не бива да се ползва за лице, тъй като там кожата е значително по-чувствителна и изисква специална грижа. Ако не се придържаш към това правило кожата на лицето ти ще се омазни, порите ще се запушат, което от своя страна е идеална предпоставка за появата на пъпки. Задължително нанеси SPF преди грима, а за устните си ползвай балсам за устни с UV защита.

Rǎkovodstvo za pazaruvane kakvo trjabva da sǎdǎrža tvojat krem za slǎncezaštita

Желателно е кремът за слънцезащита да съдържа:

Когато търсим крем важно е да изберем такъв, който предпазва и от UVB и от UVA лъчи, а тези кремове обикновено съдържат химически и минерални филтри. Търси продуктите, съдържащи минерални филтри, които създават физическа бариера по кожата и така осигуряват добра защита. Те са стабилни под влиянието на слънцето и не проникват в кожата, но отблъскват UV лъчите от нея. Ето и за кои съставки говорим:

- Титанов диоксид – минерал за защита на кожата, който спира ултравиолетовите лъчи, особено подходящ за чувствителна кожа.

- Цинков оксид – субстанцията, която създава физически слой върху кожата и отблъсква UV лъчи. Ефективен и изключително дълготраен, той е популярен и заради своите противовъзпалителни свойства.

- Авобензон – осигурява отлична защита с минимално проникване в организма.

- Мексорил SX – широкоспектърен блокатор. Водоустойчив, дълготраен и не дразни кожата.

- Ретинол палмитат – форма на витамин А, която наред с това, че притежава anti-age свойства, предотвратява появата на слънчеви изгаряния

- Витамин E – Предпазва кожата от слънчеви лъчи, раздразнения и преждевременно остаряване.

- Глицерин – Предпазва от неблагоприятните външни фактори и запазва здравия вид на кожата.

- Масло от ший – подхранва и хидратира кожата, задържа влагата, въздейства благоприятно при възпаления, подпомага отделянето на колаген, намалява бръчките, прави кожата по-мека и сияйна.

Грим съвет: Ambre Solaire

Когато погледнем съставките, които би трябвало да съдържа кремът за слънцезащита, можем да ти препоръчаме само едно - Ambre Solaire. Линията за защита на кожата от вредните слънчеви лъчи Garnier Ambre Solaire се грижи за цялото семейство още от далечната 1935 година.

В рамките на офертата на Ambre Solair ще откриеш множество продукти както за защита от слънцето, така и за грижа на кожата след припичане на слънце. Това включва не само плажно мляко и масло, специално предназначени за чувствителна кожа, но и много други продукти, които не само ще предпазят кожата ти от вредните лъчи, но и ще я подхранят. Продуктите Ambre Solair съдържат най-модерните UV филтри, които предпазват кожата от UVA и UVB лъчи, което ги прави номер 1 в Европа, когато става дума за слънцезащита на чувствителна кожа.

 

100% органични UV филтри

Мисията на Garnier да предпази кожата с помощта на най-модерни филтри обаче е съчетана и с отговорността към опазване на околната среда. Напоследък се твърди, UV филтрите имат неблагоприятен ефект върху коралите в океаните - посочени като една от причините за избелване на коралите. По тази причина продуктите Garnier Ambre Solaire съдържат само 100% органични UV филтри, които са напълно безопасни за водните обитатели.

През последните години основен проблем в океаните е избелването на коралите, което се дължи най-вече на глобалното затопляне. Ето защо Garnier започна да използва 100% органични UV филтри. Тези филтри също са тествани, за да се гарантира, че те не влияят негативно на морския свят. След пет седмици контакт с коралите е установено, че органичните UV филтри в продуктите на Ambre Solaire, не оказват неблагоприятно въздействие върху коралите, морските таралежи, водораслите или морските бактерии. 100% органичните UV филтри са предпоставка за съобразено с околната среда пазаруване и употребата им е част от дълга ни към бъдещите поколения. Освен това, за да запази околната среда, Garnier използва рециклирани материали колкото е възможно повече в производството на продуктите на Ambre Solaire, а самата опаковка също е подходяща за рециклиране! Така че, Ambre Solaire  се грижи не само за вашата кожа, но и за морския свят и  околната среда като цяло!

Ръководство за пазаруване: какво трябва да съдържа твоят крем за слънцезащита

Вече ще обърщаш ли повече внимание на етикета на слънцезащитния крем? Пиши ни в коментарите!

Прочети повече за: Хидратиращ Гел Hyaluronic Aloe Jelly: синтез на алое вера и хиалуронова киселина

За този външен вид препоръчваме

 • Garnier Ambre Solaire UV Water SPF 30

  Поръчайте веднага
 • Garnier Ambre Solaire Kids Very Hugh Protection Spray SPF 50+

  Поръчайте веднага
 • Garnier Ambre Solaire Protection Lotion 50+

  Поръчайте веднага
 • Garnier Ambre Solaire After Sun Hydrating Tan Maintainer

  Поръчайте веднага
 • Garnier Ambre Solaire Golden Protect Protective Oil SPF 30

  Поръчайте веднага
 • Garnier Ambre Solaire Protection Lotion SPF 20

  Поръчайте веднага
 • Garnier Ambre Solaire Sensitive Advanced Very High Protection Lotion SPF 50+

  Поръчайте веднага
 • Garnier Ambre Solaire UV Water SPF 20

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грижа, лято, пролет, лице, Garnier, грижа за кожата, Грижа за лицето, Garnier Ambre Solaire

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Вълшебната съставка ретинол и защо трябва да я ползваш!

Ретинолът, вълшебната съставка, която върши чудеса по отношение на грижата и подмладяването на кожата, а ползите от нея са огромни и е време да разбе...