Пъпки и комедони: Основни стъпки в правилната грижа

Почти няма човек, който в живота си поне веднъж да не се е сблъсквал с проблеми, свързани с черни точки и пъпки. Както самите ние сме наясно, черните точки и пъпките изискват сериозни действия и първото нещо, което трябва да направиш, е да се научиш как да се грижиш правилно за кожата си, стъпка по стъпка.

Прекомерното отделяне на себум като корен на проблема

Въпреки че обикновено се появяват заедно, черните точки и пъпките всъщност са две напълно отделни явления, възникващи вследствие на процеси, протичащи в кожата. Черните точки са мръсотия, останала в запушени пори на лицето, които се появяват поради прекомерна секреция на себум от мастните жлези. Има много фактори, които водят до образуването на черни точки - от бактерии до обикновен прах, който ежедневно е в контакт с лицето. От друга страна, пъпките са възпалителни процеси в порите, които изискват адекватна и непрекъсната грижа.

Пъпки и комедони: Основни стъпки в правилната грижаАдекватна рутина за грижа за кожата за всеки тип кожа

Черните точки и пъпките се появяват най-вече на чувствителна кожа, склонна към несъвършенства и повишена секреция на себум, т.е., на мазна и комбинирана кожа. Често се смята, че чувствителната кожа е просто суха кожа, което е една от често срещаните заблуди в сферата. Чувствителната кожа може да бъде суха, комбинирана или мазна и задължително трябва да ѝ се осигури добра и качествена грижа.

Главният помощник в битката против пъпките и черните точки

Ако кожата ти е склонна към несъвършенства, имаш нужда от адекватна грижа. Правилната грижа не се изразява само в редовно премахване на грима и нанасяне на хидратиращи кремове за лице, но също така включва и да избираш продукти, които отговарят на твоя тип кожа и да ги прилагаш правилно. Колекциите Mixa Anti-Imperfection и Garnier Pure Active имат абсолютно всички продукти, необходими за борба с несъвършенства по лицето, и ще бъдат най-верният ти съюзник в борбата срещу черните точки и пъпките.

Пъпки и комедони: Основни стъпки в правилната грижаНека правилното почистване на лицето да бъде основата на рутината ти за грижа за кожата

За да премахнем всички замърсявания, които неизбежно влизат в контакт с лицето ни с течение на деня, на помощ идва почистващият гел за лице Mixa Anti-Imperfection. Под вода той образува нежна пяна, благодарение на което още при самото нанасяне създава приятно усещане върху кожата.

Друг гел за почистване на лицето, на който можем да се доверим изцяло, е Garnier Pure Active Purifying Cleansing Gel. Кожата, склонна към несъвършенства, ще бъде напълно почистена и готова за следващата стъпка от рутината ти за грижа за кожата.

Тъй като почистването на лицето с гел не е достатъчна грижа за кожа, склонна към черни точки и пъпки, следващата стъпка, която трябва да предприемеш, е да включиш продукти за по-дълбоко почистване на кожата в рутината си. Лосион за почистване на лице Mixa Anti-Imperfection, както и лосион за почистване на лице от колекцията Garnier Pure Active, премахват и най-малките остатъци от мръсотия и гримове и подготвят кожата за по-останалата грижа. Освен това тези лосиони помагат за стесняване на порите и са идеални за мазна кожа. При редовна употреба те неутрализират нежелания блясък по лицето, характерно за мазната кожа. Като алтернатива на лосиона, мицеларните води от колекциите Mixa Anti-Imperfection и Garnier Pure Active са подходящи и за премахване на замърсявания около очите, както и за сваляне на грима.

Пъпки и комедони: Основни стъпки в правилната грижа

Хидратацията е гаранция за здрава кожа

След почистване кожата трябва да се хидратира. Заблуда е, че мазната кожа не трябва да се маже с хидратиращ крем, защото въпреки това общоприето схващане, всички типове кожа изискват редовна хидратация. Mixa Anti-Imperfection крем за лице срещу несъвършенства моментално хидратира кожата, стеснява порите, абсорбира излишния себум и намалява видимостта на пъпките. Също така при редовна употреба, текстурата на кожата видимо ще бъде равномерна, а несъвършенствата - по-малко видими.

Известно е, че излагането на слънчеви лъчи влияе неблагоприятно на външния вид и здравето на кожата ни, затова е необходимо да осигурим на лицето си така необходимата защита от вредното слънчево лъчение. Можеш да си осигуриш такава защита, както и покритие на всички несъвършенства по лицето си, с помощта на ВВ крем Garnier Pure Active със SPF. Леката му текстура ще позволи на кожата ти да диша, а слънцезащитният крем 20 осигурява защита от слънцето, която помага на кожата да остане млада и свежа до по-късен етап в живота.

Пъпки и комедони: Основни стъпки в правилната грижа

Последната стъпка в правилната рутина за грижа за кожата

Нека маската за лице Mixa Anti-Imperfection 3в1 се превърне в короната на грижата ти за чувствителната кожа, склонна към несъвършенства. Благодарение на формулата си, обогатена с пречистващ цинк и плодови киселини, тази маска нежно почиства кожата, отпушва запушени пори и премахва мъртвите кожни клетки. Освен това помага на кожата  да изглежда по-здрава, по-чиста и по-малко мазна.

Пъпки и комедони: Основни стъпки в правилната грижаС Garnier Pure Active 3in1 можеш също така да матираш кожата си. Ако избереш маската Garnier 3in1 Pure Active, излишният себум ще бъде премахнат от лицето, а усещането за свежест, което оставя върху кожата, ще те придружава през целия ден. От друга страна, Garnier Pure Active 3in1 може също така да изпълнява функцията на гел за почистване на лицето, както и на пилинг. Всичко това го прави важна част от всеки етап на рутината за грижа за лицето.

Пъпки и комедони: Основни стъпки в правилната грижа

Рутина за грижа за кожата - незаменимият елемент на ежедневието ни

Когато изборът на идеалните продукти за грижа за лицето е завършен, от нас зависи да се уверим, че правилната рутина за грижа на нашата кожа е част от ежедневието ни. В края на тежкия ден умората може да ни победи, но почистването на лицето преди лягане е най-хубавият подарък, който можем да дадем на кожата си. Чувствителната кожа се нуждае от специално отношение, а продуктите от колекцията Mixa Anti-Imperfection и Garnier Pure Active осигуряват точно това. От нас зависи дали ще се възползваме от тях!

Прочети още: Trendy proletna grim viziя

За този външен вид препоръчваме

 • Mixa Anti-Imperfaction Cleansing Gel

  Поръчайте веднага
 • Mixa Anti-Imperfaction Purifying Lotion

  Поръчайте веднага
 • Mixa Anti-Imperfaction Micellar Water

  Поръчайте веднага
 • Mixa Anti-Imperfaction Exfoliating Mask

  Поръчайте веднага
 • Mixa Anti-Imperfaction Moisturizing Cream

  Поръчайте веднага
 • Garnier Pure Active 3in1

  Поръчайте веднага
 • Garnier Pure Active 3in1 Charcoal

  Поръчайте веднага
 • Garnier Pure Active Micellar Water

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грижа, тенденция, пролет, грижа за кожата, Дневен крем за лице, Нощна грижа за кожата, Mixa, Pure Active, Anti Imperfection

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Най-доброто от TikTok: 9 beauty продукта, които с основание са вирални!

Това са 9 beauty продукта от ТикТок, които си заслужават вниманието ти. ...