Подготовка за зимата: грижа за кожата

Така както през лятото се приспособяваме към горещините и слънцето, също така и преди зимата трябва да се подготвим за нейните предизвикателства – студените дни, вятъра и сухия въздух в помещенията.

 

Всеки човек различно понася зимата и студа. Някои се справят много добре, докато при някои се появява чувство за дискомфорт по кожата. Това са причините поради които трябва добре да се подготвиме за настъпването на зимата и студените дни. Правилната и навременна грижа е от съществено значение за красивата и здрава кожа, и затова е време още сега да смениш ежедневната си разкрасителна рутина. Като за начало, остави настрана всички продукти, които си използвала през лятото и набави си продукти с по-тежка формула, приспособена за зимата. Обърни особено внимание на пилингите и хидратиращите кремове, за да предотвратиш запушването на порите и допълнителното лющене на кожата.    

Миене и почистване на лицето

Грижата за кожата започва с обстойно почистване на лицето. През зимата, нивото на влагата в кожата се понижава, и би било добре да намалиш употребата на сапуни. Ако имаш суха или проблемна кожа трябва изцяло да забравиш за сапуните. Мий лицето си с хладка вода и изпозлвай подходящ тоник, с щадяща кожата формула. Освен мърсотията, повечето почистващи средства премахват и естествените мазнини от кожата, което води до нежелано лющене и подчертаване на бръчките. Затова избягвай продуктите които съдржат алкохол в състава си, и наблегни връху онези с естествено за здравата кожа pH – 5.5. Старай се всички тоници и гелове да са на маслена основа, за да не се наруши способността на кожата да задържа влага. Нанасяй продукта с тампон, с леки потупващи движения, по същия начин по който премахваш грима си от лицето.

 

Защитавай денем, хидратирай нощем

Веднага след събуждане почисти излишния себум, натрупал се през нощта по кожата. Нощта е идеално време за грижа, защото по това време ценните съставки от нощните кремове се абосрбират ефективно и защитават епидерма. Това осигурява свеж и здравословен вид на кожата следващата сутрин. Желателно е да използваш кремове на маслена основа, тъй като те образуват защитен филм върху кожата, който играе важна роля през зимата. Независимо от това дали времето е слънчево или не, използването на подходящ слънцезащитен крем е задължително. Също така, избирай продукти които съдържат важни за кожата витамини както биотин, кератин и витамините A, C и D.

Podgotovka za zimata griza za kozata

Пилингът е важен

Редовният пилинг е единствения ефективен начин за отстраняване на мъртви клетки от повърхността на кожата. Изключително сухата кожа е доста по-чувствителна и затова избягвай гранулираните пилинги и използвай продукти с течна консистенция. Те оставят кожата гладка, уеднаквена и блестяща, без видими бръчки и разшитени пори. През зимата, препоръчително е да правиш пилинг един път седмично.

 

От друга страна, пилингът на устните не е препоръчителен, защото лесно може да предизвика нежеланото напукване и лющене на устните. Използвай балсами, които защитават устните от вредното влияние на студа и вятъра. 

Повече за: Мицеларна вода – помощ за чувствителната кожа

За този външен вид препоръчваме

  • Lancôme Bi Facil Cleanser

  • Lancôme Visionnaire Peeling

Свързани теми: грижа, Lancome, молив за устни

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Ежедневна борба против стареенето: Правилна грижа за кожата през трийсетте!

Когато навлезеш в трийсетте, настъпват различни промени по кожата, а те подходящият моментът да се бориш с ранните признаци на стареене ли са? Време е...