Подготовка за зимата: грижа за кожата

Така както през лятото се приспособяваме към горещините и слънцето, също така и преди зимата трябва да се подготвим за нейните предизвикателства – студените дни, вятъра и сухия въздух в помещенията.

Podgotovka za zimata: griža za kožata

Всеки човек различно понася зимата и студа. Някои се справят много добре, докато при някои се появява чувство за дискомфорт по кожата. Това са причините поради които трябва добре да се подготвиме за настъпването на зимата и студените дни. Правилната и навременна грижа е от съществено значение за красивата и здрава кожа, и затова е време още сега да смениш ежедневната си разкрасителна рутина. Като за начало, остави настрана всички продукти, които си използвала през лятото и набави си продукти с по-тежка формула, приспособена за зимата. Обърни особено внимание на пилингите и хидратиращите кремове, за да предотвратиш запушването на порите и допълнителното лющене на кожата.    

Миене и почистване на лицето

Грижата за кожата започва с обстойно почистване на лицето. През зимата, нивото на влагата в кожата се понижава, и би било добре да намалиш употребата на сапуни. Ако имаш суха или проблемна кожа трябва изцяло да забравиш за сапуните. Мий лицето си с хладка вода и изпозлвай подходящ тоник, с щадяща кожата формула. Освен мърсотията, повечето почистващи средства премахват и естествените мазнини от кожата, което води до нежелано лющене и подчертаване на бръчките. Затова избягвай продуктите които съдржат алкохол в състава си, и наблегни връху онези с естествено за здравата кожа pH – 5.5. Старай се всички тоници и гелове да са на маслена основа, за да не се наруши способността на кожата да задържа влага. Нанасяй продукта с тампон, с леки потупващи движения, по същия начин по който премахваш грима си от лицето.

Podgotovka za zimata griža za kožata

Защитавай денем, хидратирай нощем

Веднага след събуждане почисти излишния себум, натрупал се през нощта по кожата. Нощта е идеално време за грижа, защото по това време ценните съставки от нощните кремове се абосрбират ефективно и защитават епидерма. Това осигурява свеж и здравословен вид на кожата следващата сутрин. Желателно е да използваш кремове на маслена основа, тъй като те образуват защитен филм върху кожата, който играе важна роля през зимата. Независимо от това дали времето е слънчево или не, използването на подходящ слънцезащитен крем е задължително. Също така, избирай продукти които съдържат важни за кожата витамини както биотин, кератин и витамините A, C и D.

Podgotovka za zimata griza za kozata

Пилингът е важен

Редовният пилинг е единствения ефективен начин за отстраняване на мъртви клетки от повърхността на кожата. Изключително сухата кожа е доста по-чувствителна и затова избягвай гранулираните пилинги и използвай продукти с течна консистенция. Те оставят кожата гладка, уеднаквена и блестяща, без видими бръчки и разшитени пори. През зимата, препоръчително е да правиш пилинг един път седмично.

Podgotovka za zimata griza za kozata

От друга страна, пилингът на устните не е препоръчителен, защото лесно може да предизвика нежеланото напукване и лющене на устните. Използвай балсами, които защитават устните от вредното влияние на студа и вятъра. 

Повече за: Мицеларна вода – помощ за чувствителната кожа

За този външен вид препоръчваме

  • Lancôme Bi Facil Cleanser

  • Lancôme Visionnaire Peeling

Свързани теми: грижа, Lancome, молив за устни

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Фон дьо тен и серум в едно флаконче: L’Oréal Paris True Match Nude

L’Oréal Paris представя новия мултифункционален продукт True Match Nude, тониращ серум с 1% чиста хиалуронова киселина. Открий всичките му ползи...