Митове за бюти рутината: втора част

След митовете за красота, продължаваме темата с развенчаване, но този път на ред идват митовете за грижа за кожата. Бюти рутината е съществена част от ежедневието на всяко момиче. Красотата е немислима без правилната грижа за кожата, затова ти представяме бюти митовете, в които трябва да спреш да вярваш.

 

1.  Използваш гримовете си, докато не свършат докрай

Гримовете също имат срок на годност, така както и хранителните продукти. Изключително важно е да спазваш указанията от етикетите и да се придържаш към срока на годност. Това че някой от гримовете ти не е свършил докрай не означава че е годен за използване. Ако не си наясно, лесно можеш да разбереш дали срокът е изтекъл по миризмата и цвета на продукта. Гримовете с нетипична, неприятна миризма веднага трябва да изхвърлиш от козметичната си чантичка. Ако продължиш да ги използваш, рискуваш да навредиш сериозно кожата си.

2. Няма нищо страшно в това да спиш с грима

Това твърдение е типично за момичетата които не се грижат за кожата си и изобщо нямат добри хигиенни навици. Ако не сваляш грима си преди лягане, можеш да си докараш редица проблеми. Това води до изсушаване, появата на бръчки и загуба на еластичността на кожата. С течение на времето, проблемите с акнето, комедоните и бръчките се влошават. Поради това, можем убедено да твърдим че спането с грим е изключително вредно!

 

3. Мазната кожа не понася продукти на маслена основа

Общоприето мнение е че мазната кожат отделя достатъчно количество себум  и мазнини, поради което трябва да избягвме употребата на продукти на маслена основа. Всъщност, след почистване и премахване на грима, кожата често остава суха което провокира подсилено отделяне на мазнини и себум. Препоръчително е да се използват продукти на маслена основа, специално предназначени за мазна кожа.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by La Roche-Posay USA (@larocheposayusa) on

4. Не е задължително да миеш четките и бюти блендера толкова често

Независмо дали споделяш четките си с някой близък или не, редовното и почистване е задължително. Остатъците от козметика и мърсотията, които се събират по четката могат сериозно да навредят на кожата ти. Четките, които не се почистват редовно са благодатна среда за развитие на бактерии, които лесно се прехвърлят върху лицето ти.

5. Ежедневното гримиране уврежда кожата

Въпреки че носенете на тежък грим изтощава кожата, ежедневното гримиране не води до кожни проблеми напред във времето. Кожните проблеми се явяват в резултат на неподходяща грижа и спане с грим върху лицето. С две думи казано – ако се правилно се грижиш за кожата си, гримът не може да и навреди!

 

Кои според теб са митовете, които отдавна вече са развенчани? Сподели с нас в коментарите.

Прочети повече за: Митове за красотата в които все още вярваме: първа част

За този външен вид препоръчваме

 • L'Oréal Paris Isabel Marant Smile Bastille Whistle

  Поръчайте веднага
 • La Roche-Posay Effaclar Micellar Water Ultra

  Поръчайте веднага
 • La Roche-Posay Effaclar Gel

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Superstay Multi Use Foundation Stick

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Pure Clay Purify Mask

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Superstay 24 H

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Brush

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Spray Brush Cleaner

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , грижа, дневен грим , естествен грим, зима, есен , лице

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Продукти за почистване на лицето, които трябва да пробваш

Това е тайната за чисто и сияещо лице, в което ще се влюбищ. Забравете за сутрешното измиване с топла вода, тайната се крие в тези продукти ...